Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Advanced Technologies 05 Využití MOM 2005 pro správu Exchange 2003 Petr Šetka, MCSE, MCT, MVP konzultant & lektor.
Advertisements

Andrea Vlčková Jak prodávat produkty Microsoft v akademickém sektoru a v sektoru veřejné správy Andrea Vlčková
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
AJAX fenomén současného internetu Dalibor Kačmář Academic Developer Evangelist Microsoft ČR host Vítek Karas Senior Software Development Engineer Microsoft.
Vladimír Vencálek CEO Martin Švec CRM Projekt Manažer
Virtuální akademie Řešení privátního cloudu.
Kompozitní aplikace (Office Business Applications) Michael Juřek, Software Architect Tomáš Kutěj, TSP – Office Platform Microsoft s.r.o.
Virtuální akademie Virtualizace a vysoká dostupnost.
Business intelligence
MICROSOFT BUSINESS INTELLIGENCE Pavel Cach Solution Specialist: BI, Aplikace
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Úvod do Azure AppFabric Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
ISV Community Days. Čtvrtletně Technologická část zaměřená na jednu technologii.NET Connected Apps, Windows Server 2003 Enhanced, SQL VS 2005,
Modelování procesů pomocí workflow
Michal Neuwirth Partner Technical Readiness Microsoft s.r.o.
Virtuální akademie Produkty System Center, část 2.
Nabídka Microsoft Enterprise Services pro partnery
Priority IT v bankách a pojišťovnách pro rok 2012: Strategie Microsoftu pro finanční instituce Roman Cabálek, generální ředitel Microsoft ČR
Microsoft Confidential Michael Juřek Software Architect Microsoft.
Enterprise řešení datových center s technologiemi společnosti Microsoft Jan Vávra Management & Security Solution Sales Professional.
Microsoft Partner Program
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
1 Přehled novinek v serveru Exchange 2007 Marian Henč Technology Specialist – AD & Messaging
Software Architect Forum 2006 Trendy ve vývoji aplikací Michael Juřek, Dalibor Kačmář Microsoft s.r.o.
Relační databáze.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Jiří Karpeta Platform Strategy Advisor Microsoft Czech Republic
This presentation, including any supporting materials, is owned by Gartner, Inc. and/or its affiliates and is for the sole use of the intended Gartner.
Advanced Technologies 05 Jak zabezpečit váš Web Server Martin Pavlis (MCSE, MCT) Konzultant.
Microsoft Office InfoPath 2003 Tomáš Kutěj Account Technology Specialist
Jak využít Office 365? Několik scénářů. | Copyright© 2010 Microsoft Corporation.
Heterogenní serverové prostředí, správa, bezpečnost a interoperabilita Jak zajistit interoperabilitu v hererogenním serverovém prostředí? Jak spolupracuje.
Jiří Burian DPE PM Nový typ aplikací a požadvků Visual Studio 2008 Silverlight Expression Web 2.0 Připravujeme lokalizaci komunitních.
Přehled hlavních novinek a výhod. Přínosy pro IT správu Přínosy pro IT správu a nasazení Vysoká dostupnost ve standardu Replikace databází napříč více.
Advanced Technologies 05 Rozšířené monitorování infrastruktury pomocí MOM 2005 Ondřej Výšek Systémový Specialista Infinity a.s., member of Synergon Group.
Andrea Vlčková Licensing Marketing Manager
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Petr Štos Partner Technology Specialist Microsoft Corporation.
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou René Klčo Microsoft Správa heterogenního prostředí.
Partnerská konference Solution Partners Clarion Congress Hotel Prague 1. října 2009.
Internet Explorer 8 Štěpán Bechynský Developer Evangelist Microsoft s.r.o.
Michaela Hernady, Microsoft s.r.o Partner Development Manager
Information Worker v období 2006/2007 People – ready business Drahoslav Dvořák Solution Specialist Microsoft.
Pavel Cach Solution Specialist Business Intelligence Business Intelligence.
Windows 7 & Internet Explorer 8 vývoj aplikací a kompatibilita Štěpán Bechynský, Ondřej Štrba Developer Evangelists
Petr Šetka solutions architect Mainstream Technologies, s.r.o.
Jak postupujeme vpřed v testování? Jak se nám daří vytvářet denní buildy? Stíháme opravovat chyby? Jak kvalitně chyby opravujeme?
Jakub Kvaček Segment Manager – Breadth Microsoft Česká republika
Milan Cvrkal Dynamics ERP Insider Product Specialist Czech Republic Microsoft.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
SQL Server 2008 SKUs -All prices are ‘Open’ rounded up -Workgroup ~$140/CAL *Require a CAL to connect to paid SKUs **Free download with MSDN subscription.
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou René Klčo Microsoft System Center Data Protection Manager 2007.
Platforma Windows Server Partnerská konference – Solution track Petr Váša Product manager – divize Server&Tools 1. října 2009.
Pokročilá ochrana informací Ladislav Šolc, Tomáš Kutěj Systems Engineers Microsoft, s.r.o.
Podpora pro partnery zdroje pro obchodníky, studie návratnosti, případové studie atd. René Klčo Partner Account Manager.
Business Intelligence Pavel Cach
Potřebujete vybudovat business aplikaci? Pokryje dílčí obchodní potřeby určité skupiny zaměstnanců, jednoho nebo více týmů Bude vytvořena / připravena.
Jan Dryml Systems Engineer Microsoft. Databáze SCCM 2007 Operační data Konfigurační data SCCM server Může poskytovat všechny nebo jen některé Uživatelská.
Chytrá volba pro podnikání René Keyzlar Operator Channel Lead 1/3/2012.
Július Hájek On-line Marketing Manager Microsoft
Office 365 Education Scénáře pro univerzity
Co s daty? Azure ML Jan
Ing. Athanasios Podaras, Ph.D 2016
Legislativní tok Ministerstvo spravodlivosti SR
Dynamic Identity Framework Assessment
Transkript prezentace:

Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.

Co se stalo v 5:30 UTC ??? Udeřil SQL Slammer: systémů infikováno za prvních 10 minut Využíval port, který typicky vůbec nemusel být otevřen Využíval chybu, jejíž oprava byla již 6 měsíců vydána

Kolik bezpečnostních bulletinů pro SQL Server 2005 bylo vydáno za 3 roky? 01

Odstup 5 let od předchozí verze Beta 1 vydána ve kvalitě, která vedla k zahlcení reportovanými chybami Prodlevy způsobené pracností stabilizace finálního produktu Škrty funkčnosti z Beta verzí

Rychlejší vývoj pomocí ADO.NET entit Podpora pro synchronizaci dat přímo v databázi Podpora pro libovolné typy dat Prostorová inteligence pro vaše data Integrace všech dat v datovém skladu Větší počet uživatelů díky lepší škálovatelnosti BI Lepší rozhodování díky kvalitnějším informacím Bezpečná a důvěryhodná platforma pro vaše data Efektivní správa infrastruktury založená na politikách Optimalizovaný a předvídatelný výkon systému

Transparent Data Encryption External Key Management Data Auditing Pluggable CPU Enhanced Database Mirroring Robustní a efektivní datová platforma Ochrana informací Šifrování dat v databázi bez nutnosti zásahu do aplikace, jež ji využívá Možnost konsolidace správy klíčů v datovém centru Odpověď na typické auditovací dotazy jako např. „kdo četl tato data” Zvýšení spolehlivosti aplikací Přidání systémových zdrojů bez nutnosti zastavení instance Automatická oprava vadných databázových stránek ze zrcadla

Méně času stráveného opakujícími se činnostmi Správa pomocí politik (vs. skriptů) Možnost definice celofiremních politik Automatické monitorování a vynucení politik Zjednodušení instalace a konfigurace Integrace s dalšími nástroji pro správu prostředí Politiky využívají pro definici System Definition Model (SDM) Správa datové infrastruktury s využitím produktů Microsoft System Center Declarative Management Framework Server Group Management Streamlined Installation Enterprise System Management Robustní a efektivní datová platforma

Správa pomocí politik

Optimalizace výkonu Monitorování systému prostřednictvím sběru událostí v systémů Analýza a reporty z nasbíraných údajů Snížení nákladů na úložiště dat a rychlejší provádění dotazů Předvídatelný vývoj Bezpečné zvládnutí více současných zátěží na jedinou instanci Zabránění dotazům, aby se vymkly kontrole Zaručení konzistentní doby odezvy Performance Data Collection System Analysis Data Compression Query Optimization Modes Resource Governor Robustní a efektivní datová platforma

Resource Governor

Rychlejší vývoj pomocí ADO.NET entit Podpora pro synchronizaci dat přímo v databázi Podpora pro libovolné typy dat Prostorová inteligence pro vaše data Integrace všech dat v datovém skladu Větší počet uživatelů díky lepší škálovatelnosti BI Lepší rozhodování díky kvalitnějším informacím Bezpečná a důvěryhodná platforma pro vaše data Efektivní správa infrastruktury založená na politikách Optimalizovaný a předvídatelný výkon systému

Vývoj pomocí entit Pracujte s entitami, ne s tabulkami, řádky, sloupci Izolujte aplikaci od změn v databázi Namodelujte komplexní vztahy a struktury Komfortní dotazování do dat pomocí LINQ a objektového modelu Nejenom pro SQL server, ale i pro další databáze Entity Data Model LINQ Visual Entity Designer Entity Aware Adapters Dynamický vývoj

