Národní kolo soutěže „Zelené podnikání“ v rámci projektu VČELE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KLUBY ROKU 2008.
Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
TÉMA: Retrospektivní analýza pacientů s chronickou transfuzní léčbou
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
1. 2 Hospodářská komora ČR  Hospodářská komora České republiky je právnická osoba založená zákonem č.301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky.
Města ČR – orientace na mapě
1. cvičení úrokování.
Bytové družstvo U Arény
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
, Chrudim Anna Chvátalová
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
MS EXCEL Funkce PLATBA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Mapa zájmu - plány.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky a jejich využití pro ADR
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_10 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_04_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Středočeský kraj.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
území s nejstarším osídlením
KOLO – VODO – CHODO VÝLET Z l a t á K o r u n a
AUDIT Komplexních onkologických center
Brand Energie CZT Brandýs nad Labem.
Parní lokomotivy v České republice
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Penzion u máchova Jezera
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Finanční matematika v osobních a rodinných financích
Benchmarking rozšířené působnosti obcí 3. typu Jana Voldánová, Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR, o.p.s.
Terciální sektor Služby Zahraniční obchod Školství Doprava
Česká republika.
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Partnerství Úřadu práce ve Vsetíně v projektech financovaných z Evropských strukturálních fondů.
Strojírenský průmysl Opakování – práce se slepou mapou (vodstvo)
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Tisková konference MO a NGŠ, 6. ledna 2006 Ministerstvo obrany České republiky Bezúplatný převod nepotřebného majetku na kraje, města a obce.
PRACOVNÍ LISTY KRAJE ČR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_14.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Jihočeský kraj. Povrch: Šumava (Plechý 1378m.n.m.), národní park Třeboňská pánev, Českobudějovická pánev, Novohradské hory, ze severu zasahuje Středočeská.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Mgr.J.Mareš STŘEDOČESKÝ EU-OP VK VY_32_INOVACE_718 územní jednotka Střední Čechy Středočeský kraj- velmi důležitý polohou pro vzájemnou dopravní a pracovní.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Doprava Č R. HISTORIE hlavní cesty v době římské 1. až 4. století Jantarová cesta.
. Financování ze strukturálních fondů EU v oblasti zdravotnictví ( ) Praha 2. dubna 2009.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavebnictví a bytové výstavbě Tisková konference  Stavebnictví.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Středočeský kraj. Obr. 1 Poloha: střední Čechy Sídlo krajského úřadu: Praha.
SÍDELNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ 3.
KRAJE (SHRNUTÍ) I. ČÁST – ČECHY
Finanční záležitosti Pardubického kraje
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Město na obrázku se jmenuje
Máme rádi Česko.
STŘEDOČESKÝ KRAJ.
Navýšení příspěvku na výkon úřadů územního plánování
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Vyjmenuj okresní města Jihočeského kraje VY_32_INOVACE_05
Podnikatelský plán Iva Jeřábková
Transkript prezentace:

Národní kolo soutěže „Zelené podnikání“ v rámci projektu VČELE

Státní kolo se konalo v Jesenicích u Prahy. Tohoto kola se zúčastnili vítězové krajského kola – skupina QUATERNION ve složení: Jakub Krška, Daniel Mikeš, Martin Držmíšek, Matěj Michalec, Denisa Foglová, Hedvika Švendová.

V průběhu státního kola soutěžící představili a obhájili tento podnikatelský záměr, v němž hodlali provozovat zábavní agenturu a s touto agenturou si vydělávat pomocí tzv. buskingu = vystupování na ulici.

Zábavní agentura DUX BRANDÝS

Náš podnikatelský je založen na tom, že máme ve skupině výborného hráče na kytaru, který dostal Zlatý oříšek. Proto jsme se rozhodli zaměřit se na busking a na vystupování na různých akcích (dětské dny, karnevaly, festivaly). Co je to busking? Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování – ať už hudební, divadelní či třeba artistické – spojené s odměnou od veřejnosti. Nejčastěji se lze setkat s hudební produkcí, ale dělat se dá prakticky cokoli zajímavého či zábavného, co lidé rádi ocení: akrobacie, tanec, polykání ohně či mečů, žonglování, kouzelnictví, loutkoherectví, pantomima, recitace …

