Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Advertisements

Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2011 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Hlediska hodnocení při výzkumech veřejného mínění  A) Podle oblastí (stav/očekávání)  Životní prostředí  Školství  Životní úroveň  Zdravotnictví 
Procenta Výpočet procentové části
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Využití ICT technologií pro posílení ekonomické a finanční gramotnosti
1. cvičení úrokování.
Ú R O K O V Á N Í.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Mateřská a rodičovská dovolená
Degradační procesy Magnetické vlastnosti materiálů přehled č.1
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 31.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 30.
Kdo chce být milionářem ?
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Název: Násobení čísly 10, 100 a v oboru
Násobení a dělení čísel 10, 100 a jejich násobků
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Slovní úlohy se zlomky a procenty
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
ŠKOLSTVÍ V ÚJEZDĚ NAD LESY. MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 1. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Pardubický kraj Ing. Jarmila Halouzková
Památky 11/ Obsah Obsahstrana 2 Metodologiestrana 3 Cíle projektustrana 5 Památky – vyhodnocení 11/2011strana 7.
v programu MS PowerPoint
Hmotnostní zlomek převáděný na %
- VYJADŘUJÍ ČÁST Z CELKU - PŘIČEMŽ CELEK JE VŽDY 100 %
IBRS s.r.o., Prague 10, Dubečská 8, strana 1 Desk research – fertility rate Eurostat / 2006 Fertilita - průměrný počet živě narozených dětí, které.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace.
Seniorské bydlení. Seniorské bydlení v ČR Dostatečná kapacita Neefektivní rozmístění Pořadník: 15 % využitelnost Mezinárodní smlouva s Německem.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
Pojmy a interpretace.
Standard Eurobarometer 72 / Podzim 2009 – TNS Opinion & Social Standard Eurobarometer EUROBAROMETR 72 VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ V EVROPSKÉ UNII Podzim 2009 ZVEŘEJNĚNÍ.
VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC (Výsledky II/ III/2006)
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Bleskový výzkum Kauza : David Rath Červen 2012.
Táta na plný úvazek výzkum Zlínský a Olomoucký kraj.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
Protidluhové poradenství Most, Duchcov Výzkum v Duchcově – 2011 KVANTITATIVNÍ ČÁST STUDIE – ANKETNÍ ŠETŘENÍ.
Kalkulace – základní pojmy, metoda kalkulace
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
ZELENÝ KRUH Závěrečná zpráva z kvantitativního výzkumu Jitka Zítková, Jitka Haiderová Soukupová | duben/květen 2016.
Exkurze ve věznici Prezentace výsledků anketního šetření Praha dne 22. července 2015.
Genderové dimenze korupce. online FGD populace n=9, 5 mužů a 4 ženy face-to face FGD zástupci státní správy n=8, 3 muži a 5 žen říjen 2015 Koho a jak.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
Hasiči a veřejnost Tisková konference 24. července 2008.
PŘÍLOHA Č. 2 - ÚDAJE Z EMPIRICKÉHO ŠETŘENÍ V RODINÁCH CTZ
leden 2010 ZNAČKY Z PORTFOLIA VINAŘSKÉHO FONDU POHLEDEM OBYVATEL ČR
Zdravotnictví očima pacientů
Transkript prezentace:

Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš Vnímání korupce Květen 2012

HLAVNÍ ZJIŠTĚNÍ Nejčastěji jsme se my nebo naši známí setkali s žádostí o úplatek na stanici technické kontroly (6 + 18 %), u lékaře (4 + 17 %) a při dopravním přestupku (5 + 15 %). Častěji se s žádostí o úplatek setkali obyvatelé Středočeského kraje a Prahy Při uvedení situace – kolik peněz musíte dát za nějaký extra úkon – jen 9 – 20 % uvedlo, že úplatek dávat nemusí. Nejčastěji zde zmiňovaná částka se pohybovala mezi 5 a 10 tisíci Kč. Vyšší částky lidé uváděli v souvislosti s rychle povolenou stavbou a dobře odoperovaným slepým střevem (u toho na druhou stranu pětina uvedla, že není třeba nic platit) Ve výši uváděných částek se vesměs nelišili lidé, kteří mají osobní nebo zprostředkovanou zkušenost s korupcí, od těch, kteří tuto zkušenost nemají. Výjimkou je zde sportovní oblast, kde obecná představa vysoce převyšuje údaje od těch, kteří se s úplatkem setkali. Korupce patří k těm spíše hůře hodnoceným prohřeškům, přičemž braní úplatků je vnímáno výrazně hůř než dávání. Tento rozdíl se zvyšuje s rostoucím vzděláním. Naprostá většina si myslí, že míra korupce se zvyšuje (48 % si myslí, že hodně, 46 % trochu) Na boj s korupcí by peníze nejraději věnovalo 6% dotázaných, což je v kontextu ostatních dobročinných aktivit nejméně (nezaopatřené děti 35 %, výzkum léku proti rakovině 30 %) Neziskovou organizaci bojující s korupcí v Česku by podpořilo téměř 60 % dotázaných (ale určitě jen 16 %, a to většinou částkou nepřevyšující 100 Kč)

Úplatky nejčastěji na technické, u doktora a při přestupku

Setkal jste se se situací, kdy Vás někdo požádal o úplatek Setkal jste se se situací, kdy Vás někdo požádal o úplatek? Podíl respondentů kteří byli osobně požádáni o úplatek

„Nejlevnější“ jsou na STK – „nejdražší“ stavební úřad

Máme představu kolik „se dává“ – až na přebor a doktora Srovnání celkového názoru s těmi, kteří se setkali s korupcí osobně nebo jejich známí Za rychlé povolení stavby Obecná představa 10 400 Kč Osobní setkání s korupcí na stavebním úřadě 10 200 Kč Známý se setkal … 12 600 Kč Za penaltu v okresním přeboru Obecná představa 7 100 Kč Osobní setkání s korupcí ve sportu 2 400 Kč Známý se setkal … 4 200 Kč Za prominutí dopravního přestupku Obecná představa 4 700 Kč Osobní setkání s korupcí při přestupku 5 400 Kč Známý se setkal … 4 400 Kč Za dobře odoperované slepé střevo Obecná představa 6 400 Kč Osobní setkání s korupcí u lékaře 7 800 Kč Známý se setkal … 5 800 Kč Za přijetí dítěte do MŠ Obecná představa 4 400 Kč Osobní setkání s korupcí v MŠ 4 000 Kč Známý se setkal … 6 400 Kč

Brát úplatky je vnímáno hůř než je dávat

Závažnost prohřešků – podle věku

Závažnost prohřešků – podle vzdělání

Nejhůř vnímají situaci starší, nejlépe VŠ

Přednost mají děti a výzkum rakoviny

V největší míře a největší částkou podpoří starší V největší míře a největší částkou podpoří starší* * starší z internetové populace