Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: OV Stolničení Ročník:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Velká klášterní restaurace
Advertisements

autor Mgr. Alena Marková
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 2. Téma:Odborné.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1. – 3. Téma:
BE soup 1 Zeleninový vývar s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Kuřecí krém se smetanou 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Hovězí vývar s bylinkovým svítkem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Bavorská 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Cibulačka s bramborem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Houbový krém 16,60 Kč / 21,- Kč Úterý.
BE soup 1 Zeleninový vývar s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Kuřecí krém se smetanou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Zeleninový vývar s kapáním 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dršťková z vepřových žaludků 10,60 Kč / 16,- Kč Pátek.
BE soup 1 Hovězí s bylinkovým svítkem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Žampionový krém 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Hráškový krém, krutony 16,60 Kč / 21,- Kč Úterý.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Hráškový krém, krutony 16,60 Kč / 21,-Kč.
Středa BE soup 1 Kuřecí s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Kulajda s houbami 16,60 Kč / 21,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Houbový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová polévka s paprikou 25,- Kč.
Čtvrtek BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Podkrkonošské kyselo 16,60 Kč / 21,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Zeleninový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková 25,- Kč.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uuzeninou 16,60 Kč / 21,- Kč Pátek.
PONDĚLÍ Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Slepičí vývar s drůbky a těstovinou 20,- Kč Polévka Rybí polévka 25,- Kč.
Pátek BE soup 1 Kuřecí se zeleninou a nudlemi 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Květáková 16,60 Kč / 21,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Špenátový krém 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Zeleninový vývar s mušličkami 20,- Kč Polévka Selská polévka 25,- Kč.
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Podkrkonošské kyselo 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Hovězí s těstovinou 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Drůbeží vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Květáková 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
Zeleninový vývar s rýží a hráškem Hráškový krém s krutony
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s drobením Kuřecí krém se smetanou
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s hvězdičkami
BE soup 1 Cibulačka s bramborem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
U Císařské cesty Menu: Minipivovar a restaurace ,, U Císařské cesty‘‘
BE soup 1 Cibulačka s bramborem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2
Zeleninový vývar s hvězdičkami
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s krupicí a vejcem
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Hovězí vývar s rýží a hráškem
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar s rýží a hráškem
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s kapáním Dršťková z vepřových žaludků
5.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Kuřecí se zeleninou a nudlemi
BE soup 1 Cibulačka s bramborem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2
10. – 14. října PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s těstovinou Kuřecí krém se smetanou
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
BE soup 1 Cibulačka s bramborem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
Transkript prezentace:

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník: I. Téma: Odborné gastronomické soutěže - číšníci Vypracovala: Bc. Somrová Hana Materiál: VY_32_INOVACE_388 Datum: Anotace:Slavnostní stůl - soutěž Slouží k opakování dovedností a vědomostí. Obor: 65 – 51 – H/01 Kuchař – číšník

Soutěžní zadání sestavte dvoučlenný tým tým žáků si vylosuje jednoduché menu vyberte vhodný inventář a prostřete stůl pro 4 osoby včetně dekorace zvolte vhodný nápoj k hlavnímu chodu tým žáků bude prostření stolu dle menu obhajovat

Škola zajistí předem stanovená menu veškerý inventář na stoly restaurační prádlo textilní dekorační materiály dekorační předměty na stoly stoly o rozměru 80x120 cm a restaurační židle

Jednoduché menu Zeleninová paštika s houbovým salátem * Krůtí prsa plněná mandlovou nádivkou, vypichované brambory se zelenými bylinkami * Jemná palačinka s lesním ovocem a čokoládou

Jednoduché menu Krémová rybí polévka * Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi, variace domácích bramborových salátů * Jablečný závin s vlašskými ořechy

Jednoduché menu Hovězí vývar s domácími nudlemi * Zapečený chřest se šunkou a sýrem * Srnčí medailonky se švestkovou omáčkou, karlovarský knedlík, bramborové placky

Jednoduché menu Hrášková krémová polévka s krutony * Kuřecí špíz s anglickou slaninou a kukuřicí, grilované plátky brambor, listový salát s tomaty * Tiramisu

Jednoduché menu Slepičí vývar s domácími nudlemi, masem a kořenovou zeleninou * Hovězí svíčková na smetaně s brusinkovým terčem, karlovarský knedlík * Kávová palačinky plněná broskví s kopečkem zmrzliny, sypaná ořechy a karamelem

Jednoduché menu Tomaty s mozzarelou a kandovanými olivami * Pstruh pečený na másle, selský brambor s koprovým tvarohem * Ořechový medovník

Hodnocení prostřené stoly budou zhodnoceny učiteli OV a učiteli odborných předmětů v den konání soutěže Tabulka hodnocení na téma……………………Jména……………. Estetický dojem stolu Správnost používání inventáře Obhajoba stolu Úprava zevnějšku Výsledné hodnocení

Kriteria hodnocení estetický dojem stolu správnost používání inventáře obhajoba prostřeného stolu úprava zevnějšku Na závěr předání diplomů a věcných cen. Vítězové budou reprezentovat školu na mimoškolních soutěžích odborných dovedností.

Zdroje fotografií: Použity vlastní zdroje fotografií.