Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gotika Dějepis VY_32_INOVACE_305, 16. sada, D
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se situací ve starověkém Římě ke.
Římské výboje Dějepis VY_32_INOVACE_311, 16. sada, D
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s důvody, průběhem a výsledkem válek.
Stavba buňky - opakování
Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál objasňuje žákům pojem deriváty uhlovodíků, blíže.
Kyselost a zásaditost, indikátory
Lišejníky Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Starověký EGYPT.
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
UMĚNÍ A VĚDA STAROVĚKÉHO EGYPTA
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
EGYPT KLÁRA KOŘÍNKOVÁ 2010.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními i hospodářskými poměry.
Opakování 7. ročníku 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu opakování předchozího tematického.
UMĚNÍ A VĚDA STAROVĚKÉHO EGYPTA
Kultura starého Egypta
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s životem v mořích a oceánech.,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a využitím oxidu vápenatého,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
Silvie Ullmannová Opava
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se způsobem zaznamenávání nadmořské.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Starověký EGYPT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Egypt Země bohů.
 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Komenského 589- příspěvková organizace  Autor: Mgr. Ludmila Šimonová  Datum:  Název:
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
VY_32_INOVACE_213_Egypt Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury.
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_05 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Tematický okruh: NEJSTARŠÍ CIVILIZACE - STAROVĚK Název učiva: EGYPT
STAROVĚKÝ EGYPT Jan Jakub Šipka.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Starověký Egypt - politika
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
VY_32_INOVACE_D6. 11 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 08 Dějepis _6.ročník_10
Dějepis 6. ročník Marek Kryška
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Visuté zahrady Semiramidiny
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_19_STAROVĚK - EGYPT
Kateřina Maznová egypt Pohřbívání.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva o starověkém Egyptě. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák přiřazuje význam pojmů, zodpoví kvízové otázky, rozpozná významné památky. Rozliší egyptské památky od památek jiných starověkých kultur. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 6. ročník, předmět dějepis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a společnost Egypt – opakování Dějepis VY_32_INOVACE_302, 16. sada, D

Egypt - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Egyptské obrázkové písmo se nazývá: endemické klínovéhieroglyfické holografické V Egyptě se psalo na papyrové svitky. Co je to papyrus? houba nerostživočichrostlina Ačkoliv egyptští vládcové své hrobky všemožně chránili před vyloupením, neměli většinou úspěch. Jak se jmenoval faraon, v jehož hrobce nalezl Howard Carter světoznámý poklad? AmenhotepRamesseTutanchamonChampollion Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

V kterých tisíciletích byl Egypt samostatnou říší? n.l př.n.l př.n.l př.n.l. Která řeka měla velký vliv na život v Egyptě? Amazonka Nil Kongo Dunaj Jak se nazývá bájná bytost – lví tělo a hlava ženy? chiméra sfinga gryf skarabeus Do kterého tisíciletí spadá takzvaná stará říše? 1. př.n.l. 2. př.n.l. 3. př.n.l. 4. př.n.l. Kdo byl posledním egyptským panovníkem? Ramesse Nefertiti Tutanchamon Kleopatra Odstraň nesprávné odpovědi: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kliknutím odstraň památky, které NEJSOU egyptské: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

amulet monoteismus faraon dynastie polyteismus Co to znamená? egyptský vládce víra v jediného boha náboženství, uctívající mnoho bohů ozdobný předmět pro štěstí a ochranu panovnický rod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

sarkofág mumie pyramida faraon Sfinga Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková