Interaktivní prezentace zaměřená na teorii výsadby stromku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Advertisements

Výživa člověka.
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: Posloupnosti Autor: Mgr. Dagmar Špalová.
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Drama – vývoj a rozdělení
Slovesa - přechodníky 32_04_05: Mluvnice – Anotace Jazyk
Slovesa a mluvnické kategorie
Voda a její okolí.
32_04_03: Mluvnice – Slovesné třídy
32_04_25 Podmět Anotace Prezentace: Základní větný člen – podmět, výklad s animacemi Vzdělávací oblast, vzdělávací obor Jazyk a jazyková komunikace, Český.
32_07_21 Věty jednočlenné a dvojčlenné
32_09_22: Výtvarné materiály: Jak? Na co?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
32_04_36 Příběhy o dětech Anotace Příběhy o dětech
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
ICT VLASTNOSTI TÓNŮ – výška tónů
Přímá řeč 12_03_17: Čtenářská gramotnost – Anotace Jazyk
32_04_02: Literatura – Druhy literatury
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Anotace Prezentace, která se zabývá dělitelností přirozených čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší násobek a dělitel. Speciální.
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
32_09_21: Výtvarné materiály: Jak? Čím?
Anotace Prezentace o abstraktním umění – seznámení s jedním ze směrů moderního výtvarného umění- slouží jako úvod v hodině Vzdělávací oblast, vzdělávací.
Vy 32_11_34 Pokojové rostliny
ICT M 5.R. Desetinná čísla
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
32_09_34 Organzová krása- výtvarné tvoření -prezentace
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT 2 – 3 – HUDEBNÍ VÝCHOVA – hudební rytmus
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti třemi. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná třemi. Speciální.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
32_04_35 Komenský Anotace Komenský Vzdělávací oblast, vzdělávací obor
Sloh - pohádky Hádej pohádku
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti čtyř. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná čtyřmi. Speciální.
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Anotace Obyvatelstvo Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci popíší složení, rasy a rozmístění obyvatelstva Ameriky Speciální.
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti šesti. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná šesti. Speciální.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Anotace Prezentace, která se zabývá sčítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci sečtou desetinná čísla. Speciální vzdělávací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Škola.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 5 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Kótování VY_32_INOVACE_26_511
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Transkript prezentace:

Interaktivní prezentace zaměřená na teorii výsadby stromku VY 32_11_32 výsadba stromku Anotace Interaktivní prezentace zaměřená na teorii výsadby stromku Vzdělávací oblast, vzdělávací obor Člověk a svět práce. Pěstitelské práce Tematický okruh, téma Ovocné stromy. Výsadba stromku. Autor, datum vytvoření Jana Linhartová, 15.4.2013 Jazyk Čeština   Očekávaný výstup Žák zvládá jednoduchý pracovní postup práce na zahradě Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Strom, výsadba, jáma, kůl Druh učebního materiálu Interaktivní prezentace  Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC  Druh interaktivity Výklad, aktivita žáků Cílová skupina 6.ročník Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – druhý stupeň Potřebný čas 20 minut  Řešení Celková velikost  1832 kB Zdroje Zdroj obrázků v této prezentaci: Kliparty sady Microsoft Office dostupné pod licencí Microsoft office, Praktické činnosti pro 6.-9. ročník základních škol: Pěstitelství. Praha: Fortuna, 1997. ISBN 80-7168-448-1. Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

Výsadba stromů Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

Význam stromů Stromy patří do každé zahrady. Dodávají kyslík a absorbují kysličník uhličitý. Jsou prachovým filtrem a odstraňují i část hluku. Na stromech žijí ptáci, savci, hmyz, mechy a lišejníky Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

Sázení stromků nejčastěji provádíme na jaře a na podzim Sázení stromků nejčastěji provádíme na jaře a na podzim. První věc, na kterou je třeba se zaměřit, je výběr vhodného stanoviště. Měli bychom se snažit sázet stromky na stanoviště, které jim co nejvíce vyhovuje. To je totiž první částí úspěchu. K tomu bychom měli znát, jaké podmínky má náš stromek nejraději. Mezi ty nejdůležitější určitě patří půdní reakce, vlhkost a půdní podmínky Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

Co potřebuješ k výsadbě stromku? Stromek Motouz Lopatu Palici Zahradnické nůžky Konev Lať (kůl) Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

POSTUP VÝSADBY STROMKU: JÁMA – jámu kopeme v potřebné velikosti. Kořenový systém stromku se nesmí nikde dotýkat obvodu jámy. Při kopání ornici sypeme na jednu stranu jámy, spodinu na druhou stranu jámy. Na travnatém pozemku musíme sejmout drny. KŮL – před výsadbou umístíme opěrný kůl. Před zaražením do jámy opálíme špičku a část, která bude zakryta půdou ( je pak odolnější proti hnilobě). Zarazíme do jámy. VÝSADBA – Kořeny stromku v jámě prosypeme ornicí. Mírně stromkem potřepáme. Půdu lehce přišlápneme. Vsazený stromek zalijeme. Zbytek spodiny přihrneme. Kmínek stromku přivážeme ke kůlu. Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

DOPLŇ DO TEXTU ZJIŠTĚNÉ INFORMACE Z PŘEDCHOZÍ STRANY Jámu kopeme v potřebné ____________.Kořenový systém stromku se nesmí nikde dotýkat ________ jámy.Při kopání ornici sypeme na jednu stranu jámy, spodinu na _____________ jámy. Na travnatém pozemku musíme sejmout_________. Před výsadbou umístíme opěrný ________. Před zaražením do jámy _________špičku a část, která bude zakryta půdou ( je pak odolnější proti _______. Kořeny stromku v jámě prosypeme _________.Mírně stromkem ___________. Půdu lehce přišlápneme. Vsazený stromek __________. Zbytek spodiny ____________. Kmínek stromku ___________ke kůlu. Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace

Obr.č.7 – aktivita žáků, doplňují získané informace do textu Metodika: Obr.3-6 výklad Obr.č.7 – aktivita žáků, doplňují získané informace do textu Vytvořeno v rámci projektu EU peníze školám – Základní škola Ústí nad Labem, Vojnovičova 620/5, příspěvková organizace