KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY Letohrad a okolí Mgr. Blanka Vohníková
Průmyslová střední škola Letohrad
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
KRAJSKÁ KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE v Karlovarském kraji 23. – hotel Thermal Karlovy Vary.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Výsledky přijímacích zkoušek ve školním roce 2010/2011 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Prospěchová stipendia
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Prospěchová stipendia
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Soňa Buchvaldková Obchodní akademie a střední zdravotnická škola Zdravotnický asistent.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE Řešení projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji ve Zlínském kraji Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE Moravskoslezský kraj , Ostrava.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Pardubickém kraji
Aktuální situace ve vzdělávání dospělých v Královéhradeckém kraji Národní soustava kvalifikací projekt UNIV 2 KRAJE Hradec Králové
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Přehled středních škol v Jihlavě a okolí
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji Hotel Černigov, Hradec Králové.
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
ABSOLVENTI Soňa Buchvaldková Obchodní akademie a střední zdarvotnická
ABSOLVENT'S.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
PŘISPÍVÁME K ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, PODPORUJEME UZNÁVÁNÍ JEHO VÝSLEDKŮ CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ CELOŽIVOTNÍ UČENÍ – KROMĚŘÍŽ 2010 KROMĚŘÍŽ 12.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Střední školy JMK vzdělávající žáky se zdravotním postižením a sociální podniky 20. května 2015.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Regionální inovační strategie Centrum odborného vzdělávání pro strojírenství.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
„Okna technickým oborům dokořán“
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Informace o projektu IKAP
Transkript prezentace:

KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE Jihomoravský kraj 29.- 30.3.2012, Lednice

Zapojení škol v projektu v JMK 34 zapojených škol 34 mentorů škol 34 metodiků CŽU 340 PP na školách Celkem: 408 osob

Cíle a aktivity projektu obecný cíl: PROMĚNA STŘEDNÍCH ŠKOL V CENTRA CŽU aktivity: A1 – vytvoření sítí škol (center CŽU) A2 – prohlubování vybraných profesních kompetencí PP A3 – příprava programů DV a jejich pilotní ověření A4 – informační podpora DV A5 – propagační kampaň j

Realizované semináře v projektu: Kulaté stoly se sociálními partnery: 19/ 363 podpořených osob Evaluační návštěvy: realizováno 18/ zbývá 16 Pedagogické projektování – 343 podpořených osob Lektorské dovednosti: 234 účastníků/ 216 úspěšných absolventů, celkem za kraj plánováno - 340 osob Marketing vzdělávání dospělých: 66 úspěšných absolventů Aktuální otázky odborného vzdělávání (NSK, KARIPO, VŘ) Porady mentorů a metodiků CŽU Strategické plány DV na škole

KS s UP, AOOV

Tvorba programů dalšího vzdělávání Tvorba programů DV Tvorba programů dalšího vzdělávání projektový tým připraví 3 VP pro dospělé (jeden pilotně ověří) 1. vlna 4/2010 – 12/2010 (3/2011) 2. vlna 4/2011 – 12/2011 (3/2012) 3. vlna 10/2011 – 6/2012 - fáze tvorby VP: a) identifikace potřeb na trhu práce b) tvorba dle metodiky projektu c) posouzení sociálním partnerem (d) pilotní ověření VP – vyhodnocení realizace a zapracování změn - finální verze VP na intranetu http://univ2.univcz.cz/ a v informačním systému nabídky DV min. 101 vzdělávacích programů

Blanensko a Boskovicko VOŠ ekonomická a zdravotnická a SŠ, Boskovice - Údržba veřejné zeleně (41-033-E) - Pracovník v sociálních službách - Příprava teplých pokrmů (65-001-H) SOŠ a SOU André Citroena, Boskovice - Informační technologie - Zvyšování kvalifikace ve strojírenství - Základy údržby, diagnostiky a oprav motorových vozidel Boskovice

Blanensko a Boskovicko Střední průmyslová škola, Jedovnice – - Programování a obsluha CNC strojů - Základy digitální fotografie - Základy zpracování kovů SOŠ a SOU-Masarykova škola práce, Letovice - - Umění komunikovat - Truhlář nábytkář (33-001-H) - Zedník (36-020-H) Letovice Jedovnice

