Kapraďorosty Přírodopis VY_32_INOVACE_013, 1. sada, Př ANOTACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Advertisements

Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál objasňuje žákům pojem deriváty uhlovodíků, blíže.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Lišejníky Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis
Členovci - pavoukovci Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Prvoci Přírodopis VY_32_INOVACE_166, 9. sada, Př3 ANOTACE
LIŠEJNÍKY - MECHY - KAPRADINY PLAVUNĚ A PŘESLIČKY
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
KAPRADINY.
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: leden 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII. Vzdělávací.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Opakování 7. ročníku 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje znalosti o fosilních palivech, získané.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu opakování předchozího tematického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Tundry a polární oblasti
PŘECHOD ROSTLIN NA SOUŠ- členění rostlinného těla
MECHOROSTY Stavba rostliny Tobolka s výtrusy Štět Lístky Lodyžka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
63. RISK VÝTRUSNÉ ROSTLINY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Název školy Základní škola a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem uhličitanu.
KAPRAĎOROSTY VY_52_INOVACE_B1 – 32 AUTOR: Mgr. Iveta Bartošová
Opakování výtrusné rostliny
Hmyz v lese Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Bakterie a sinice Přírodopis VY_32_INOVACE_164, 9. sada, Př3 ANOTACE
Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Elektronická učebnice - II
KAPRAĎOROSTY.
Listy Přírodopis VY_32_INOVACE_175, 9. sada, Př3 ANOTACE
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
MECHY.
VÝTRUSNÉ ROSTLINY MECHOROSTY a KAPRAĎOROSTY
MECHY Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
MECHOROSTY Stavba rostliny Tobolka s výtrusy Štět Lístky Lodyžka
Rostliny výtrusné Mechorosty.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.11 Anotace: Prezentace seznamuje s výtrusnými rostlinami, životním cyklem, zástupci. Vzdělávací oblast: Třídění rostlin, výtrusné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními poznatky o třídě korýšů.
Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními částmi těla měkkýšů.
Krytosemenné rostliny
Květenství a plodenství
Podříše: Vyšší rostliny
Genetických pojmů EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Opakování – mechorosty a kapraďorosty Číslo vzdělávacího materiálu: ICT5/15 Šablona:
OPAKOVÁNÍ UČIVA 7. ROČNÍKU Autor: Mgr. Jana Střížková Vzdělávací oblast/Předmět/Téma: ČLOVĚK A PŘÍRODA / PŘÍRODOPIS / PŘEHLED ORGANISMŮ Druh učebního.
Plavuně, přesličky Botanika vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Mechorosty Vyšší rostliny vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Rozmnožování rostlin Jméno autora Datum vytvoření Září 2011 DUM 10
Kapraďorosty.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Přesličky, plavuně.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Kapraďorosty – plavuně, přesličky
Mechy a kapradiny. Mechy  na vlhkých místech bez vrstvy listí  mechové polštáře – tvořené jednotlivými rostlinami  chrání půdu před vysycháním  žije.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Kapraďorosty.
VY_32_INOVACE_5/04_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Transkript prezentace:

Kapraďorosty Přírodopis VY_32_INOVACE_013, 1. sada, Př ANOTACE  Materiál seznamuje žáky s kapraďorosty a jejich významem v geologické historii. Vysvětluji také pojem oddenek. V úvodu obsahuje opakovací cvičení u minulých hodin. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy  Žák se seznámí s významem a rozmnožováním kapraďorostů, určuje zástupce, učivo zopakuje formou kvízu. Pro koho je materiál určen  Žáci, základní škola, 6. ročník, předmět přírodopis Autor  Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku  28. 8. 2012 Vzdělávací oblast  Člověk a příroda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kapraďorosty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

chlorofyl energie cukr voda oxid uhličitý kyslík Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Opakování- typ stélky: korovitá lupenitá keříčkovitá vláknitá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Který typ lišejníků zmizí při znečištěném ovzduší jako první a který poslední? 1 3 4 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

příchytná vlákna štět tobolka s čepičkou výtrusy lodyžka s lístky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

ploník rašeliník rokyt měřík Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kapraďorosty: Kapradiny, přesličky, plavuně Největší rozvoj v pravěku (prvohory) → obrovské rozměry, černé uhlí. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Vytrvalé rostliny – přezimují oddenkem (podzemní stonek - zásoby, rozmnožování). Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Letní lodyha zelená s listy → fotosyntéza. Přeslička rolní: plevel na polích. Jarní lodyha hnědá, heterotrofní, nese výtrusy. Letní lodyha zelená s listy → fotosyntéza. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kliknutím odstraň nepravdivé odpovědi: Které rostliny patří mezi kapraďorosty? plavuně lišejníky přesličky mechy Co vzniklo z pravěkých kapraďorostů? rašelina černé uhlí hnědé uhlí vápenec Které tvrzení platí pro kapraďorosty? jsou výtrusné jsou vytrvalé jsou cizopasné jsou autotrofní Kde mají kapradiny výtrusy? nemají žádné zespodu listů v květech nahoře listů Jak se jmenuje vytrvalý podzemní stonek kapradin? cibule hlíza kořen oddenek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková