Business Angel konkrétní zkušenosti - jak na to Petr Měřínský, VTP UP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Strategie inteligentní specializace Olomouckého kraje Inovace a technologie v rozvoji regionů 24. dubna 2014 Brno.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
(Ne)diskriminace ICT v České republice
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Financování vzniku a rozvoje Start-up prostřednictvím Business Angels Petr Mandelík.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
CzechInvest Koncepce podpory investic
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
PhDr. Radek Eichl, Ph.D. Jednatel společnosti.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Odměňování (Compensation & Benefits) Occasion:FSS v Brně - Personalistika prakticky Date: Present:Jan Brol ík.
Obchodování s emisemi skleníkových plynů jako nástroj redukce emisí Samostatné oddělení změny klimatu Tomáš Chmelík Samostatné oddělení změny klimatu Ministerstvo.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
MOST MEZI VĚDECKÝM A PODNIKATELSKÝM SVĚTEM. Pronájem kanceláří a výrobních prostor k podnikání -dlouhodobý pronájem klimatizovaných prostor -ceny od 800.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Ochrana hospodářské soutěže v oblasti těžkého průmyslu po vstupu do EU Mgr. Ing. Ludvík Juřička 4. května 2005 Ambruz & Dark, advokáti, v.o.s.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Investiční proces ČZU Margareta Křížová, MBA
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
Diskusní příspěvek k tématu Kdo zastaví propad českého stavebnictví?
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Vnější investiční plán EU
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Český technologický akcelerátor CzechAccelerator
Lidé, procesy, partnerství
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
AKVIZICE V ZEMĚDĚLSTVÍ
Prezentace obchodního plánu
Státní účast v obchodních společnostech a podnicích a veřejná podpora
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Business Angel konkrétní zkušenosti - jak na to Petr Měřínský, VTP UP

Business Angel Kdo to je? privátní investor přináší kapitál potřebný na rozvoj investice je obvykle aktivní Co hledá ? zhodnocení investice optimalizace rizik

Do čeho investují milionáři?

zdroj: J&T BANKA

Vysoká přidaná hodnota/ nízký vliv státu IT security, Consulting, IT, investment banking, new media, new advertising, výzkum a vývoj Vysoká přidaná hodnota/ velký vliv státu armáda, péče o zdraví, retail banking, sektory s velkým přesahem na státní správu, old media, EUrokracie, dotace… Nízká přidaná hodnota / nízký vliv státu * výroba, stavebnictví, pohostinství, logistika a doprava obecně, dřevařský průmysl, retail, restauratérství a hoteliérství… Nízká přidaná hodnota/ velký vliv státu * Svoz odpadu, veřejná doprava, utilities, stavebnictví pro veřejný sektor, old media, soukromá vězení, solární elektrárny… Jaký trh hledá BA? zdroj:VICf.cz

Připravte si Elevator pitch Buďte srozumitelní a názorní Rozmyslete si odpovědi na očekávané otázky ohledně vašeho projektu Řešte ochranu projektu Co si připravit na jednání s BA?

Zkušenost Kontakty Peníze Nadhled Požadavek tvrdé práce a profesionality Co investor přinese zdroj: CEAG

Nepřipravenost Nevědomost Nesmyslné valuace Hloupá arogance a lenost Ochota přistoupit na cokoliv Nabídka stát se sales managerem Co investora odradí zdroj: CEAG

Neotálejte Připravte firmu co nejlépe k budoucímu prodeji Motivujte klíčové zaměstnance Najměte poradce Definujte jasně podmínky transakce Nepodceňte smluvní dokumentaci Hrajte na rovinu 7 tipů na prodej firmy

Ing. Petr Měřínský hlavní konzultant T: E: Kontakt Univerzita Palackého v Olomouci Vědeckotechnický park Šlechtitelů 21, Olomouc Děkuji za pozornost