ČERNOŠICE KINDERGARTEN Journal NOVEMBER 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice – l
Advertisements

Rodina e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí slovní zásobu a základní fráze na téma Rodina. Fráze a výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
KINDERGARTEN ČERNOŠICE Journal January 2011 WINTER.
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal April 2011 Life on Earth & Easter.
Označení DUM 14 _ 17 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Used to/ would, be/ get used to Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
KINDERGARTEN ČERNOŠICE Journal December 2010 Christmas.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Festivals only in the UK or USA.
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal March 2011 Spring is here!
KINDERGARTEN ČERNOŠICE Journal June 2010 Personal Awareness.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Javorník AUTOR: Lenka Klíčová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Anglický jazyk ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4.,
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal May 2011 TOWN AND VILLAGE LIFE & FOOD.
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal June Milí rodiče, už brzy se děti dočkají letních prázdnin, a proto se tento měsíc budeme zabývat letním počasím,
KINDERGARTEN ČERNOŠICE Journal November 2010 MY FAMILY & MY HOME.
Autumn weather Food and body KINDERGARTEN ČERNOŠICE Journal October 2010 Autumn weather Food and body.
Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace
Označení DUM 13 _ 09 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
ČERNOŠICE KINDERGARTEN Journal October Milí rodiče, v nadcházejícím měsíci říjnu si budeme s dětmi povídat o podzimu a podnikneme výlet vláčkem.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK456 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
48.1 Thanksgiving Day last Thursday of each November
Traditions By Dagmar Machů Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 03Číslo.
Holidays and festivals – test
ONE TWO THREE FOUR FIVE SIX SEVEN EIGHT NINE TEN KLIKNĚTE NA ČÍSLA VE SPRÁVNÉM POŘADÍ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-1.PT-06-Rodina a přátelé Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
VY_32_INOVACE_268 CHRISTMAS.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-26-Londýn Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-16-Praha Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum :  Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
My family NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_ Jazyk anglický TEMA: My family ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ Jazyk anglický TEMA: Christmas ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 03 TEMA: Angličtina ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Hana Červená Název:VY_32_INOVACE_78 _angličtina-gramatika Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
VY_32_INOVACE_Spo_III_07 Christmas in Britain Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Anotace Didaktický materiál je určen především žákům 4. ročníků maturujících z anglického jazyka. Prezentace obsahuje cvičení a otázky určené k zopakování.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 01 TEMA: ANGLIČTINA ČÍSLO PROJEKTU:
Easter in Great Britain NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ Jazyk anglický TEMA:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková What did you do yesterday?
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_FIG_17_HOLIDAYS.
Christmas in the UK VY_32_INOVACE_02-57 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Cvičení.
Festivals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření Ročník.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
American and British Holidays Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_IVA_DVORAKOVA_AMERICAN_AND_BRITISH_HOLIDAYS_19 Název školyStřední.
Girls and boys Lekce 8 Have to/don´t have to Should/must Things to wear At the doctor.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ V ARNSDORF, E DISONOVA 2821, OKRES D ĚČÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE J AZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE, A NGLICKÝ JAZYK, V ÁNOCE A UTOR : M ICHAELA.
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rodina (Family) B1 Tematická oblast
FAMILY mother/mum father/dad grandmother/grandma grandfather/ grandpa
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Listening 1 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Rodina (Family) B2 Tematická oblast
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
At home – my flat, my house
Téma hodiny: UK Holidays - Guy Fawkes' Day Předmět: English language
Angličtina: James I Tematická oblast
Téma hodiny: UK Holidays - Christmas Předmět: English language
Holidays and celebrations
Do you want to be a Millionaire?
ANJ - komunikační situace Ročník, obor: 4. ročník, ekonomické lyceum
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
Czech Christmas.
Autor: Miroslava Sedlmajerová
BRITISH HOLIDAYS AND TRADITIONS
Autor: Miroslava Sedlmajerová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_Spo_II_03 Words: Family
Transkript prezentace:

