BOJ PROTI DAŇOVÝM ÚNIKŮM aktuální otázky, květen 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Zpráva o realizaci NPR v roce 2013 a Příprava NPR 2014 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti Úřadu vlády.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Vliv daňové legislativy EU na členské státy EU Tax Legislative Impact on Member States Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu, ODS.
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
Akce 13 - dokumentace k převodním cenám
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
EVROPSKÝ DŮM, 28. LISTOPADU 2012 MILENA VICENOVÁ MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ KSAP Jaký vliv má střední Evropa v EU?
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 5. května 2014.
Greenforce Network Prezentace pro mezinárodní skupinu ČIŽP Praha, 14. května 2008 Martin Baranyai.
BEPS - eroze daňového základu a přesouvání zisku
SOUČASNÝ VÝVOJ V EUROZÓNĚ (v kontextu konkurenceschopnosti)
Sněm RVŠ, květen 05Projekt "Hodnocení kvality vysokých škol" 1 Projekt „Hodnocení kvality vysokých škol“ Sněm RVŠ Praha, květen 2005.
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
Financial Transaction Tax: aktuální vývoj IFA, 8. října 2013 Petra Pospíšilová.
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Finanční perspektiva EU Ministerstvo financí, odbor Národního fondu.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Mezinárodní výměna informací a daňové ráje
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Fiskální ústupové strategie v EU Daniel Sachs Prezentace pro seminář MF – Smilovice, prosinec 2009.
Spolupráce mezi daňovými správami
Ekonomická situace EU a návrhy na silnější hospodářskou koordinaci JUDr. Lenka Pítrová, CSc. Úřad vlády ČR, SEZ Únor, 2011.
EXPORT MIMO EU, jak na to? Strategie přístupu na trh Ing. Andrea Heverlová, MBA 16. září 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Přeshraniční spolupráce mezi územními orgány
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Informace o Sekci veřejné správy ČIIA Ing. Šárka Kavková.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D., Mgr. Lenka Geržová katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. října 2014.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Greenforce Network Prezentace pro mezinárodní skupinu ČIŽP Praha, 31. března 2010 Martin Baranyai.
Optimální daňová pozice v daňovém systému ČR Hledání možností efektivního daňového břemene v ČR v současné době.
Společná obchodní politika EU
FONDY EU Programové období
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
Boj proti daňovým únikům – iniciativy ČR v EU 10. března 2015, IFA Praha
IEEP IREAS Ekologická daňová reforma – mýtus a realita Optimální fiskální politika nebo efektivní environmentální politika: politický oxymorón? Univerzita.
Zamezení dvojího zdanění
Evropská spolupráce při správě daní
Úvod do mezinárodního daňového práva JUDr. Tomáš Balco, LL.M., ACCA KIMEP, Almaty.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Ivan Matulík Ředitel Úřadu Regionální rady Učíme se investovat VÝROČNÍ KONFERENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Přerov
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 5. října 2015.
Ing. Daniel Trnka, Oddělení kvality regulace Úřad vlády ČR Zvyšování kvality regulace 9. mezinárodní konference o informatické podpoře personálních procesů.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Mezinárodně právní úprava hospodářské spolupráce s Kanadou a USA.
Několik poznámek k zahraničnímu obchodu a k průmyslu ČESKÉ ZÁVISLOSTI.
Mezinárodní spolupráce při správě daní Mgr. Michal Tuláček 9. listopadu 2015.
12. přednáška Daně ze spotřeby. Daně ze spotřeby - Osnova 1. Úvod, základní pojmy, výnosy 2. DPH 3. Daně spotřební 4. Harmonizace v EU.
ATAD a CCCTB v České republice
Pracovní setkání 28. června 2007
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Rozpočet Evropské unie
Obecná část daňového práva procesního I
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Obecná část daňového práva procesního I
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Příprava operačních programů
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
Transkript prezentace:

BOJ PROTI DAŇOVÝM ÚNIKŮM aktuální otázky, květen 2013 Milena Hrdinková

MILNÍKY (chronologicky) Vyjednávání o bilaterálních dohodách o implementaci FATCA Akční plán Evropské Komise pro boj s daňovými úniky Záměr OECD vypracovat globální akční plán pro boj s daňovými úniky Silná podpora G20, G8 a EU Lucembursko souhlasí s AEI Iniciativa G5 Novela Směrnice o úsporách ?

FATCA Nový revoluční nástroj „game-changer“ Posun ve vnímání Geneze předpisu Uzavírání bilaterálních implementačních dohod Částečně lze využít kanály pro Reporting o příjmech z úspor, ale nutno doplnit Rozsah a struktura informací o vlastníkovi Věcná působnost (okruh reportovaných příjmů)

DOHODY O FATCA 3 modely Reciprocita? Vyjednáno, podepsáno: UK, IE, DK IA – daňová správa : IRS, možná reciprocita IB – daňová správa : IRS, bez reciprocity II – platební zprostředkovatel : IRS, daňová správa : IRS pouze v případě konfliktu Reciprocita? Vyjednáno, podepsáno: UK, IE, DK Vyjednáno: DE, ES, IT ČR- schválena Směrnice pro model IA První reportované období – 2011, 2012

INICIATIVA G5 Automatická výměna informací jako globální standard Model IA pro implementaci FATCA Pilotní projekt zcela mimo stávající mezinárodní struktury (EU, OECD) UK, DE, FR, ES, IT + PL, RO, BL, PT, NL, IE + ???

AKČNÍ PLÁN OECD Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) OECD řeší problém nezdanění příjmů za účelem podpory hospodářského růstu a konkurenceschopnosti Přikládá mu srovnatelný význam jako dvojímu zdanění Činnost, která generuje daňové příjmy se ve skutečnosti často děje jinde než, kde dochází ke zdanění příjmů

AKČNÍ PLÁN EK 37 opatření v oblasti přímých i nepřímých daní Doporučení v oblasti řádné daňové správy Doporučení o agresívním daňovém plánování Tlak na dodržování pravidel fair play i mimo EU Škodlivá daňová soutěž Administrativní spolupráce v daňové oblasti Intenzivní diskuse o zneužívání daňového práva Využití bilaterálních smluv

AKTUÁLNÍ VÝVOJ ECOFIN 14. května Závěry se silnou podporou všech iniciativ Politická dohoda o Směrnici o úsporách Mandát pro vyjednávání se třetími státy ER 22. května Výbor pro fiskální záležitosti OECD červen Schválení Akčního plánu