Evropské rekordy Oborové dny 2013/2014 Evropsk é rekordy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
Advertisements

Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Hynek Moliš Králík domácí
Matematika a její aplikace
Hra milionář Procvičujeme si jednotky hmotnosti
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Projektový den - vaření
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 15.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Pokrmy z těstovin.
Dělení desetinných čísel 3. část
Zápis čísla v desítkové soustavě
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Potraviny na trhu v ČR. DPH na potraviny v ČR a okolních státech ČR v roce 2007 = 5% ČR v roce 2013 = 15% Polsko = 5% Litva = 5% Francie = 5,5 % Nizozemsko.
Vedlejší jednotky objemu
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Krychle a kvádr - slovní úlohy.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Měřítko mapy, plánu Matematika – 7. ročník
Za předpokladu použití psacích potřeb
PLAVECKÉ REKORDY.
Vánoční nabídka PAVEL ŠMÍD, Boty v zelené, olej na plátně 100x145.
Hmotnostní zlomek převáděný na %
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
Voda Význam a použití. Voda Je základní podmínkou života Je základní podmínkou života Lidské tělo obsahuje 70 % a rostliny až 90 % vody. Lidské tělo obsahuje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_472_Pamětné násobení a dělení AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
KAG/MDIM7 Tereza Řezáčová
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
EU – F:\VY_32_INOVACE_ICT2.2_3-41
Opakování Délka, hmotnost, objem.
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Ovoce a zelenina 4. ročník
Zelenina.
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SLOVNÍ ÚLOHY – JEDNOTKY HMOTNOSTI A OBJEMU
 Největší pyramida z kelímků na kávu, kterých bylo použito , se povedla postavit v Německu. Stavba trvala 8 hodin v pěti lidech, pyramida ve výsledku.
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
VY_32_INOVACE_11_20_obsah vody v potravinách Obsah vody v potravinách BRAMBOROVÉ CHIPSY SUŠENKY VLAŠSKÉ OŘECHY OVESNÉ VLOČKY SUŠENÉ MERUŇKY ROZINKY DŽEM.
Objem kvádru a krychle slovní úlohy 6. třída. Jakou hmotnost má cihlová zeď dlouhá 8 m, široká 2,4 m a tloušťce 0,6 m, jestliže 1m³ má hmotnost 25 q.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Vlastnosti látek II.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_33  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Zeleninový vývar s krupicí a vejcem
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
BE soup 1 BE soup 2 Toskánská Bramborová s paprikou 10,60 Kč / 16,- Kč
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
DIGITÁLNÍDIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Převody jednotek – shrnutí, procvičení
Interaktivní test na jednotky základních fyzikálních veličin
Transkript prezentace:

Evropské rekordy Oborové dny 2013/2014 Evropsk é rekordy

Velká gastronomie

Největší šálek kávy má objem l a byl vytvořen italskou firmou De'Longhi v Londýně, dne 5. listopadu Šálek byl vysoký 2,9 m a široký 2,65 m. Největší šálek kávy

Největší lasagne Největší lasagne, které bylo vytvořeno 20. června 2012 restaurací Magillo v Polsku, vážilo kg. Plněné lasagne bylo 25 m dlouhé a 2,5 m široké. Obsahovalo: 2500 kg listů těstovin, 800 kg mletého masa, 500 l rajčatové omáčky, 500 l bílé omáčky, 400 kg mozzarelly, 100 kg hrachu, 100 kg mrkve, stejně jako koření.

Největší salát Největší salát vážil kg a byl vytvořen v Bukurešti v Rumunsku 23. září Salát byl předložen v pravoúhlé nádobě, která měřila 17,92 metru na délku a 2,94 m na šířku a byla hluboká 53 cm. Hmotnost byla 440 kg. Po pokusu o rekord byl salát částečně rozdělen mezi návštěvníky a částečně byl věnován zvířecí farmě. Složení: rajčata – kg, okurky – kg, salát – kg, cibule kg, paprika kg, mrkev – 907 kg, olivy kg, olivový olej litrů, soli kg

Gastronauti

Maraton v krájení šunky: Francouz Noé Bonillo Ramos, během 25hodinového maratonu, nakrájel v souhrnu 30 kusů španělské sušené šunky Jamón o celkové váze 92,685 kilogramů. Jamón je tradiční španělská pochoutka. Tak jako Italové mají prosciuto, Francouzi jambon a Chorvati pršut, tak i ve Španělsku má sušená vepřová šunka své nenahraditelné místo. Ve Španělsku má výroba jamonu velice dlouhou tradici.

Tafzi Ahmed z Německa rozbil svou hlavou během jedné minuty 43 melounů. Melouny rozdrcené hlavou za 1 minutu:

KONEC Vytvořili: Jan Stindl, Tomáš Zajíc, Marek Skřivan, 7. D