OLYMPIJSKÉ HRY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aj pro r. Winter sports - olympic games
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Letní olympijské hry v 8 hodin 8 minut
OLYMPIJSKÉ HRY.
Sportovní zařízení a akce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
VY_32-INOVACE_1C9 Vznik zimních olympijských her
OLYMPIJSKÉ HRY.
Biatlon.
S P O R T Y Z I M N Í.
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
ANTICKÉ ŘECKO.
Olympijské hry Autor: Vojtěch Myška.
Velká Británie.
JÍZDA V BOULÍCH.
Digitalizace výuky Příjemce
Letní olympijské hry v Číně
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Olympijské hry.
Tvůrci Prezentace: Vašek Mlynář Text:Vojta Mirovský Tomáš Kalousek
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Olympijské hry.
Název Slavnosti a hry Předmět, ročník Dějepis, prima Tematická oblast
LYŽOVÁNÍ.
BIATLON.
UMĚNÍ A VZDĚLANOST starověkého ŘECKA – zápis do obrysu chrámu
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
Zimní sporty.
Sportovní zařízení a akce
ATLETIKA.
Letní olympijské hry v Číně
Archaické období olympijské hry
Olympijské hry.
 OLYMPIÁDA Zimní olympijské hry 2014 Z i m n í o l y m p i j s k é h r y Olympijské kruhy: Modrá : Evropa Černá : Afrika Žlutá : Austrálie Zelená.
VY_32_INOVACE_3D.6.18 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_42_ZIMA Téma: Výklad na téma ZIMA Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Název a kód: FYZIOLOGIE ZÁTĚŽE PRO RVS (bp2236, bk2236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: Út: prezenční: 1 hod př./1 hod.
Starověké olympijské hry
Název a kód: FYZIOLOGIE SPORTOVNÍCH DISCIPLÍN PRO RVS (bp1236, bk1236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: St: – , Pá:
Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR – Ústecký kraj.
Olympijské hry 2010 Olympijské hry 2010 Historie Historie -první v Řecku.Od roku 776 př.n.l. do roku 394 našeho letopočtu. Pak zrušeny císařem Theodosiem.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Zimní sporty Ověřeno: 2. ročník, Cílová skupina: žák základní školy praktické VY_32_INOVACE_24_Zimní sporty_Člověk.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Hrádková Název : VY_32_INOVACE_16_Olympijské.
Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, Liberecký kraj Porada ředitelů škol a školských zařízení Liberec
VY_32_INOVACE_14_ZIMNÍ SPORTY_ukázky zimních sportů
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
Martina Bernaciková A33/dv.305
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV: Řečtí bohové TÉMATICKÝ CELEK: Nejstarší.
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojžíš
Zimní olympijské hry Klikej.
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

OLYMPIJSKÉ HRY

OLYMPIJSKÉ HRY hromadná mezinárodní sportovní soutěž v mnoha různých disciplínách a sportech účastní se jich sportovci z celého světa pořádají se jednou za čtyři roky od roku 1994 jsou rozděleny na letní a zimní olympijské hry

AFRIKA AMERIKA EVROPA ASIE AUSTRÁLIE

HISTORIE OLYMPIJSKÝCH HER zakladateli olympijské myšlenky byli staří Řekové byly založeny asi jako: oslava boha Dia (Zeus), který s ostatními bohy žil na Olympu nebo je založil HÉRAKLES po svém vítězství nad králem Augiášem po závodě s jeho bratry o vavřínový věnec první hry se konaly asi kolem roku 776 před naším letopočtem (tedy asi před 2790 lety)

OLYMP HÉRA ZEUS HÉRAKLÉS VAVŘÍNOVÝ x OLIVOVÝ VĚNEC

DISCIPLÍNY OLYMPIJSKÝCH HER původně pouze jedna disciplína – běh na 192,72m později přibyly: běh na střední vzdálenost, vytrvalostní běh, zápas, velmi ceněný pětiboj (běh, zápas, hod diskem, hod oštěpem, skok do dálky), jízdy vozů s koňským čtyřspřežím, volný zápas, jízda na koni, závody běžců v plné zbroji, předčítala se i literární díla a vystavovaly se obrazy

DISKOBOLOS AMFITEATR

ZOH SOČI 2014 Lední hokej Akrobatické lyžování Běh na lyžích Jízda na saních Snowboarding Skoky na lyžích Alpské lyžování Skeleton Biatlon Rychlobruslení Lední metaná Severská kombinace Bobová dráha

Martina Sáblíková Gabriela Soukalová Jaroslav Soukup Smíšená štafeta biatlon Eva Samková Ondřej Moravec