Naše aktivity V kempech a na ulicích – od května do října Večerní hraní a vystupování u táboráků v kempech Přes den objíždění měst Jednorázové akce jako v zimě

Naše aktivity Na akcích - listopad až duben ŽonglováníKlauniádaŽivé sochy

Trasa 1 - MORAVA: (bude absolvována dvakrát) 1)Ubytování v kempu Country (u Potštejna) (7 dní) 1)Hraní v kempu – 6 nocí 2)Návšteva měst – Kostelec nad Orlicí, Potštejn, Rychnov nad Kněžnou, Letohrad, Ústí nad Orlicí, Žamberk 2)Ubytování v kempu Malý Bozéňov (5 dní) 1)Hraní v kempu – 4 noci 2)Návšteva měst – Mohelnice, Moravská Třebová, Česká Třebová, Zábřeh na Moravě 3)Ubytování v kempu Šternberk (5 dní) 1)Hraní v kempu – 4 noci 2)Návšteva měst – Olomouc, Moravský Beroun, Litovel, Uničov 4)Ubytování v kempu Přehrada Mostkovice (2 dny) 1)Hraní v kempu – 1 noc 2)Návšteva měst – Prostějov 5)Ubytování v kempu Olšovec (8 dní) 1)Hraní v kempu – 7 nocí 2)Návšteva měst – Boskovice, Blansko, Vyškov, Tišnov, Kuřim, Adamov, Brno 6)Ubytování v kempu Lucký vrch (6 dní) 1)Hraní v kempu – 5 nocí 2)Návšteva měst – Svitavy, Polička, Hlinsko, Vysoké Mýto, Litomyšl,

Trasa 1 - Morava délka cca 1 měsíc

Trasa 2 - ČECHY: (bude absolvována také dvakrát) 1)Ubytování v kempu Marin (5 dní) 1)Hraní v kempu – 4 noci 2)Návšteva měst – Pardubice, Hradec Králové, Chrudim, Přelouč 2)Ubytování v kempu Santa Barbora (6 dní) 1)Hraní v kempu – 5 nocí 2)Návšteva měst – Kolín, Kutná Hora, Čáslav, Poděbrady, Nymburk 3)Ubytování v kempu Štíří Důl (8 dní) 1)Hraní v kempu – 7 nocí 2)Návšteva měst – Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Jihlava, Humpolec, Nové Město na Moravě, Chotěboř, Pelhřimov 4)Ubytování v kempu Ostrov Veselí nad Lužnicí (11 dny) 1)Hraní v kempu – 10 nocí 2)Návšteva měst – Tábor, Bechyně, Český Krumlov, České Budějovice, Jindřichův Hradec, Třeboň, Stráž nad Nežárkou, Týn nad Vltavou, Červená Lhota, Prachatice 5)Ubytování v kempu Hoštice (5 dní) 1)Hraní v kempu – 4 noci 2)Návšteva měst – Strakonice, Písek, Sušice, Klatovy

Trasa 2 – ČECHY (pokračování): 6)Ubytování v kempu Ostende Hegner (6 dní) 1)Hraní v kempu – 5 nocí 2)Návšteva měst – Plzeň, Rokycany, Mariánské Lázně, Tachov, Plzeňské Kladruby 7)Ubytování v kempu Na Hrázi (8 dní) 1)Hraní v kempu – 7 nocí 2)Návšteva měst – Beroun, Rakovník, Kladno, Slané, Kralupy nad Vltavou, Karlštejn, Zbraslav 8)Ubytování v kempu ATC Konopiště (7 dní) 1)Hraní v kempu – 6 nocí 2)Návšteva měst – Benešov, Říčany, Vlašim, Český Šternberk, Sedlčany, Konopiště

