Essen und Trinken.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SILNÉ SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN V JEDNOTNÉM ČÍSLE
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová
Označení DUM Fi- DUM Autor
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA2_02
Essen.
Die deutsche Küche Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
9. LEKCE (9. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
7. LEKCE (7. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
2. LEKCE (2. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
Typisches Essen Typické jídlo
D EUTSCHE K ÜCHE PhDr. Taťána Tonová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_2.NJ.15 Číslo.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Essen und Trinken VY_32_INOVACE_02-26 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
E SSEN, T RINKEN PhDr. Jarmila Janoušková. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Anotace 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_3.NJ.17.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA, LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_7B_17.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_157 Jméno autora: Mgr. Lenka Pávková Název.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Ö STERREICHISCHE K ÜCHE PhDr. Jarmila Janoušková.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:NJ7 – 8 Essen, Trinken Autor:Mgr. Tomanová Marie Vzdělávací oblast:Jazyk a.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Deutsch mit Max II. Lektion 3
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_144_Essen und Trinken - základ Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A_12_was_wir_essen_und_tri nken Datum : Ročník.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ36 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ22 Název školySPŠ.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09B_03 Einkaufen TEMA:My a svět kolem.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:NJ8 – 2 – Gesundes Menü Autor:Mgr. Tomanová Marie Vzdělávací oblast:Jazyk.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ12 Název školy SPŠ a.
Einkaufen VY_32_INOVACE_02-34 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení na podporu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_18_IM_RESTAURANT.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_34_Německý jazyk_skloňování přídavných jmen.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_34_Německý jazyk_podstatná jména Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ RNDr.Ivana Řehková.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ19.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ29 Název školy SPŠ.
Prezentace slouží k nácviku konverzace a základních frází daného tematického okruhu. Fráze se dají volit v libovolném pořadí. Tato prezentace může sloužit.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.20_opakujeme_doplnujeme Datum : Ročník :
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr. Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R13_Tiere TEMA: Německý jazyk ČÍSLO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_145_Essen und Trinken – rozšiř. Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Unterkunft Im Restaurant Myšlenková mapa Pomocí této metody se žáci zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je třeba.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:NJ5 – 15 – Im Supermarkt Autor:Mgr. Tomanová Marie Vzdělávací oblast:Jazyk.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ25 Název školy SPŠ.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09B_01 Haushalt TEMA:Der Mensch in der.
Im Restaurant - konverzační cvičení VY_32_INOVACE_02-27 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_3_4_7E_8E_SEI_12_WEIHNACHTSPUNSCH.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Digitální učební materiál
rozšíření slovní zásoby
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek. Autor:. Mgr
Bilden Sie ein Gespräch
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Skloňování přídavných jmen po členu určitém
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Essen und Trinken

Složená podstatná jména - kompozita podstatné jméno + podstatné jméno přídavné jméno + podstatné jméno

podstatné jméno + podstatné jméno (bez spojovacího prvku) der Knoblauch die Suppe die Knoblauchsuppe

podstatné jméno + podstatné jméno (tvar množného čísla - spojovacím prvkem) die Linse, -n die Orange, -n die Suppe der Saft die Linsensuppe der Orangensaft

podstatné jméno + podstatné jméno (prvek „s“ - spojovacím prvkem) r Liebling, -e die Suppe das Gericht die Lieblingssuppe das Lieblingsgericht

přídavné jméno + podstatné jméno (bez spojovacího prvku) sauer das Kraut das Sauerkraut

Utvořte kompositum a určete správně rod složeného podstatného jména: Leber Schwein Kartoffel Apfel Orange Semmel Tomate Obst Mehl Liebling Produkt Püree Saft Gericht Kuchen Strudel Salat Kompott Knödel Fleisch

Míry, množství a váhy po číslovkách Označení míry, množství a váhy mužského a středního rodu:

Po číslovkách vyšších než 1 jsou tato označení vždy v jednotném čísle: 300 Gramm Käse 5 Liter Milch 5 Pfund Zwiebel (2,5 Kilo) 6 Stück Torte 3 Glas Wein (Aber!!! Ich habe drei Gläser gebrochen) Maskulina, Neutra r, s Liter s Gramm s Kilo s Stück s Pfund s Glas s Paket s Päckchen

zwei und ein halbes Kilo Zkuste vyjádřit 3,5 kg, 4,5 kg .. Pro označení 1,5 kg existují tyto možnosti: Pro označení 2,5 kg existují tyto možnosti: 3 Pfund eineinhalb Kilo anderthalb Kilo ein und ein halbes Kilo 5 Pfund zweieinhalb Kilo zwei und ein halbes Kilo Zkuste vyjádřit 3,5 kg, 4,5 kg ..

Míry, množství a váhy po číslovkách Označení míry, množství a váhy ženského rodu:

Po číslovkách vyšších než 1 jsou tato označení vždy v množném čísle: 3 Stunden Deutsch wöchentlich 70 Kronen 10 Flaschen Bier 2 Tassen Kaffee / Tee 3 Schachteln Zigaretten Feminina e Stunde, -n e Krone, -n e Flasche, -n e Tasse, -n e Packung, -en e Dose, -n e Schachtel, -n

Wie oft essen wir tagsüber? Wir frühstücken. Wir essen zu Mittag. Wir essen zu Abend. Wir essen ein Pausenbrot / einen kleinen Imbiss / das zweite Frühstück / eine Vormittags-, Nachmittagsjause. Was essen wir (gewöhnlich) zum Frühstück? …………………………

Kaufen Sie gern Lebensmittel ein? im Supermarkt in einem speziellen Geschäft: in der Bäckerei in der Konditorei im Geschäft für Obst und Gemüse in der Metzgerei im Feinkostladen auf dem Markt …….

Getränke (alkoholfreie, alkoholische) Vorspeisen (kalte, warme) Speisekarte Getränke (alkoholfreie, alkoholische) Vorspeisen (kalte, warme) Suppen Hauptgerichte Beilagen Desserts Salate, Kompotte

Speisekarte Suppen Haupt-gerichte Beilagen Desserts Salate Vorspeisen Schinken-roulade Käse-platte ??? Suppen Rind- Knoblauch- Sauerkraut- Kuttelfleck- Haupt-gerichte Schnitzel Rindfleisch Hühnerbrust panierter Käse Beilagen Salz-, Brat- kartoffeln Pommes- frites Reis Semmel-, Kartoffel-knödel Desserts Apfel- strudel Torte Palatschinken Eisbecher Salate Gurken- Tomaten- Obst-

Getränke (alkoholfrei, alkoholisch) Vorspeisen Suppen Hauptgerichte Machen Sie eine Speisekarte: (zu jedem Punkt schreiben Sie mindestens drei Varianten) Getränke (alkoholfrei, alkoholisch) Vorspeisen Suppen Hauptgerichte Beilagen Desserts Kompotte Salate

Skloňování přídavných jmen po členu nulovém Gramatika pro pokročilejší

Skloňování přídavných jmen po členu nulovém: mužský rod jednotné číslo ženský rod střední rod množné číslo 1. p. frischer Salat warme Milch dunkles Bier frische Äpfel 2. p. frischen Salates warmer Milch dunklen Biers frischer Äpfel 3. p. frischem Salat dunklem Bier frischen Äpfeln 4. p. frischen Salat

Teorie: Podstatné jméno, které označuje počítaný nebo měřený předmět, stojí zpravidla ve stejném pádě jako podstatné jméno vyjadřující míru, množství nebo váhu. z. B.: Hier steht eine Tasse schwarzer Kaffee. 1.p. Ich bestelle eine Tasse schwarzen Kaffee. 4.p. Mit einem Stück frischer Torte. 3.p.

Können Sie kochen? Schreiben Sie ein Rezept: Welche Zutaten brauchen Sie? Ihre Zubereitung? Verben: kochen – mischen – dünsten – braten – backen - panieren – grillen – rösten – schneiden (in Würfel, Streifen, Scheiben) – gießen – reiben - bestreuen

Infinitiv: Was? Partizip Perfekt: Verbinden Sie: kochen e Suppe, e Soße gekocht gekochte Suppe, Soße mischen r Salat gemischt gemischter Salat dünsten s Rindfleisch gedünstet gedünstetes Rindfleisch braten e Ente gebraten gebratene Ente backen r Kuchen gebacken gebackener Kuchen panieren r Blumenkohl paniert panierter Blumenkohl grillen s Huhn gegrillt gegrilltes Huhn rösten e Leber geröstet geröstete Leber schneiden e Zwiebel geschnitten geschnittene Zwiebel gießen e Milch gegossen gegossene Milch reiben r Käse gerieben geriebener Käse bestreuen r Puderzucker bestreut bestreuter Puderzucker

Gemüsesalat (Rezept): Zutaten: (Arbeits-) Verfahren: 2 Gurken 6 Tomaten 4 Paprikas 1 Zwiebel 100 g Hartkäse Salz, Pfeffer, Weinessig, Olivenöl alles saubermachen Gurken, Tomaten und Zwiebel in Würfel schneiden Paprikas in Streifen schneiden Salz, Pfeffer, Essig und ein Paar Tropfen Olivenöl nach dem Geschmack zugeben alles vermischen in die Schüsseln verteilen mit geriebenem Käse bestreuen gleich und gekühlt servieren Guten Appetit!

Traditionelle tschechische Küche Suppen: Rind-, Sauerkraut-, Knoblauchsuppe Hauptgerichte: mährischer Spatz / mährische Spatzen Schweinebraten mit Knödeln und Sauerkraut Lendenbraten mit Knödeln und Preiselbeeren Rindfleisch mit Tomatensoße und Knödeln / Reis / Teigwaren Rindfleisch mit Dillsoße / hartgekochtes Ei / Salzkartoffeln „Ertrunken“ Kartoffelpuffer Süßspeisen: Semmel-, Reisauflauf, Palatschinken, Buchteln mit Pflaumenmus – Quark - Mohn

Suppen: Leberknödel-, Pilzsuppe Hauptgerichte: Deutsche Küche – Bayerische Küche: Schweinefleisch, Würstchen, Sauerkraut, Mehlspeisen, Knödel, Soßen Suppen: Leberknödel-, Pilzsuppe Hauptgerichte: Schweinshaxe mit Semmel- oder Kartoffelknödeln und Sauerkraut Schlachtprodukte: Leber-, Blutwurst mit Kartoffeln und Sauerkraut Gefüllte Kalbsbrust Gänse-, Entenbraten Wildbret: Fasan, Wildschweingulasch, Hasenragout Frikadellen mit Kartoffelsalat Beliebte Beilagen: Semmel-, Kartoffelknödel, Spätzle Süßspeisen: Hefeknödel mit Pflaumenmus, Pflaumen, Kirschen gefüllt und mit Vanillesoße serviert und Zucker bestreut

Guten Appetit!!!