Test paraziti Míra Rychna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.06 Název pro školu:
Advertisements

Biologická prezentace – Ploštěnci Barbora Svobodová
Virologie.
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ a MŠ Blatnice pod Sv. Ant.
Mnohobuněční živočichové Obr.1
Kmen: Ploštěnci mají zploštělé, oboustranně souměrné tělo
Řád:Sekáči zadeček přisedá k hlavohrudi celou šíří (vypadá jako jeden kus) kráčivé končetiny – velmi dlouhé schopnost odvrhnutí končetiny=autotomie nestavějí.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Hlísti Žijí volně (ve vodě, v zemi) nebo parazitují na rostlinách či živočiších Podílí se i na zúrodňování půdy Jsou odděleného pohlaví Mají zřejmou pohlavní.
Kmen: Kroužkovci.
Triblastica:1) Ploštěnci- Plathelminthes
Motolice (Trematoda).
Motolice Třída ploštěnců.
Roup dětský Roup dětský žije v tenkém střevě dětí i dospělých a způsobuje onemocnění oxyuriózu. U dětí se projevuje únavou, podrážděností, přepadlostí.
Parazité člověka Přírodopis 7. třída
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
NEBEZPEČNÍ SOUSEDÉ END.
Cizopasní ploštěnci Vnitřní paraziti tasemnice a motolice
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
PIJAVICE (hirudinea).
Kmen: Hlísti Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou a systémem.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
HLÍSTI (Hlístice – nejpočetnější skupina těchto bezobratlých živ.)
Opakování učiva - hlísti
Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní škola, školní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Triblastika prvoústí se schizocoelní dutinou
TENKÉ STŘEVO STŘEVNÍ ŘASA.
Oddělení: TRIBLASTIKA PRVOÚSTÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
H L Í S T I C E 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Kmen: Kroužkovci tělo ze stejných článků (kromě prvního a posledního)
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
HLÍSTI.
HLÍSTI.
PLOŠTĚNCI Dělení: PLOŠTĚNKY MOTOLICE TASEMNICE.
Hlísti Žijí volně (ve vodě, v zemi) nebo parazitují na rostlinách či živočiších Podílí se i na zúrodňování půdy Tělo: Jsou odděleného pohlaví Mají zřejmou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ AUTOR: Ing. Ivana Fiedlerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ F 08 TEMA: Přírodopis 6 - Kroužkovci.
CZ.1.07/1.1.26/ Gymnázium Jiřího Wolkera v Prostějově Výukové materiály z biologie pro vyšší gymnázia Autoři projektu Přírodní vědy hrou - výuka.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_7A_16_TEMA Hlístice TÉMA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ AUTOR: Ing. Ivana Fiedlerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ F 13 TEMA: Přírodopis 6 – Členovci.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Hlísti  ROČNÍK: 6. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Přírodopis.
Kmen: Hlísti. Dvouvrstevní živočichové, protáhlé, nečlánkované, k oběma koncům se zužující tělo Na povrchu těla je silná kutikula Mají nepravou tělní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Vlastimil Kopečný VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Přírodopis_10_Zoologie,
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 6.ROČNÍK.
Sekáči, roztoči, štíři, štírci
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS
Kmen : HOUBOVCI Nejprimitivnější živočichové.
– SAMEC SE NÁPADNĚ LIŠÍ OD SAMICE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
CIZOPASNÍ PLOŠTĚNCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
Název materiálu (téma): OPAKOVÁNÍ-PLOŠTĚNCI, HLÍSTI, KROUŽKOVCI
Kmen: ČLENOVCI.
AUTOR: Mgr. Radoušová Marcela
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola, Hradec Králové
CIZOPASNÍ PLOŠTĚNCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
HLÍSTI.
VY_52_INOVACE_03_Vnější a vnitřní parazité- učební text
Kmen: Členovci.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Kmen: Hlístice (hlísti)
Transkript prezentace:

Test paraziti Míra Rychna

Co je toto Hlíst Tasemnice motolice

špatně

dobře Informace: Tasemnice jsou třídou bezobratlých živočichů, patřící do kmene ploštěnci , kteří žijí parazitickým způsobem života. Je známo zhruba 5000 druhů tasemnic, jež parazitují u všech skupin obratlovců, zejména pak ryb a paryb. Některé druhy se mohou usazovat v játrech nebo v mozku, většinou ale parazitují ve střevech.

Co se používalo v lékařství Pijavka Komár klíště

Výborně Informace: Pijavka lékařská je vzácný zástupce z kmene kroužkovců, který se dříve hojně užíval k odebírání krve a k zlepšení krevního oběhu. Dorůstá zpravidla velikosti 100 až 150 mm. Vyskytuje se většinou v mělkých bahnitých nádržích, které jsou dobře vyhřívané sluncem. Preferuje oblasti s klidnou neproudící vodou. Její potravou je krev teplokrevných živočichů, jedná se o parazitického živočicha. Pro znecitlivění místa, kde se pijavka přichytí a zakousne do hostitele, využívá hirudin, který vypouští do rány.

Špatně

Jaký parazitický hlíst žije ve tlustém střevě dětí Háďátko řepné Roup dětský Škrkavka dětska Svalovec stočený

Dobře Informace: Roup dětský je červ bělavé barvy, žije v tenkém a tlustém střevě. Samice je větší než sameček, zatímco samec dosahuje délky 6 mm, samice až 12 mm. Samice klade až 12 000 oplozených vajíček kolem řitního otvoru člověka. Jeho vajíčka byla objevena i v archeologických nálezech starých přes 10 000 let (v americkém Utahu)

Nedostatečný

Jaký parazit parazituje na rostlinách Sametka Kleštík včelí sviluška

Špatně

Chvalitebný Informace: Sviluška je rod roztočů, kterým je obecně věnována velká pozornost pro jejich schopnost vážně poškozovat rostliny. Rod sviluška patří do čeledě sviluškovití , řádu sametkovci. Velmi rychle se množí, při přemnožení způsobují značné škody a úhyn rostlin. Rod zahrnuje více než 140 druhů, nejznámější je sviluška chmelová, sviluška ovocná. Někdy je za svilušku nesprávně považována nápadně červená sametka podzimní 

Co je tento parazit ,ale pozor máš jen 1 pokus jinak se vracíš na začátek Sviluška Kleštík včelí Zákožka svrabová Sametka Stepník rudý

Špatně zkus to znovu

Výborně,ani ses nenachytal na můj chyták Informace: Sametka, je druh roztoče z rodu Trombiculidae také známý pod nesprávným označením „sviluška“. Jejich larvy žijí paraziticky; napadají teplokrevné savce, lidi, a některé na zemi hnízdící ptáky. Vyskytuje se ve vlhčím prostředí a je aktivní od července do září.Sametka způsobuje nemoc trombikulózu.

Špatně to byl chyták,stepník rudý není parazit nýbrž je to pavoukovec

Konec dokončil jsi test,doufám že ses něco nového naučil Ano Ne Trochu

Aspoň něco jsi se naučil to je dobře

No tak nic to mě mrzí

To je úžasné děkuji že jsi spustil můj test