VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Práce s okny.
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
IT začátečníci - Word Modul 3.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Hromadná korespondence
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Základní pojmy v informatice –II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Power Point– správa prezentace
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Malování – popis programu
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Identifikátor materiálu: EU
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tiskárny a konfigurace tisku
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
MS WORD 2010 – úvod do programu
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Malování - uložení a otevření obrázku
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Použití pravého a levého tlačítka myši
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II

Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v ovládání MS Word Způsob použití ve výuce: výuková prezentace (pro aktivní ukázky spouštějte v režimu pro čtení).

Práci se soubory – dokumenty ve MS Word můžeme rozdělit na několik činností : 1. Vytvoření souboru 2. Uložení souboru 3. Otevření souboru 4. Tisk souboru Odkaz

Vytvořit soubor-dokument ve Wordu můžeme dvěma způsoby: a) Jako vlastní(originál) soubor. b) S využitím předlohy ( ve Word šablony). Odkaz

Po otevření aplikace Word se vytvoří i nový soubor se jménem Dokument1. Kolik otevřených souborů Word aktuálně máme, ukazuje ikona na liště rychlého otevření.

Nový soubor pomocí šablon Word vytvoříme, tak že otevřeme kliknutím okno Soubor a klikneme na ikonu Nový. V nabídce vybereme vhodnou šablonu(podle náhledu), kterou aktivujeme příkazem Vytvořit.

Při ukládání souborů rozlišujeme : A) První uložení souboru. B) Uložení otevřeného souboru z disku PC. C) Uložení při ukončení práce s Word Odkaz

Nově vytvořený dokument, který má pro vás význam na delší dobu, můžete uložit na disk do vybrané složky takto : 1) Otevřete okno Soubor a klikněte na ikonu Uložit jako 2) V otevřeném okně otevřete složku, do které chcete soubor uložit. 3) Zapíšete vámi zvolený název souboru. 4) Kliknete na ikonu Uložit.

Otevřený soubor z disku uložíme kliknutím na ikonu diskety nebo v otevřeném okně Soubor na ikonu Uložit

V případě ukončení práce v programu Word můžeme okna s otevřenými dokumenty zavřít příkazem Uložit( program postupuje podle ad A) nebo ad B) nebo příkazem Neukládat, kdy zpracovaná data nebudou uložena a nenávratně zmizí.

Pokud chceme pracovat se souborem uloženým na disku z aktivního programu Word, tak ho musíme nejprve otevřít : 1. Klikněte myší na ikonu Soubor a otevře se okno s nabídkou 2. klikněte na příkaz Otevřít a otevře se okno s nabídkou uložených souborů. 3. Vyberte a klikněte( označte) na požadovaný soubor vytvořený ve Wordu(označuje ho ikona Word). 4. Klikněte na příkaz Otevřít nebo ho rozbalte a vyberte způsob otevření.

Soubory vytvořené ve Word 2010 a starší můžeme otevřít z libovolného místa, kde je ve Windows uložen. Spouští se dvojím kliknutím levého tlačítka myši na vybraný soubor. Pokud už máte spuštěný program Word 2010 postupujeme takto : Odkaz

Tisk souboru – dokumentu můžeme provést dvěma způsoby: a) Tisk z ikony nastavené tiskárny b) Tisk z panelu nabídky Soubor Odkaz

Tisk souboru pomocí ikony tiskárny, kterou vytvoříme kliknutím myši na příkaz Rychlý tisk v panelu nástrojů Rychlého přístupu, nám umožní tisknout sice rychle, ale bez náhledu a možnosti nastavení tisku

Při tisku souboru z příkazu Tisk nabídky panelu Soubor můžeme soubor zkontrolovat v Náhledu a potom nastavit tisk souboru podle potřeby: 1. Vybrat tiskárnu 2. Určit počet kopii 3. Nastavit způsob tisku Vlastní tisk zpustíte ikonou Tisk.

Konec