Letní turné Trasa 2 - Čechy délka cca - 2 měsíce

1)Veřejná doprava s ubytováním v chatkách 1)Výhody Není nutno pořizovat žádný dopravní prostředek – odpadá investice Není nutno pořizovat karavan – odpadá investice Není nutno udržovat automobil ani karavan Není nutné zaměstnat řidiče / vlastnit řidičský průkaz 2)Nevýhody obtížný přesun časově náročnější doprava problémová doprava většího množství kostýmů, líčidel atd. ne každý kemp umožňuje ubytování v chatkách 2)Vlastní doprava s ubytováním v chatkách 1)Výhody mobilita – možnost snadného přesunu na jednotlivé akce snadná přeprava velkého množství kostýmů, líčidel atd. Není nutno pořizovat karavan – odpadá investice Rychlejší přesuny 2)Nevýhody nutno pořídit automobil nutno zaměstnat řidiče / vlastnit řidičský průkaz ne každý kemp umožňuje ubytování v chatkách

3)Vlastní doprava s ubytováním v karavanu 1)Výhody mobilita – možnost snadného přesunu na jednotlivé akce snadná přeprava velkého množství kostýmů, líčidel atd. Rychlejší přesuny Možnost ubytování nejen v kempech 2)Nevýhody nutno pořídit automobil nutno pořídit karavan nutno zaměstnat řidiče / vlastnit řidičský průkaz

Na základě porovnání cen dopravy veřejné a vlastní jsme dospěli k názoru že nejvýhodnější bude pro naši činnost zakoupit osobní automobil. Také srovnání cen ubytování v chatkách a v karavanu hovoří jednoznačně pro pořízení karavanu. Investiční náklady Karavan (pro 5 osob)……………… Kč Osobní automobil………………… Kč Kytara………………………………… Kč Kostýmy……………………………3 500 Kč/rok Tyto investiční náklady budou řešeny půjčkou. půjčka: korun splatnost: 5 let úrok: 10 % p.a. splátka: korun

Fixní Živnostenský list………………………….…….… Kč Reklama…………………………………………1 500 Kč/rok Splátky půjčky………………………………… Kč/rok Oprava a údržba automobilu a karavanu… Kč/rok Povinné ručení………………………………… Kč/rok Trasa 1 (ubytování + doprava)………………… Kč Trasa 2 (ubytování + doprava)………………… Kč Variabilní Barvy a make-up (líčidla)………………300 Kč/vystoupení Povolení na busking……………………………500 Kč/akce

Busking ve městě………………… Kč/akce Večerní hraní v kempu…………… Kč/večer Klauniáda……………………………4 000 Kč/akce Dětský den/narozeninová party Kč/akce Naše ceny vycházejí z internetového průzkumu s tím, že vzhledem k tomu, že začínáme, jsou naše ceny sníženy na cca 50% oproti konkurenci. U buskingu je cena nastavena na částku, která je podle internetového průzkumu, minimální. Z těchto cen vyplývá výnos jednotlivých tras: Trasa 1: Kč Trasa 2: Kč

Rozvaha letní období Zisk = příjmy – výdaje = (příjmy z trasy 1) x 2 + (příjmy z trasy 2) x 2 + příjmy z akcí – (živnostenský list + reklama + splátka půjčky + náklady na údržbu automobilu a karavanu + (náklady na ubytování a dopravu trasy 1) x 2 + (náklady na ubytování a dopravu trasy 2) x 2 + (povolení na busking v 75 městech) x 2 + náklady na líčení na busking v 75 městech x 2 + náklady na líčení na jednorázové akce)= = 27 x ( ) x x ( ) x x – ( x x x 75 x x 75 x x 75) = = – = Kč Za letní období (6 měsíců) máme zisk pro pět lidí Kč s tím, že máme zaplaceny všechny fixní náklady (počítány na celý rok). To je Kč na měsíc a osobu.

Rozvaha zimní období Fixní náklady jsou již zaplaceny z letního období, tudíž máme pouze variabilní náklady. Zisk za měsíc = příjmy – výdaje = (počet týdnů v měsíci x počet akcí v týdnu x cena za akci) – (počet týdnů v měsíci x počet akcí v týdnu) x (náklady na dopravu + náklady na líčení) = = 4 x 4 x – 16 x ( ) = = – Kč = Kč / měsíc. Za zimní období (6 měsíců) máme zisk pro pět lidí Kč. To je Kč na měsíc a osobu.

Z celkových příjmů ( Kč za letní období a Kč za zimní období) je zřejmé, že v letním období si vyděláváme více a musíme si část peněz ukládat, aby nám v zimním období nescházely. Průměrná výše měsíčního výdělku je Kč, což je více,než námi určené minimum.