ČERNOŠICE KINDERGARTEN Journal NOVEMBER 2011

Mílí rodiče, Zdravíme Vás v měsíci listopadu Mílí rodiče, Zdravíme Vás v měsíci listopadu. Na první týden tohoto měsíce jsme pro děti připravili téma Guy Fawkes. Tento anglický voják se na přelomu 16. a 17. století pokusil o spiklenecký převrat, ale jeho pokus byl zmařen a byl popraven. Od této doby se připomíná tato událost vždy 5. listopadu jako Noc Guye Fawkese, den, kdy byla monarchie a král zachráněni. Tento významný den je připomínán především ve Velké Británii. K tomuto tématu se děti naučí novou říkanku. V dalších dvou týdnech budeme probírat téma rodiny. Děti si obohatí slovní zásobu o nová slovíčka a zopakují si ty, které již znají z minulého roku. V posledním týdnu tohoto měsíce se přesuneme do Ameriky a děti se dozví význam svátku Thanksgiving Day. Tento svátek se slaví v USA vždy čtvrtý čtvrtek v listopadu. K tomuto tématu si s dětmi budeme povídat trochu o historii USA a původních obyvatelích, Indiánech. Děti se naučí písničku Ten Little Indians. Akce v měsíci listopad: 7.11. Guy Fawkes Day 8.11. Divadélko Vysmáto – pohádka 17.11. Státní svátek – školka bude zavřena V měsíci říjnu nás navštívila klinická logopedka Mgr. Barchánková o vyšetření jsem Vás informovala mailem, kdyby někdo potřeboval další konzultaci její tel. číslo je 602 200 613, ordinaci má v ZŠ v Dobřichovicích. S blížící se zimou prosím o kontrolu teplého oblečení ve školce, především čepice, rukavice a teplé boty na zahradu a také pláštěnek a holínek. Ráda bych poděkovala všem rodičům, kteří se zúčastnili víkendu na Zámku Loučeň. Hezký podzim!!! Kateřina Dvořáková a tým Kindergarten Černošice

THE MAIN TOPICS OF THIS MONTH – Dragons & Racoons November Guy Fawkes – Chant, History, Guy Fawkes Day with a small bonfire Arts and Crafts: Make a paper Guy Fawkes to put him on the bonfire, colouring and painting (Guy Fawkes, Bonfire and fireworks), create your own fireworks ( My Family – Main Topic Family members My relatives – sisters, brothers, aunts, uncles, cousins, grandmothers and grandfathers The place where I live, My home Celebrating with my family (Christmas, Birthdays, etc.) Arts and crafts: Family tree project– kids will bring some pictures from home My family picture – children draw or paint their families Family house – making a family house Thanksgiving Why do Americans celebrate Thanksgiving Day? Stories about native Americans, Pilgrims Typical food, turkey and pumpkins Ten Little Indians song - Indian Headband, Thanksgiving collage or picture

THE MAIN TOPICS OF THIS MONTH - November Little Monkeys Revision: Numbers 1 – 6, Toys, Weather, Colours Food, Body parts – chants and song kids have already learnt Guy Fawkes Chant Remember, Remember Colouring and painting (Bonfires, Fireworks) My Family Family members vocabulary (mother, father, sister, brother, grandma, grandpa, uncle, aunt, cousin) Practicing questions and answers: Have you got…? Yes/No, I have/ haven't. My family house – Where do you live? In a house. Family chants, songs, stories and videos Arts and crafts: Family tree, painting or colouring family members, making family members puppets Thanksgiving Ten Little Indians Song Indian arts and crafts

USEFUL FLASH CARDS My family

Thanksgiving Day - On the fourth Thursday of November, Americans celebrate Thanksgiving, a national holiday honoring the early settlers and their harvest feast known as the first Thanksgiving. More: http://kids.nationalgeographic.com/kids/stories/history/first-thanksgiving/

5th November - Guy Fawkes On 5 November every year, children in Britain get excited because it is Bonfire Night (Guy Fawkes' Night). They lit bonfires and enjoy fireworks displays. On top of the fire is a guy (a homemade model of a man, like a scarecrow). They do these things because they're remembering when the King of England, James l, and the Houses of Parliament were nearly blown up with gunpowder 

Ten Little Indians song One little, two little, three little Indians Four little, five little, six little Indians Seven little, eight little, nine little Indians Ten little Indian boys. Ten little, nine little, eight little Indians Seven little, six little, five little Indians Four little, three little, two little Indians One little Indian boy.

Fotogalerie – říjen byl plný skvělých událostí Pouštěli jsme dráčky, slavili čtvery narozeniny, sbírali podzimní lístky v Brdských lesích a plavali a relaxovali na zámku v Loučni