Indie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

U rybníka … U rybníků žije velké množství zajímavých zvířat a roste mnoho zajímavých rostlin.
VESMÍR.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Německo Jarmila Kovářová. Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
KAREL IV. ( ).
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ASIE Státy J a JV Asie IV. Čína III2-Z7-II-15.
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
Jižní Asie a indie.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
INDIE Andrea Stejskalová.
Rusko Jarmila Kovářová.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
Čína Jarmila Kovářová. Čína - republika Říše středu Říše středu komunistický stát komunistický stát rozloha: 9,6 mil.km²- 4. na světě rozloha: 9,6 mil.km²-
Dánsko Richard Hladík.
Francie.
LES-PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO 2
BRAZÍLIE.
Republika Jižní Afrika Jarmila Kovářová. Republika Jižní Afrika nejvyspělejší stát Afriky nejvyspělejší stát Afriky větší stát (1,2 mil. km ², 44 mil.
Čtverec, krychle.
INDIE.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_179 Názevindie Téma hodinyStáty jižní.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Benelux. Benelux volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska Vlajka Beneluxu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Austrálie.
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Zelenina.
Prezentace na téma vývoje bydlení člověka.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
VY_32_INOVACE_12 Asie - Jižní Asie
Alpské země.
JIŽNÍ ASIE.
SLUNCE A KOMETY. SLUNCE- nejbližší a pro nás nejdůležitější hvězda. -obrovská koule žhavých plynů -složení: především vodík a hélium.
VY_52_INOVACE_03/2/12_ZEMĚPIS
Mimoevropské regiony – Jižní Asie – Indie
Identifikátor materiálu: EU
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ENERGETIKA A TĚŽKÝ PRŮMYSL
RUMUNSKO.
Jižní Asie.
KANADA.
INDIE.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_JIŽNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Austrálie (Rudý kontinent)
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Turecko.
INDIE (Indická republika)
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Periferie světa, nebo sídlo budoucí velmoci?
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Transkript prezentace:

Indie

Indie federativní republika – člen Britského společenství rozloha: 3,3 mil.km² - 7. na světě počet obyvatel: 1,1 miliardy – 2. na světě úřední jazyk: hindština, angličtina hlavní město: Nové Dillí

Fyzická mapa Indie Himaláj Indus Indoganžská nížina Ganga Dekánská plošina

Přírodní poměry Povrch: na S Himaláj, Indoganžská nížina Dekánská plošina Podnebí: subtropické, tropické ovlivněno monzuny Vodstvo: velké řeky – Indus, Ganga, Brahmaputra

Hospodářství bohaté nerostné suroviny: uhlí, ropa, barevné kovy, železná ruda průmysl: hutní, elektrotechnický, kosmický, filmový, textilní vývoz: textil, kožené výrobky, drahokamy zemědělství: málo výkonné rýže, pšenice, čajovník, …

Obyvatelstvo a města většina žije na venkově rychlý růst počtu obyvatel pestré národnostní složení náboženství – hinduismus města: Bombaj Kalkata

Posvátná Ganga

Zajímavosti nejvyšší stavy hovězího dobytka na světě filmový průmysl sídlí v Bombaji – Bollywood – vyrobí nejvíce filmů na sv. novodobý div světa – Tádž Mahál Indie dorůstá do role světové mocnosti, ekonomika patří mezi nejrychleji rostoucí na světě

Tádž Mahal

Bombaj-největší město Indie

Bombaj - slumy

Použité obrázky http://cs.wikipedia.org/wiki/Indie http://www.celysvet.cz/fotky-indie-foto-obrazky?rr=9 http://www.eindie.cz/ http://www.nettravel.cz/data/Foto/18586/1024/Indie-Indie-Varanasi-Ganga-6130.jpg http://changingsociety.files.wordpress.com/2008/12/india_mumbai-011.jpg http://bbs.chinadaily.com.cn/attachments/month_0904/mumbai-slums_dZmTIHmqD4zf.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/CAJZXL8E_india_demis.png

Prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.08/01.0025 Podpora realizace počítačového zaměření ŠVP ZŠ Valašská Bystřice. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I N V E S T I C E D O R O Z V OJ E V Z D Ě L Á V Á N Í