FRANCIE Účastníci zájezdu: Alexander Večtomov Aneta Křížová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy o n méně/více 0-20
Advertisements

Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Prezentace hlavních měst všech států EU
Evropská nej….
Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Paříž Prezentace 5.B.
SOCRATES Aleš Rovenský.
Česká cestovní kancelář
Anet a Šárka 5. A.  Motto: Svoboda nebo smrt  Hlavní město: Atény  Nejvyšší bod: Olymp (2 917 m n. m.)  Počet obyvatel:  Jazyk: řečtina.
Česká Republika Počet obyvatel: Rozloha : km2
Francie.
A hlavní města. Belgie  Rozloha – km²  Počet obyvatel –  Oficiální jazyk – nizozemština  Ústavní zřízení – federativní konstituční.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Kyrgyzstán a Tádžikistán
dicotto italiano bambino (osmnáct italských dětí)
Státy Evropské unie Hlavní města Lenka Zdeňková
Francie 9.A.
Vatikán,Monako a Lichtenštejnsko
Celoroční průběh počasí
Francie.
Francie Francie.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Lucemburk.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
FRANCIE Geografické údaje.
Lucerna VY_32_INOVACE_1A3. sedmipatrový palác z roku 1912 s převážně secesními interiéry budovou je vedena pasáž spojující Štěpánskou a Vodičkovu ulici.
Francie 19. října Francie země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky hospodářsky jedna hospodářsky jedna z.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Oblast: Západní Evropa Andorra
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Francie Petra Kovaříková 8.A
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Itálie.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
Francie.
Hlavní město:Paříž Rozloha: km² (47. na světě) z toho 0,26 % vodní plochy Časové pásmo:+1 obyvatelstvo Počet obyvatel: (20. na světě,
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Monaco Monacké knížectví
Město Vysoké Mýto Zpracoval: Tomáš Felgr. PROČ VYSOKÉ MÝTO?  Mé rodné město  Město s několika NEJ… Největší čtvercové náměstí v ČR (Evropě) Největší.
Francie Miroslav Chmelka.
BULHARSKO.
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Nejmocnější státy Evropy
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Monako-Monacké knížectví Monacké knížectví-francouzsky Principauté de Monaco, je druhý nejmenší stát na světě. Leží na středomořském pobřeží. Je to země.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_016_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Itálie. Základní údaje Rozloha km² Jazyk - Italština Počet obyvatel Náboženství - katolické.
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
FRANCIE Země galského kohouta Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
EVROPSKÁ NEJ… Mgr. Lenka Dostálová prosinec Vlastivěda
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Itálie AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15_Z8_Skála
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
zpracovaný v rámci projektu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

FRANCIE Účastníci zájezdu: Alexander Večtomov Aneta Křížová Tomáš Hudera Barbora Olexová Petr Charamza Aneta Buchtelová Kristián Filsak Dominika Marisková Tomáš Klapka Barbora Horálková Martin Hejný Nikola Dudová Tomáš Šindelář Tereza Votrubová Pavel Čermák Petr Brož Vedoucí Projektu: Antonín Mašek Lenka Lajsková Bart Černík

Svůj výlet jsme začali anketou Svůj výlet jsme začali anketou. Položili jsme otázku: Jmenujte tři věci, které vás napadnou, když se řekne ,,Francie?´´ Takto dopadla:

Svůj výlet jsme začali anketou Svůj výlet jsme začali anketou. Položili jsme otázku: Jmenujte tři věci, které vás napadnou, když se řekne ,,Francie?´´ Takto dopadla u učitelů:

Nekteří se bohužel netrefili:

Petr Charamza a Kristian Filsak vypracovali test znalostí o Francii, pro ukázku uvádíme pár otázek: 1. Rozloha ( v km čtverečních) : a , 600 000 b , 10 000 c , 456 372 d , 547 030 2. Hlavní město : a , Berlin b , Praha c , Paříž d , Řím 3. Počet obyvatel : a , 55 mil b , 63 mil c , 78 mil d , 10 mil 4. Zvoník U Matky Boží se jmenoval: a , Boris b , Quasimodo c, Jean de La Fontaine d, Hubert 5. Kolik metrů měří Eiffelova věž? a, 140m b, 60m c, 540m d, 320m

Údaje Hlavní město: Paříž rozloha: 547 030 km² z toho 0,26 % vodní plochy Nejvyšší bod: Mont Blanc (4 810 m n. m.) Časové pásmo: +1 hod Počet obyvatel: 60 180 529 Jazyk: francouzština Prezident: Nicolas Sarkozy Měna: euro (EUR)

Mapa

Knihovnu i pro nejmenší čtenáře Výstavu fotografií o Paříži Navštívili jsme i Francouzský kulturní a vzdělávací institut,který se nachází v Štěpánské ulici v Praze. Kromě jazykových kurzů a informací o Francii zde můžeme navštívit i bohatě zásobenou mediatéku. My jsme ještě zhlédli: Obrazovou výstavu Voňavou kavárnu Promítací sál Mediatéku Knihovnu i pro nejmenší čtenáře Výstavu fotografií o Paříži

Více podrobností najdete na panelech o Francii: Vše nejdůležitější o Eiffelově věži Chutný recept na francouzské jídlo Několik poznámek o francouzské módě Anketu Základní údaje o Francii A další…