ISŠ - COP, Brno - Brno - město - Obrábění kovů na universálních strojích - Programování a obsluha CNC obráběcích strojů - Konstruování ve 3D SOŠ a SOU strojírenské a elektrotechnické, Brno - Zámečník (23-003-H) - Opravář strojů a zařízení ( 23-001-H) - Montér ocelových konstrukcí (23-002-H) SOŠ a SOU stavební, Brno - Rekvalifikační kurz oboru mechanik plynových zařízení - Rekvalifikační kurz oboru čalouník - Rekvalifikační obkladačský kurz Brno - město

Programy dalšího vzdělávání pro 3. vlnu, Brno – část 2 SŠ polytechnická, Brno - Montér suchých staveb (36-021-H) - Truhlář (kód 33-56-H) (UK) - Malíř a lakýrník (kód: 39-41-H/01) ISŠ polygrafická, Brno – - Operátor DTP / Reprodukční grafik - Knihař na knihařských strojích (34-002-H) - Designér/Reprodukční grafik SŠ informatiky a spojů, Brno – - Poštovní minimum - Poštovní provoz - Správce operačních systémů pro malé a střední organizace (18-001-M) Brno - město

SOŠ a SOU obchodní, Brno Brno - město SŠ potravinářská a služeb, Brno Brno – část 2 SŠ potravinářská a služeb, Brno - Pekař (29-531-H) - Cukrář - Složitá obsluha hostů (kód: 65-008-H) SOŠ a SOU obchodní, Brno - Prodavač (66-003-H) -Manažer prodeje (66-004-H) - Skladník (66-002-H) Brno - město

Střední průmyslová škola chemická, Brno Brno - město Brno – část 2 ISŠ automobilní, Brno Mechanická a elektrická diagnostika motocyklů Autolakýrník přípravář (23-018-H) Diagnostika zážehových a vznětových motorů Střední průmyslová škola chemická, Brno Bezpečné zacházení s nebezpečnými látkami a přípravky v servisech aut na čerpacích stanicích ISO 9001:2008 a jeho integrace do environmentu a kvality potravin Aplikace ICT technologií do technických a přírodovědných oborů Brno - město

Brno - město OA a VOŠ obchodní, Brno Střední zdravotnická škola a VOŠ zdravotnická, Brno - Příprava výživy v prevenci a léčbě chronických onemocnění - Aplikační formy léčiv - Odborný kurz pro nekvalifikované pracovníky v oční optice OA a VOŠ obchodní, Brno - Základy podnikání - Obchodní angličtina-odborná terminologie, psaný projev, mluvený projev - Účetnictví vedené na počítači SOU tradičních řemesel a VOŠ Starožitník Příprava pokrmů studené kuchyně (65-002-H) Brno - město

SOŠ zahradnická a SOU, Rajhrad - Florista (41-008-H) Brno - venkov SOU a SOŠ SČMSD, Lomnice u Tišnova, s.r.o - - Asistent kadeřníka - Péče o blízkou osobu v domácím prostředí - Pomocný pracovník při zajišťování rautů a banketů SOŠ zahradnická a SOU, Rajhrad - Florista (41-008-H) - Florista 2. Netradiční floristika - Základy zahradnictví Integrovaná střední škola, Sokolnice – - Rozšíření kompetencí k práci  s kancelářskými, komunikačními  ekonomickými aplikacemi - Elektrické instalace (26-008-E) - Domluvím se česky Brno - venkov

Znojmo Střední škola, dopravy, obchodu a služeb, Moravský Krumlov Znojemsko Střední škola, dopravy, obchodu a služeb, Moravský Krumlov Základy podnikání OD A až do Z Zámečník (23-003-H) - CAD systémy - TurboCAD SOU a SOŠ, SČMSD, Znojmo, s.r.o. - Zaučený prodavač - Kadeřnicko-kosmetická péče a úprava zákazníka - Administrativní pracovník 21. století Znojmo

Znojmo SOŠ a SOU, Znojmo SOŠ technická a SOU, Znojmo Znojemsko SOŠ a SOU, Znojmo - Výroba jemného pečiva (29-002-H) - Krajinář (41-038-H) - Výroba chleba a běžného pečiva ( 29-001-H) SOŠ technická a SOU, Znojmo - Zedník (36-020-H) - Zhotovitel zateplovacích systémů (36-022-H) - Tesař (36-051-H) Znojmo

