Hmyz hádanky - pracovní list

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_03 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po B Anotace Prezentace.
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Číslo v digitálním archivu školy
BLANOKŘÍDLÝ Hmyz Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_334.
Číslo v digitálním archivu školy
Byliny – rozdělení podle místa výskytu I. část
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_06 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluEvropské hospodářství - Doprava Anotace Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_13 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiálu Státy jižní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
Číslo v digitálním archivu školy
Byliny a dřeviny – rozdělení, stavba
Číslo v digitálním archivu školy
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Parazité člověka Přírodopis 7. třída
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_P8_03 Sada DUMPřírodopis 8 Předmět Přírodopis Název materiálu Člověk – odlišnosti od ostatních savců Anotace.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_07 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po L Anotace Prezentace.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_P _14 Sada DUMPřírodověda pro speciální školu PředmětPřírodověda 7.ročník Název materiálu Rostliny – kvíz.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_10 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluStáty západní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_06 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – opakování formou.
Organismy mírného pásu (střední Evropy)
Hospodářská domácí zvířata – ptáci
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
HMYZ VE SLUŽBÁCH ČLOVĚKA
Číslo v digitálním archivu školy
Hmyz - stavba těla, zástupci
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_10 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po M Anotace Prezentace.
Volně žijící zvířata III bezobratlí
Elektronická učebnice - II
Elektronická učebnice - II
Hospodářská domácí zvířata – savci – pracovní list
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_12 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město_2 Anotace Žák má v průběhu.
Hospodářská domácí zvířata – ptáci – pracovní list
Hospodářská domácí zvířata – savci
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_20 Sada DUMDějepis 9 PředmětDějepis Název materiáluNobelova cena Anotace Prezentace vysvětluje ocenění.
Zelenina – druhy, význam
Rostliny jedovaté Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_P _13
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_P _12 Sada DUMPřírodověda pro speciální školu PředmětPřírodověda 7.ročník Název materiálu Pokojové rostliny.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_06 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluPřehled událostí Anotace Prezentací zopakuje.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Zelenina – hádanky Číslo v digitálním archivu školy
Poznávačka : HMYZ.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
 Materiál pro výuku přírodopisu v 6. ročníku základní školy praktické  Určeno pro interaktivní tabuli  Výklad nové látky – druhy hmyzu, stavba těla,
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_02 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word – vlastnosti písma - cvičení Anotace Vlastnosti.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_06 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Word - opakování Anotace Velké opakování AutorMgr.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_133_Škodlivý hmyz TÉMA: Živá.
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_18_Hmyz Téma: Hmyz
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_13_Zvířata
HMYZ S PROMĚNOU DOKONALOU
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Transkript prezentace:

Hmyz hádanky - pracovní list Číslo v digitálním archivu školy VY_32_INOVACE_P _05 Sada DUM Přírodověda pro speciální školu Předmět Přírodověda 8.ročník Název materiálu Hmyz hádanky - pracovní list Anotace Pracovní prezentace je určena k procvičování základního rozdělení hmyzu dle významu pro člověka. Žáci pracují s fotografiemi, na kterých hmyz poznávají, rozlišují i porovnávají. Autor Mgr. Ivana Bílková Jazyk Český jazyk Datum vytvoření 1.11.2011 Očekávaný výstup Znalost rozdělení hmyzu dle významu pro člověka, poznávání některých zástupců Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – střední mentální postižení Klíčová slova Hmyz, hmyz užitečný, hmyz obtížný, hmyz škodlivý Druh učebního materiálu Prezentace - pracovní list Cílová skupina Žák na 2. stupni základní školy speciální Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1102

HMYZ HÁDANKY PRACOVNÍ LIST Mgr.Ivana Bílková

Jsem slunéčko sedmitečné a jmenuji se Amálka. Nazdárek děti. Jsem slunéčko sedmitečné a jmenuji se Amálka. Dnes si vás vyzkouším , jak znáte mé bezobratlé kamarády z říše hmyzu. Já jsem tak zvědavá, jak se vám bude dařit! Tak se dáme do práce.

Krev člověka saje po bodnutí pouze samička. Poznáš, na koho myslím? Je to hmyz obtížný, žije ve vlhkých oblastech. Samička klade vajíčka přímo do vody, kde se vyvíjí larvy. Krev člověka saje po bodnutí pouze samička. komár pisklavý babočka kopřivová včela medonosná

Poznáš, na koho myslím nyní? Je to zástupce hmyzu užitečného. Z květních šťáv dokáže vyrábět med. veš dětská včela medonosná čmelák zemní

A co teď, na koho myslím? Je to zástupce hmyzu obtížného. Může se nám přisát kdekoli na těle. Přenáší velmi nebezpečné nemoci – zánět mozku, boreliózu. veš dětská mol šatní klíště obecné

mandelinka bramborová A nyní budeme poznávat! Kdo je na obrázku? blecha psí mandelinka bramborová slunéčko sedmitečné

Kdo je na obrázku? mravenec lesní vosa obecná kůrovec smrkový

Kdo je na obrázku? bělásek zelný moucha obecná sršeň obecná

Skvěle! Udělali jste mi velikánskou radost. Vždyť vy znáte hmyz skoro lépe než já! Moc vás chválím a těším se zase někdy na shledanou! Vaše slunéčko sedmitečné Amálka

Zdroje http://image034.mylivepage.com/chunk34/702414/472/Beru%C5%A1ka%20student.gif http://img3.rajce.idnes.cz/d6/1/1964/1964918_9176a221b083a26f62f0c182f3f57db0/images/123-komar_pisklavy.jpg http://www.gymta.cz/kabinety/kab_biologie/videoatlas/hmyz/do/230-babocka-osikova.jpg http://www.gymta.cz/kabinety/kab_biologie/videoatlas/hmyz/do/030-vcela-medonosna.jpg http://www.gymta.cz/kabinety/kab_biologie/videoatlas/hmyz/do/031-cmelak-zemni.jpg http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSIj7tWRutIbEL8HEGKzOaattOyu6QW8cip4AqGjTYE93aq5BgX http://jamis-kocky.net/image/fototext/kliste-obecne.jpg http://www.skudci.com/files/ves-1.jpg http://i.idnes.cz/08/071/gal/MRC244a3a_mol_satni.jpg http://ekolist.cz/fotobanka/albums/userpics/10005/z_kurovec_pozerek.jpg http://i.lidovky.cz/09/083/lngal/ABC2d57e0_kurovec.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/Musca_domestica_September_2007-1.jpg/250px-Musca_domestica_September_2007-1.jpg