ADO.NET Entities

Dynamický vývoj Přístup k datům odkudkoliv Vždy dostupná lokální data na libovolném zařízení Synchronizace inkrementálních změn se serverem Detekce konfliktů při synchronizaci (včetně smazaných řádků) Možnost přidání odpojených scénářů bez nutnosti radikálních z měn v aplikaci SQL Server Change Tracking Synchronized Programming Model Visual Studio Support SQL Server Conflict Detection

Rychlejší vývoj pomocí ADO.NET entit Podpora pro synchronizaci dat přímo v databázi Podpora pro libovolné typy dat Prostorová inteligence pro vaše data Integrace všech dat v datovém skladu Větší počet uživatelů díky lepší škálovatelnosti BI Lepší rozhodování díky kvalitnějším informacím Bezpečná a důvěryhodná platforma pro vaše data Efektivní správa infrastruktury založená na politikách Optimalizovaný a předvídatelný výkon systému

Stejně dobrá práce s relačními i nerelačnmi daty K uloženým souborům lze přistupovat datově i souborově Nativní podpora pro práci s hierarchickými daty Rozšiřitelná databáze pro nové typy dat Vyhledávání v datech Integrace relačního světa a textu Vytváření globálních aplikací Podpora volitelné přesnosti času, časových zón,... FILESTREAM data type Integrated Full Text Search HierarchyID Sparse Columns Date/Time Data Type Table-Valued Parameters Nejen relační data

Tabulky jako parametry Příkaz MERGE

Prostorová inteligence pro data Uložení prostorových informací v databázi (např. z GPS) Integrace prostorových dat do stávajících aplikací Vizualizace prostorových dat (např. přes Virtual Earth) Geografické standardy Podpora existujících průmyslových geografických standardů Podpora třetích stran GEOMETRY data type GEOGRAPHY data type Virtual Earth Integration Nejen relační data

Práce s prostorovými daty

Rychlejší vývoj pomocí ADO.NET entit Podpora pro synchronizaci dat přímo v databázi Podpora pro libovolné typy dat Prostorová inteligence pro vaše data Integrace všech dat v datovém skladu Větší počet uživatelů díky lepší škálovatelnosti BI Lepší rozhodování díky kvalitnějším informacím Bezpečná a důvěryhodná platforma pro vaše data Efektivní správa infrastruktury založená na politikách Optimalizovaný a předvídatelný výkon systému

Škálovatelnost a spravovatelnost dotazů do velkých objemů dat Lepší výkon dotazů do velkých tabulek rozdělených na oddíly Optimalizace dotazů typu hvězda Zvýšení propustnosti I/O sběrnice díky efektivnějšímu uložení dat Řízení současné zátěže pro ad-hoc dotazy, reporty, analýzu Přesuny velkých objemů dat Optimalizace ETL díky rychlejšímu vyhledávání v cache Lepší využití více procesorů/jader Snížení objemu dat asynchronním zachycováním změn Zjednodušení současného vkládání a aktualizace Profilování dat pro vyhodnocení kvality Enhanced Partitioning DW Query Optimizations Data Compression Resource Governor Persistent Lookups Change Data Capture MERGE SQL Statement Data Profiling Dokonalýpřehled

Komprese dat

Více funkčnosti se stejnými zdroji Škálovatelnější renderování reportů bez ohledu na velikost a složitost Komplexnější analýzy a výpočty v analytické databázi Nasazení a správa BI infrastruktury Lineární škálovatelnost zálohování analytické databáze Nové vizuální nástroje pro návrh Optimalizace návrhu pomocí varování v reálném čase Škálování analytické databáze ve farmě serverů Reportovací služby bez závislosti na IIS Enterprise Reporting Engine Internet Report Deployment Subspace Computations Streamlined Analysis Tools Enhanced Analysis Design Scalable Backup Tool Dokonalýpřehled

Lepší integrace s MS Office Export reportů do MS Word Lepší věrnost exportu reportů do MS Excel Bohatší reporty Nový nástroj pro koncové uživatele Libovolné struktury díky prvku Tablix Bohaté formátování textových polí Nové datové vizualizační prvky Pokročilejší možnosti analýzy Přepracovaná možnost zapisování do analytických databází Řada vylepšení v oblasti data miningu Render Reports in Word and Excel Flexible Report Layout Report Builder Enhancements TABLIX Rich Formatted Data Data Visualizations MOLAP Writeback Enhanced Data Mining Dokonalýpřehled

Tablix Nové možnosti vizualizace

© 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.