SOŠP E. Beneše a SOU, Břeclav Břeclavsko OA Břeclav – - Obchodní angličtina - Účetnictví pro fyzické osoby podnikatele - Základy práce na PC SOŠP E. Beneše a SOU, Břeclav - Pracovník přípravy výroby a měření ve strojírenství - Technický pracovník ve strojírenství - Pracovník pro přípravné práce a zapojování elektrických přístrojů, strojů a rozvodů Gymnázium Mikulov - Pracovník v sociálních službách - Provozovatel penzionu - Úklidový pracovník administrativních ploch (69-008-E) Břeclav

SOŠE a SOU Veselí nad Moravou Hodonínsko SOŠE a SOU Veselí nad Moravou Základy strojního opracování dřeva Rozvoj odborných technických kompetencí ve strojírenství Zvyšování odborných kompetencí v oblasti informatiky VOŠ, SOŠ a SOU, Bzenec - Sommelier (65-010-H) - Výroba zákusků a dortů (29-007-H) - Jednoduchá obsluha hostů (65-007-H) SŠ lesnická a rybářská, Bzenec - Doprava dříví (41-56-H/01) - Těžební činnost (41-023-H) - Kočí v lesní těžbě (kód: 41-020-H) Hodonín

Programy dalšího vzdělávání pro 1. vlnu - Hodonínsko OA a JŠ, Hodonín - Obchodní korespondence v praxi - Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti - Práce s kancelářskými aplikacemi na počítači SOŠ, Strážnice - Další vzdělávání v oblasti konstrukčních systémů CAD/CAM - Vzdělávání v oblasti ICT - Další vzdělávání řidičů motorových vozidel SOŠ hotelová, služeb a Veřejnosprávní akademie s r.o. - Začínáme podnikat - Angličtina v cestovním ruchu - Základy práva pro veřejnou správu Hodonín

SOŠ a SOU, Vyškov Vyškov - Základy programování a obsluhy CNC strojů Vyškovsko SOŠ a SOU, Vyškov - Základy programování a obsluhy CNC strojů - Aplikace nových stavebních hmot a technologií - Technologie výroby plechových dílů na CNC strojích Vyškov

POČET VYTVOŘENÝCH PROGRAMŮ OBOR POČET VYTVOŘENÝCH PROGRAMŮ elektrotechnika a IT 10 strojírenství (vč. automobilních oborů) 19 zemědělství a lesnictví 7 gastronomie a turismus 12 zpracování dřeva 2 obchod 5 doprava a spoje 3 ekonomika a administrativa 9 polygrafie stavebnictví 16 sociální služby a zdravotnictví Ostatní (jazyky a různé) 8 CELKEM 101

SUMARIZAC E VYTVOŘENÝCH VP

PILOTNÍ OVĚŘENÍ VP: 1.VLNA – realizováno 31 pilotáží z 34 Přehled PILOTNÍ OVĚŘENÍ VP: 1.VLNA – realizováno 31 pilotáží z 34 Termín realizace od září 2010 - doposud DODATEČNÉ PILOTÁŽE: Termín realizace od února do 15.9.2012 Počet dodatečných pilotáží za JMK: 50 Počet škol realizujících dodatečnou pilotáž: 23 Aktuální počet schválených rozpočtů: 13 CELKEM pilotáží za JMK: 84 tj. téměř 900 míst pro účastníky profesních kurzů zdarma po celém území kraje

POČET otevřených kurzů/pilotáží Plánovaný počet míst pro účastníky DODATEĆNÉ PILOTÁŽE DLE OBORU POČET otevřených kurzů/pilotáží Plánovaný počet míst pro účastníky elektrotechnika a IT 6 90 strojírenství (vč. automobilních oborů) zemědělství a lesnictví 3 45 gastronomie a turismus 8 120 obchod 2 30 ekonomika a administrativa 5 75 polygrafie stavebnictví sociální služby a zdravotnictví Ostatní (jazyky a různé) 4 60 CELKEM 50 675

Dodatečné pilotáže podle počtu na školu

ČLENĚNÍ ROZPOČTU PRO DODATEČNÉ PILOTÁŽE DLE KRAJŮ

CELKOVÝ ROZPOČET NA DODATEČNÉ PILOTÁŽE

Pilotáže

Děkuji za pozornost Lenka Řeháková Metodička projektu UNIV 2 KRAJE – Jihomoravský kraj Lenka.rehakova@nuv.cz Te: 725 887 989