Spojené Království Velké Británie a Irska

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kodaň Karel Jurásek DÁNSKO.
Advertisements

Spojené království Anglie a severního Irska
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Maturitní otázka č. 21 Benelux.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
IRSKO Robin Plch 8.A
ZÁPADNÍ EVROPA.
Velká Británie.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 7.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Západní Evropa.
Průmysl.
Oficiální název: Malajsijská federace Hlavní město: Kuala Lumpur Rozloha: km2 Počet obyvatel: 24,5 mil. (2002) Oficiální jazyk: Malajština (Bahasa.
SEVERNÍ EVROPA II. Jan Dušek.
Západní Evropa - úvod pobřeží Atlantského oceánu pobřeží Atlantského oceánu Velká Británie, Irsko, Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko Velká Británie,
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Velká Británie.
BELGIE.
HOSPODÁŘSTVÍ EVROPY 2 PRŮMYSL.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
Společenské a hospodářské prostředí
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Velká Británie (Great Britain).
Evropa – západní Evropa úvod Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Stanislav Šindler Datum: Cílový ročník: 7.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_130 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_130 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Švédsko.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_130 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Irsko Autor: Bařinková Kristýna Třída: Druhá Rok: 2012/2013.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název:
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
VY_32_INOVACE_147_Velká Británie a Irsko Šablona Identifikátor školy:
Velká Británie.
SEVERNÍ EVROPA.
Antonín Košíček Sára Šobková
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Dánsko Vlajka znak.
Spojené království Velké Británie a severního irska – Londýn
6. SEVERNÍ EVROPA.
Kuvajt
Transkript prezentace:

Spojené Království Velké Británie a Irska Znak Vlajka

Osnova Hlavní informace Poloha Podnebí Vodstvo Obyvatelstvo Průmysl Hospodářství Historie

Hlavní informace Spojené království Spojené království je konstituční monarchie, která roku 1973 vstoupila do Evropské Unie. Hlavním městem je Londýn.

Poloha Spojené království se nachází na Evropském kontinentu v západní Evropě a jeho rozloha činí 242 500 km2.

Podnebí Spojené království je v mírném pásu s oceánským podnebím s malými teplotními rozdíly, kde se projevuje Golfský proud. Průměrná roční teplota: V západních oblastech je od +8°C na Hebridách je do +11°C na jihozápadním výběžku Anglie je: V létě může vystoupit až na +27°C až +30°C V zimě může poklesnout až na -7°C až -12°C

Obyvatelstvo Odhad k roku 2000: Počet obyvatel činí 59.511.464 Věková struktura: 0-14 let => 19% (muži 5.816.313, ženy 5.519.479) 15-64 let => 65% (muži 19.622.152, ženy 19.228.938) 64 a více => 16% (muži 3.864.612, ženy 5.459.970) Roční přírůstek je 0,25%

Průmysl Vyspělá průmyslová země s vysoce rozvinutým odvětvím (počítačový, letecký, telekomunikační, automobilový, kovozpracující) Není členem Evropského měnového fondu

Hospodářství Těží se: Ropa, zemní plyn, uhlí, železná ruda a neželezné (hliník, měď, olovo a zinek) Zdroj energie: Od 50-tých let bylo uhlí (těžba 1 rok = 120 miliónů tun => 2/3 koks) Výroba elektřiny zajišťují jaderné a vodní elektrárny Dováží se sem železná ruda (Švédsko) a kaučuk Průmyslové oblasti: 1) Města Birmingham, Sheffield, Manchester, Leeds 2) Přístavy Glasgow, Newcastle, Liverpool, Cardiff Průmysl navazuje na suroviny, strojírenství, potravinářství, hutnictví Velká Británie produkuje auta Rols Royce a textilní stroje

Historie Skládá se z: Anglie, Walesu, Skotska Je to konstituční monarchie a demokratická republika MINULOST: V minulosti byli Britové směsicí národu Britové nechávali po sobě prehistorická svědectví Anglie a Skotsko se spojili pod praporem VB v roce 1707 V 18.století začalo ve VB období průmyslové revoluce DNES: Ve 20.století dostali téměř všechny britské kolonie nezávislost Mnoho občanů si právě tady našlo domov V 60.letech vede napětí mezi protestanskou většinou a katolickou menšinou k bojům

Závěr Pro vás zpracoval Lukáš Hrabovský Stránky z kterých jsem čerpal Seznam.cz Wikpedia.cz A obrázky Google.cz Zpracoval Lukáš Hrabovský 9.B Stránky Seznam.cz Wikipedia.cz Google.cz