České vysoké učení technické v Praze Fakulta strojní Kontakt: doc.Rudolf Novák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Tomáš Polák.
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
České vysoké učení technické v Praze
Vysoké učení technické v Brně
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Doc. Ing. Jan Vodička, CSc., ČVUT v Praze Seminář BETON UNIVERSITY
Polymerní materiály užívané pro totální náhrady kolenního a kyčelního kloubu Jan Vocílka.
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra železničních staveb „Gumový recyklát – surovina pro zajímavé aplikace“, , HV PSP.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Oddělení funkčních materiálů výzkumná skupina Funkční materiály a kompozity Slitiny s tvarovou paměti Patří do kategorie funkčních materiálů díky svým.
Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. ČLEN SKUPINY ÚJV Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. ČLEN SKUPINY ÚJV Obrusitelné.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Řízená péče a její kvalita Praha, březen 2000 Ivan Malý.
Fakulta strojního inženýrství Tribologický mechanizmus povrchů s povlaky TRIBOLOGICKÝ MECHANIZMUS POVRCHŮ S POVLAKY Model tvořený.
Aplikovaný výzkum v ČR Inovace 2005 Praha,
TZ přednáška Otopné soustavy
Návrh navigačního a komunikačního MFD (zobrazení a ovládání navigačních, komunikačních a identifikačních zařízení na palubě letounu) České vysoké učení.
Systémové navrhování technických produktů KKS/ZKM Katedra konstruování strojů Fakulta strojní Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Kvalita v českém zdravotnictví
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Fakulta strojního inženýrství Název prezentace Mikro a nanotribologie I - Tribologický systém pevných disků Lukáš Lerch.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Prohloubení odborné spolupráce a propojení ústavů lékařské biofyziky na lékařských fakultách v České republice CZ.1.07/2.4.00/ Co by mohl (budoucí)
KLINICKÁ BIOCHEMIE. KLINICKÁ BIOCHEMIE Klinická biochemie: základní medicínský obor atestace: interna 1 / pediatrie 1 klinická biochemie 2 nebo.

Úvod do psychologie
1 #. 2 KLINICKÁ BIOCHEMIE © Biochemický ústav LF MU (V.P.) 2010.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Tribologie hydraulického systému
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
ESPON POLYCE Metropolizace a polycentrický rozvoj ve střední Evropě
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Martin Růžička Úsek výzkumu a vývoje.
Biodegradabilní materiály Doc. Mgr. Marek Koutný, Ph.D. Universita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta technologická Ústav inženýrství ochrany životního prostředí.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
26 let Inženýrství ochrany životního prostředí
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Katedra konstruování strojů
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
SW ověření možností instalce
CleverTech v rukou CPPT. …očima CleverTechnologies, s. r. o. R
Ekologie.
SW ověření možností instalce
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Transkript prezentace:

České vysoké učení technické v Praze Fakulta strojní Kontakt: doc.Rudolf Novák

Vědeckotechnická spolupráce ČR/RF hlavní spolupracující instituce: Moscow State Institute of Steel and Alloys (Technological University), MSISA Director : prof. E. Levashov Leading Scientist: prof. Dmitry Shtansky Leninsky prospect 4, Moscow RUSSIAN FEDERATION

Projekt základního výzkumu : Biokompatibilní nanostrukturní povlaky implantátů – tribologické vlastnosti funkčních povrchů Spolupracující instituce : ČR : ČVUT v Praze, Fakulta strojní RF : MSISA, SHS Center Realizace projektu v rámci programu MŠMT ČR KONTAKT Projekt byl zařazen do programu VTS ČR/RF

Zaměření projektu : Výzkum tribologických vlastností vícevrstvých povlaků funkčních ploch implantátů pro medicinské aplikace Cíle projektu :  vliv morfologie povrchu v mikro- a nanoměřítku na tribologické vlastnosti funkčních ploch  vliv interakce tělních tekutin s povrchem funkčních ploch na jejich tribologické vlastnosti  snížení rizik spojených s implantacemi a prodloužení životnosti náhrad Spolupráce s MSISA :  speciální materiály pro naprašovací terče  testy biokompatibility a bioinertnosti povlaků

Projekt aplikovaného výzkumu Biokompatibilní multikomponentní povlaky pro namáhaná kloubní spojení v lékařských aplikacích Spolupracující instituce : RF : MSISA – hlavní účastník, Cancer Research Center RAMS ČR : HVM Plasma spol. s r.o., ČVUT v Praze, Fakulta strojní Izrael : FME Technion, SUMMET Hi-Tech Coatings Realizace projektu v rámci programu Eureka BIOMUCOAT

Zaměření projektu : Vývoj nových systémů povlak-substrát pro biomedicinské aplikace s funkční vrstvou na uhlovodíkové bázi Cíle projektu :  nový systém povlak-substrát se zlepšenými mechanickými a tribologickými vlastnostmi, zvýšenou biokompatibilitou a chemickou stálostí  snížení intoxikace organizmu přestupem těžkých kovů do tkáně  snížení rizika chemické degradace povlaků v prostředí lidského těla  zlepšení kluzných vlastností kloubních spojení  ekonomický přínos pro výrobce implantátů a snížení rizik a zdravotních a sociálních dopadů pro pacienty

Spolupráce s RF : - speciální kompozitní terče na bázi TiC - hodnocení biokompatibility a bioinertnosti - vzájemné testování nových typů povlaků - poznatky z praktické aplikace implantátů Děkuji za pozornost