< < < < < < < <<< <<<

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu
Advertisements

Stručný návod na prodej florbalových hokejek UNIHOC
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
WINDSURFING MATERIÁLOVÉ VYBAVENÍ - plovák
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Charakteristika produktu a inovací
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
CARVING.
STRUKTURA A VLASTNOSTI DŘEVA
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
LYŽOVÁNÍ.
Petr s Pavlem byli na lyžařském výcviku. Oba si pěkně zalyžovali a navíc měli hezké počasí. Sjezdovky byly upravené a mimo ně bylo až 60 cm sněhu. Však.
Běžecké lyže Běžecké lyže se od sebe navzájem liší vzhledem, tvarem, hmotností, a jízdními vlastnostmi Jízdní vlastnosti lyží vyplývají z jejich vlastností.
Co jste na předchozích obrázcích viděli? KRAJINU LES STROMY.
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ
Lyžařská výzbroj Výběr lyží Jak jsem schopný lyžař ? - začátečník
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní sporty.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
SNOWBOARDING.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
HOD KLADIVEM.
Tato prezentace byla vytvořena
SKATEBOARDING a SNOWBOARDING.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Lyžařské a běžkařské hůlky
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
BEZPEČNOST PŘI VÝUCE LYŽOVÁNÍ
Lyžařské sjezdové boty
Ekonomie 1 Magistři Devátá přednáška Čistý přebytek a tržní struktury
Snowboarding Šárka Kneblová.
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
Základní práce s textem (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Zapalovací svíčky Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní činnosti Téma: In-line brusle Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
Kurz snowboardingu (KTS/SNO) Garant: PhDr. Radek Vobr, Ph.D.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vlastnosti trojúhelníku
Vlastnosti trojúhelníku
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Prezentace Alexandra Průšová
Vlastnosti trojúhelníku
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
VELKÁ ODKLÁDACÍ PLOCHA I NA PARNÍ CENTRUM
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
SNOWBOARDING.
Kurz snowboardingu (KTS/SNO)
Vlastnosti trojúhelníku
Transkript prezentace:

< < < < < < < <<< <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

<<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE Snowboard (zkratka SNB) je prkno fixně upevněné k nohám uživatele, určené k sportovnímu využití na sněhu. Standardně je dlouhé přibližně 1, 5 m a široké 30 cm, jinak se samozřejmě velikost liší podle individuálních preferencí zájemce. <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

<<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE První pokusy o „surfování“ na sněhu se v USA objevily již v roce 1920. Pro snowboarding je zlomový rok 1965, kdy Shermen Popen spojil dvě lyže a vytvořil tím promodel snowboardu, zvaný „surfer“, protože jízda na něm se podobala spíše surfování na vodě. V roce 1977 začal Jake Burton vyrábět snowboardy s vlastním typem vázání. Tom Sims o pár let později začal pracovat na zdokonalování snowboardu; zavedl laminátovou konstrukci s dřevěným jádrem (vyšší odolnost prkna, lepší jízdní vlastnosti) + ocelové hrany, díky nimž bylo možné používat snowboard i na tvrdém sněhu. V 90. letech se snowboarding stávvá masovou záležitostí a vývoje nových technologií se chopily mimojiné i zavedené skateboardové koncerny, díky nimž se vybavení pro snowboarding rozrůstá s nebývalou dynamikou. <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

< < < < < < < <<< <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

<<< CO TO ZNAMENÁ 1.1 Výška snowboardu Vhodná výška snowboardu je pro každý styl trochu jiná. Všeobecně ale platí: vhodná výška je v úrovni brady jezdce + / - 5 cm, pro těžší jezdce je lepší volit delší snowboard a naopak pro lehké jezdce kratší snowboard. Tvrdost snowboardu je dalším hodně ovlivňujícím aspektem: tvrdší a delší snowboard lépe drží stopu a je vhodný pro pokročilé a težší jezdce. Měkčí a kratší snowboard je lépe ovladatelný hlavně v nižší rychlosti a je vhodný pro začátečníky nebo pro lehčí jezdce. <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

<<< CO TO ZNAMENÁ 1.2 Šířka snowboardu Máte-li velikost boty 12 a větší je vhodné koupit snowboard s označením wide (široký), aby nedocházelo k nadměrnému přesahu špiček a pat přes hranu snowboardu. Ideální přesah je okolo 1-3 cm na každé straně. Je-li přesah větší, je lepší zvolit širší snowboard, naopak je-li přesah menší zvolte snowboard užší. Dámské snowboardy jsou užší a jsou vhodnější pro menší dámskou nohu! <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

2.1 Velikost vázání Velikosti vázání se označují podobně jako u oblečení: a to S (JR), M (SM), L (ML), XL. Každý výrobce vázání používá trochu jiné číslování a i stejně označené velikosti mohou být trochu jinak velké. V případě, že objednáváte přes internet, vždy kontrolujeme, zda-li je velikost vázání správná. Zde je přibližná velikostní řada vázání vůči velikosti boty (UK): S (JR) - (0 - 4), M (SM) - (4-7), L (ML) - (8-11), XL (12-14). Při objednávce je dobré napsat do poznámky jakou velikost a zn. boty máte a my pak můžeme zkontrolovat správnou velikost. <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

b) paralelní obří slalom c) obří slalom d) super-g <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ 1) alpské disciplíny a) paralelní slalom b) paralelní obří slalom c) obří slalom d) super-g 2) freestylové disciplíny a)half-pipe (U-Rampa) b) slopestyle c) big air d) quarter pipe e) jibbing (jízda po zábradlí) f) snowboardercross < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE 3) freeriding

<<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU 1) Snowboardy "měkké": Allround (FS/FR), Freestyle, Freeride - na tyto snowboardy se používá měkké (soft) vázání a měkké boty. Tyto snowboardy jsou na první pohled stejné, ale podíváme-li se pozorně najdeme zde pár odlišností, které mají velký vliv na jízdu. Tyto rozdíly popíšeme v následujících řádcích. < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE 2) Snowboardy "tvrdé": Race, Alpin, Freecarve - na tyto snowboardy se používá tvrdé (deskové) vázání a tvrdé skeletové boty, které vypadají jako lyžařské přeskáče, ale ve skutečnosti jsou hodně odlišné < RACE / ALPINE

< < < < < < < <<< <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

< < < < < < < <<< <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

< < < < < < < <<< <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE

< < < < < < < <<< <<< CO TO ZNAMENÁ <<< HISTORIE <<< JAK VYBRAT VYBAVENÍ < VÝŠKA SNOWBOARDU < ŠÍŘKA SNOWBOARDU < VELIKOST VÁZÁNÍ <<< DISCIPLÍNY <<< TYPY SNOWBOARDU < ALLROUND < FREERIDE < FREESTYLE < RACE / ALPINE