TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Říjen 2007 Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor GALAXY SÉRIE 2007 Anketa – spokojenost závodníků.
Advertisements

Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu
Trénink v tyčích Úvod Cílem závodního lyžování je co nejrychlejší projetí vytyčené trati, díky optimálně zvolené linii. Nejdůležitější předpoklady pro.
Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
FÁZE OBLOUKU.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
RYCHLOSTNÍ KANOISTIKA
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
RYCHLOBRUSLENÍ.
, aneb ly ž ovačka století.. Co nás všechno čeká ??? Hry, zábava zpěv,…Dobré jídlo,…
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Lyžařská výzbroj Výběr lyží Jak jsem schopný lyžař ? - začátečník
Tato prezentace byla vytvořena
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Tato prezentace byla vytvořena
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Stará garda ročník v Hradci Králové disciplína -fleret, kord, šavle všech věkových kategoríí veteránů (AK0, AK1, AK2, AK3) pořadatel -šermířský.
Pravidla atletiky 2014/2015.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
Michal Jáně - vodní slalom
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu Nápravná cvičení pro odstraňování chyb v technice Jan Fiedler.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Pořádá: SK Hasiči Praha + Snowhill a.s. + ČHSF a HZS hl.m. Prahy, mediální partner Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
VY_32_INOVACE_04_Matematika_9. a 10.ročník
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
Test lyžařských dovedností
JUNIORSKÝ MARATON 2019.
Transkript prezentace:

TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2

Slalom Slalom se jezdí na nejkratší trati a brány jsou nejblíž u sebe Rychlost je nejnižší ze všech disciplín a závodníci projíždějí trať krátkými oblouky v rychlém sledu za sebou Závod se jezdí dvoukolovým systémem na stejném svahu, ale pokaždé na jinak postavené trati

Slalom II. Každou trať staví jiný vylosovaný trenér Závody probíhají v jednom dni Do 1. kola nastupují závodníci podle pořadí ve světovém poháru, první skupina 15 nejlepších závodníků si svá startovní čísla losují Do 2. kola postupuje 30 nejrychlejších závodníků a startují v opačném pořadí – od nejpomalejšího k nejrychlejšímu

Slalom III. Vítězem slalomu se stává závodník s nejrychlejším součtem časů obou kol Vzdálenost mezi jednotlivými slalomovými tyčemi je doporučena na 13 m Závodník, který neprojede některou z branek, je diskvalifikován Nové pravidlo dokonce hovoří o tom, že pokud závodník neprojede správně branku a pokračuje v závodě, bude diskvalifikován a finančně potrestán

Slalom IV. Lyže pro slalom jsou nejkratší a nejvíce vykrojené Kromě povinného vybavení, jímž jsou kromě lyží helma, hole, chrániče ramen, mají závodníci ve své výbavě chrániče rukou na holích, chrániče holení a také chránič obličeje Závodní tratě bývají stavěny na sjezdovkách v těch nejprudších částech

Děkuji za pozornost.