Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Workshopy (kolegové pro kolegy)
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Výstupy projektu. Popis projektu Implementace ICT v rámci předmětů biologie a zeměpisu evidenční číslo: 0341P2006 Cílová skupina: Děti, žáci a studenti.
Proměny rodiny II. Ohrožující dítě, ohrožující rodina.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 17. prosince 2008.
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Gymnázium a Jazyková škola Zlín
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
8. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Miloslav Penc IT Essentials: PC Hardware and Software.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Bakalářská práce - zpracování
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.
3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Školení pedagogů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Další vzdělávání učitelů češtiny na UK ÚJOP Praha Hloubětín
INFORMACE ODDĚLENÍ MLÁDEŽE, SPORTU A ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ Otrokovice, Filip Pastuszek.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
CLIL Casting na středních školách Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Plánování prvních kroků
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Název operačního programu:
Krajský metodický kabinet ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI
Centrum kolegiální podpory CKP
Transkript prezentace:

Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013

Sedmé metodické setkání - učitelé anglického jazyka ze středních škol okresu Vsetín. Termín konání: středa 11. prosince 2013 Místo konání: ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí, Palackého 49 Program setkání: 7.45 – 8.00Prezence 8.00 – 8.15Zahájení, seznámení s programem 8.15 – 9.00Ukázková hodina na téma „The art of making students talk“ (David Crofts) 9.00 – 9.30Diskuse k ukázkové hodině, výměna zkušeností 9.30 – 9.50Přestávka, občerstvení, zapůjčení metodické literatury 9.50 – 10.35Ukázková hodina v hebrejštině (Elzabeth Woock USA) – 11.00Diskuse k ukázkové hodině – 11.20Shrnutí, diskuse, další návrhy do Sborníku dobré praxe, návrhy témat pro ukázkovou hodinu na příští setkání – 11.30Připravované kurzy pro učitele AJ (DVPP) – představení aktuální stránky a systému přihlašování – Informace o připravovaných dalších fázích projektu – 12.00Zakončení, evaluační dotazník Oběd

Ukázková hodina na téma „The art of making students talk“ (David Crofts)

Ukázková hodina v hebrejštině (Elizabeth Woock)

Metodická skupina učitelů středních škol okresu Vsetín JménoŠkola 1Marková Libuše, Mgr.SPŠ stavební, Valašské Meziříčí 2Neumanová Anna, RNDr.OA a VOŠ Valašské Meziříčí 3Palacký Jan, Mgr.ISŠ - COP Valašské Meziříčí 4Brodová Magda, Mgr.SŠ zemědělská a přírodovědná, Rožnov p/R 5Foukalová Alena, Mgr.SŠ informatiky, Rožnov pod Radhoštěm 6Fabiánová Eva, PhDr.SŠ informatiky, Rožnov pod Radhoštěm 7Valasová Veronika, MgrOA a VOŠ Valašské Meziříčí 8Matušincová Ranata, Mgr.SOŠ J. Sousedíka, Vsetín 9Vlachová Jana, Mgr.ISŠ – COP Valašské Meziříčí 10Zetek Mojmír, Mgr.Gymnázium Fr. Palackého, Valašské Meziříčí 11Orságová Michaela, Mgr.SPŠ strojnická, Vsetín 12Palacká Markéta, Mgr. MŠ, ZŠ a SŠ pro sluch. postižené Valašské Meziříčí

Stručný zápis ze 3. společného jednání metodiků středních škol V úvodu přivítala vedoucí metodického centra Mgr. Ivana Nováčková účastníky setkání a seznámila přítomné s programem. Na přání učitelů středních škol byl se svou ukázkovou hodinou přizván rodilý mluvčí z Londýna David Crofts, který toho času vyučuje na Gymnáziu Fr. Palackého ve Valašském Meziříčí. Téma hodiny bylo „The art of making students talk“. David připravil celou řadu podnětných nápadů, jak přimět studenty komunikovat (viz příprava). Po ukončení hodiny David diskutoval na uvedené téma s českými učiteli, diskuse byla evidentně oboustranně zajímavá. Během přestávky si angličtináři prohlíželi zakoupenou metodickou literaturu a vybírali si tituly k zapůjčení. Po přestávce následovala další, zcela netradiční ukázková hodina. Rodilá mluvčí z USA Elizabeth Woock si připravila vyučovací hodinu v hebrejštině, a to proto, aby si učitelé středních škol dokázali představit situaci, ve které se při začátku výuky angličtiny ocitá většina žáků. Vyzkoušet si výuku v jazyce se zcela odlišnou fonetikou a pro nás nečitelným písmem byla zcela originální zkušenost, v rámci experimentu využila navíc Elizabeth i podnětnou didaktickou hru, kterou mohou učitelé aplikovat do výuky angličtiny. V poslední části programu si mohli učitelé vyzkoušet zakoupenou techniku, a to jak tablety, tak dotykovou televizi. Mgr. Nováčková a Ing. Karolina Ondrůšková z KCDPV Uherský Brod seznámily přítomné se současnou fází přípravy seminářů a školení. Protože část seminářů už byla zveřejněna, přihlašovali se učitelé pomocí techniky přímo během setkání. Znovu byl zmíněn a názorně představen virtuální kabinet projektu, byla nabídnuta možnost tvorby vlastního e-learningového kurzu, který bude následně akreditován MŠMT. Učitelé byli vyzváni k tomu, aby se podělili se svými osvědčenými zkušenostmi ve Sborníku dobrých nápadů. V závěru se pak diskutovala možnost prázdninového školení učitelů AJ, jako nejvhodnější termín konání byl vybrán 3. týden v srpnu, nicméně vítána je především možnost výběru jak termínu, tak lokality. Po vyčerpání připraveného programu zůstal prostor pouze na evaluační dotazník a rozloučení.

Ilustrační záběry