Anotace Prezentace o abstraktním umění – seznámení s jedním ze směrů moderního výtvarného umění- slouží jako úvod v hodině Vzdělávací oblast, vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Advertisements

Drama – vývoj a rozdělení
Slovesa - přechodníky 32_04_05: Mluvnice – Anotace Jazyk
Slovesa a mluvnické kategorie
32_04_03: Mluvnice – Slovesné třídy
32_04_25 Podmět Anotace Prezentace: Základní větný člen – podmět, výklad s animacemi Vzdělávací oblast, vzdělávací obor Jazyk a jazyková komunikace, Český.
32_07_21 Věty jednočlenné a dvojčlenné
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
32_09_22: Výtvarné materiály: Jak? Na co?
32_04_36 Příběhy o dětech Anotace Příběhy o dětech
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Přímá řeč 12_03_17: Čtenářská gramotnost – Anotace Jazyk
32_04_02: Literatura – Druhy literatury
 VY_32_INOVACE_16_10  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Interaktivní prezentace zaměřená na teorii výsadby stromku
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
VY_32_INOVACE_22_20 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Vikingové – postrach Evropy v 9. stol. Anotace – Žáci se formou.
32_09_19: Kapitoly z teorie výtvarné tvorby - Surrealismus
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Postimpresionismus - Gogh Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
32_09_21: Výtvarné materiály: Jak? Čím?
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Vy 32_11_34 Pokojové rostliny
Body art - ruce Název školy
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
32_09_34 Organzová krása- výtvarné tvoření -prezentace
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
32_04_35 Komenský Anotace Komenský Vzdělávací oblast, vzdělávací obor
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Smyslová ústrojí člověka
Geometrická abstrakce
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Stavba těla živočichů Savci
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Násobení a dělení lomených výrazů
Kótování VY_32_INOVACE_26_511
Zařizovací předměty VY_32_INOVACE_26_525
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Úvodní hodina, plán výuky
Styly začátku 20. století VY_32_INOVACE_46_937
Subjekty trhu VY_32_INOVACE_40_802
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Statky, služby VY_32_INOVACE_40_797
Převislé konstrukce VY_32_INOVACE_02_022
Markýzy VY_32_INOVACE_02_024
Lineární nerovnice 2 VY_32_INOVACE_10_199
Nabídka VY_32_INOVACE_40_800
Stavba atomu VY_32_INOVACE_12_227
Výrazy-algebraické vzorce
Typy čar VY_32_INOVACE_26_522
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Abstraktní umění Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Transkript prezentace:

Anotace Prezentace o abstraktním umění – seznámení s jedním ze směrů moderního výtvarného umění- slouží jako úvod v hodině Vzdělávací oblast, vzdělávací obor Kapitoly z teorie výtvarné tvorby, výtvarná výchova Tematický okruh, témaInovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT v oblasti Umění a kultura Autor, datum vytvoření Mgr. Kateřina Frišová, Jazyk český Očekávaný výstup Žáci se seznámí se základními poznatky o abstraktním umění, seznámí se s několika slavnými jmény světových výtvarníků, uvědomí si mezipředmětové vztahy – zeměpis, dějepis Speciální vzdělávací potřeby ne Klíčová slova abstrakce, op-art, akční malba Druh učebního materiálu prezentace s otázkami pro žáky Potřebné pomůcky PC a MS Office, dataprojektor nebo IT, sešit, psací potřeby, pastelky Druh interaktivity Kombinovaná - výklad, aktivita žáků Cílová skupina 9. ročník Stupeň a typ vzdělávání ZŠ – 2. stupeň Potřebný čas 15 min Řešení Ano Celková velikost kB Zdroj Vlastní, obrazový materiál: archiv autorky 32_09_32 Abstraktní umění – pohled na svět - prezentace Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

A BSTRAKTNÍ UMĚNÍ -pohled na svět Autor: Kateřina Frišová Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

C O TO JE ABSTRAKTNÍ UMĚNÍ ? Nefigurativní, nepředmětné umění Nezobrazuje „klasicky“ Pomocí barvy, linky, struktury…zachycuje životní pocity Umělci experimentují s výtvarným materiálem Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

N EJVĚTŠÍ ROZMACH ABSTRAKCE NASTAL VE 20. STOLETÍ, ALE PRVOPOČÁTKY SAHAJÍ UŽ DO NEOLITU ! Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace mmons/9/92/Abstract_Artwork0018.jpg

K VLASTNÍMU VZNIKU ABSTRAKTNÍHO UMĚNÍ DOCHÁZÍ AŽ V POSLEDNÍCH LETECH PŘED 1. SVĚTOVOU VÁLKOU to_Condemned_to_Agony.jpg?uselang=cs Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace EXPRESIONISMUS!!! Co je to exprese? Vyjádření, výraz, výraznost

P ROČ SE TAKOVÉ OBRAZY NELÍBILY ? Takové umění uvádělo diváky do zmatku Výsledek nebyl krásný! Expresionisté zobrazovali lidské utrpení, chudobu…. Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace Pamatujte si jméno: Edvard MUNCH, norský malíř dia.org/wiki/File:Edvar d_Munch_ jpg?uselang=cs

A DALŠÍ JMÉNA ? K DO ODSTARTOVAL ABSTRAKTNÍ TVORBU … Dalším umělcem, který se nechtěl dívat na svět přes růžové brýle byl Rakušan Oskar Kokoschka. Dalším umělcem, který se nechtěl dívat na svět přes růžové brýle byl Rakušan Oskar Kokoschka. Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace Rus Vasilij Kandinskij zase poukazuje na psychologické účinky barev. Dekorativně svět zachycoval Francouz Henri Matisse.

N YNÍ NADEŠLA VAŠE CHVÍLE pokusíme se zachytit svět nefigurativně…..