Komunikační porty a síťová rozhraní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC základní jednotka.
Advertisements

Komunikační rozhraní počítače
HW – Kabely a konektory Název školy
* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Periferní zařízení počítače
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Tato prezentace byla vytvořena
Základní jednotka PC Obr. 1.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Síťové kabely Síťové kabely se používají k propojení jednotlivých počítačů a síťových zařízení do počítačové sítě. I když můžeme pro propojení použít bezdrátové.
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
ZÁKLADNÍ DESKA.
PC komponenty.
HARDWARE 4. část.
Základy informatiky.
Konektory napájecího zdroje
Rozhraní PC.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Porty a konektory PC.
Konektory graf. karet.
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
Technické údaje. * Při výběru fotoaparátu máme možnost volit mezi velkým množstvím přístrojů. * Vodítkem při výběru toho pravého mohou být kromě ceny.
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
Rozdělení technického vybavení PC
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Periferní zařízení počítače
* Zařízení, které umožňuje zachytit statické snímky a ty převést a zaznamenat v digitální formě. * Záznam formou obrazových souborů (JPEG, RAW, TIFF)
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – základní deska Autor:
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
Základní pojmy grafiky
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_ 1 _ 2 _03 Název vzdělávacího materiáluZákladní deska počítače a sběrnice Jméno autoraIng.
Kolem vodiče s proudem. * Kolem vodiče, kterým protéká elektrický proud, je magnetické pole. Na tento fakt přišel Hans Christian Ørsted, který zpozoroval.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Sběrnice Obr. 1.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Počítač a jeho složení.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
* Druh elektrického netočivého stroje * Řadí se mezi měniče (střídavé) * Přenáší elektrickou energii mezi dvěma obvody pomocí elektromagnetické indukce.
Druhy transformátorů.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
INFORMATIKA 9 USB port III2 – I9- 12.
HARDWARE.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_18.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
1.5 Porty. porty  slouží k připojení externích zařízení  existuje řada typů portů seriový paralelní PS/2 USB FireWire grafické, zvukové, síťové …
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PC základní jednotka.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
Název školy: Základní škola Městec Králové
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

Komunikační porty a síťová rozhraní

Síťový port Konektor RJ-45[1] Je dnes nejčastěji používaný typ zapojení síťových kabelů UTP a STP. Mimo to se ale používá ke spojení xDSL modemů, ISDN zařízení, E1 atp. Vytlačil mnoho ostatních konektorů, z důvodu snižování počtu vodičů a modernizace počítačového vybavení. RJ-45 může mít dvě podoby: samičí nebo samčí. Foto: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d7/Ethernet_RJ45_connector_p1160054.jpg/650px-Ethernet_RJ45_connector_p1160054.jpg [2]

Videosignál DVI[3] datový formát je založen na sériovém formátu PanelLink, který byl navržen výrobcem polovodičů Silicon Image Inc. Single DVI link se skládá ze čtyř párů kroucené dvoulinky (červený, zelený, modrý a informaci o obnovitelné frekvenci (Clock rate). Přenos je 24 bitů na pixel. Obr.: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fb/DVI_Connector_Types.svg/277px-DVI_Connector_Types.svg.png [4]

Videosignál HDMI[5] HDMI je zkratka anglického označení High-Definition Multi-media Interface nekomprimovaného obrazového a zvukového signálu v digitálním formátu. Může propojovat zařízení jako například satelitní televizní přijímač, DVD přehrávač nebo A/V receiver s kompatibilním výstupním zařízením, jako například televizor s plazmovou obrazovkou. HDMI podporuje přenos videa ve standardní, rozšířené nebo high-definition kvalitě, a až 8- kanálový digitální zvuk. Obr.: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ca/Hdmi.png/800px-Hdmi.png [6]

USB USB (Universal Serial Bus)[7] Je univerzální sériová sběrnice, moderní způsob připojení periferií k počítači. Nahrazuje dříve používané způsoby připojení (sériový a paralelní port, PS/2, Gameport apod.) pro běžné druhy periférií – tiskárny, myši, klávesnice, joysticky, fotoaparáty, modemy atd., ale i pro přenos dat z videokamer, čteček paměťových karet, MP3 přehrávačů, externích pevných disků a externích optických mechanik. Různé typy USB konektorů[7] Různé typy konektorů USB[7], zleva: * nestandardní USB fotoaparátů Lumix * mini USB * typ B * samice typ A * typ A pro srovnání s jedním rublem (velikost české jednokorunové mince)

Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Autor: Petr Machálek Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Vzdělávací obor: Digitální technologie Ročník: 9. Období použití: 2. pololetí šk. roku Vytvořeno: 4. 4. 2012 Způsob použití: DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě. Zdroje informací: [1]http://cs.wikipedia.org/wiki/RJ_45 [2]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d7/Ethernet_R J45_connector_p1160054.jpg/650px-Ethernet_RJ45_connector_p1160054.jpg [3]http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface [4]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fb/DVI_Connec tor_Types.svg/277px-DVI_Connector_Types.svg.png [5]http://cs.wikipedia.org/wiki/HDMI [6]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ca/Hdmi.png/ 800px-Hdmi.png [7]http://cs.wikipedia.org/wiki/USB