Petr Korviny korviny@opf.slu.cz SCO 2007 Brno 30.5.-31.5.2007 Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny korviny@opf.slu.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Zvýšení přehlednosti a usnadnění orientace v Moodle
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Mgr. Miroslav Kučera Mgr. Miroslav Kučera;
Mgr. Miroslav Kučera; Miroslav Kučera.
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
OBHAJOBA ZÁVĚREČNÉ PRÁCE MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ KOORDINACE V OBLASTI ICT 2008.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Studijní opory a eLearning - teorie a praxe Ing. Petr Korviny, Ph.D. Krnov
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Mgr. Miroslav Kučera; Mgr. Miroslav Kučera.
E-learning ve výuce na SŠ
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Inovace vzdělávání v regionu Morava a Slezsko. Představení projektu VIRTUNIV. Konference SCO´ – BRNO Danuše BAUEROVÁ
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Vzdělávací technologie aplikace Jaromír Reger (L07155)
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Tvorba procedur ve VBA Microsoft Excel
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Využití citačních databází při psaní odborného textu.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Uživatelský software 1./2 A4 kabinet Aut – suterén / 15 cvičení (4 témata) - na konci.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Efektivní Knowledge management
Textový Editor.
Nástroje podpory uživatelů
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Transkript prezentace:

Petr Korviny korviny@opf.slu.cz SCO 2007 Brno 30.5.-31.5.2007 Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny korviny@opf.slu.cz SCO 2007 Brno 30.5.-31.5.2007

Distanční studijní opory Kombinované studium s distančními prvky vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě Od akademického roku 2004/2005 2 studijní obory cca 300 studentů ve 3. ročnících asi 70 on-line kurzů v CMS Moodle http://elearning.opf.slu.cz ke každému kurzu musí být k dispozici distanční studijní opora

Distanční studijní opory Elektronické opory píší pedagogové známé prostředí editoru MS Word (výhody i nevýhody) šablona pro usnadnění vkládání jednotlivých prvků (koncentrování se na obsah a nikoliv na formu) technická a metodická podpora Ústavu distančního vzdělávání (v průběhu autorského psaní i při závěrečné úpravě opory)

Šablona pro psaní distančních textů Zjednodušení práce autora distančních textů Udržení stejného vzhled v celé opoře a mezi oporami různých autorů Šablona pro MS Word ke stažení na http://suzelly.opf.slu.cz/~korviny/Sablony_Word/ Na téže stránce pak návod/nápověda pro práci se šablonou textová verze (DOC a PDF) animace (flash, Captivate)

Menu Šablona využití makrojazyka Visual Basic for Applications nutnost „povolit makra“  základní distanční prvky na jedno kliknutí rozložení prvků v menu (tlačítek) s ohledem na ergonomii práce je možno změnit uživatelem

Menu Šablona prvky je vhodné prostudovat předem, ne všechny budou využity doporučuje se používat předdefinované styly, v případě uživatelských změn se jich pak důsledně držet

Distanční prvky Nadpisy (max. 3. úroveň) „Povinné“ prvky v rámci opory a kapitol Rychlý náhled, cíle, čas k prostudování, klíčová slova Průvodci studiem, k zamyšlení, řešené příklady, testové otázky, … Souhrn kapitoly/modulu, použitá a doporučená literatura

Ukázky distančních prvků

Ukázky distančních prvků

Ukázky distančních prvků

Ukázky distančních prvků

Ukázky distančních prvků

Ukázky distančních prvků

Ukázky distančních prvků

Ukázky distančních prvků obsah se doporučuje generovat automaticky tlačítkem v menu Šablona

Závěrem nutnost tvorby většího množství distančních textů „neodborníky“ byla příčinou vytvoření Šablony MS Word je řešení jednoduché nikoliv nejlepší Šablony jsou k dispozici i další zájemcům mimo Slezskou univerzitu

korviny@opf.slu.cz http://suzelly.opf.slu.cz/~korviny/ Děkuji za pozornost korviny@opf.slu.cz http://suzelly.opf.slu.cz/~korviny/