Velká Pardubická Matějková Adéla.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

SPEED DOWN Mladá Boleslav
Rok 2008; leden až říjen Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk. ing. Josef Tesařík Besip 20. listopadu 2008.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Letiště Václava Havla Praha
FC Waterpipe SP tým Historie 14. Května 2005 Klub založen.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Utvořte negaci výroku, a to bez použití záporu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Staří páni Vyhodnocení sezóny 2010 Trocha statistiky Celkem bylo odehráno 28 zápasů (vloni 27) Mezi a jsme vynechali pouze 1 pátek).
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Matematika – opakování 4
Týden Vojty Machaly.
Zřizovatelem školy je statutární město Brno, městská část Brno-střed Dominikánská 2, Brno Tel , www.
© GfK 2012 | On-line shopping - Multichannel 2012 | Praha On-line shopping Postřehy z výzkumu GfK Czech Multichannel Marketing & Sales 2012, Praha,
Pardubický kraj Lenka Lebdušková.
HHistorie SSoučasnost OOpakované vítězství.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Vytvořila Nikola Bajerová. První závod se uskutečnil v roce 1836 Na Chlumeckém panství Oktaviána Kinského. Díky aktivitě knížete Františka Lichtenštejského.
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Velká pardubická. HistorieJosef Váňa ŽelezníkSoučasnost Závěr KONEC.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Bohemians Historie V roce 1905 byl spolek SK Kotva zaregistrován u C&K místodržitelství s novým názvem AFK Vršovice a přihlásil se u Českého fotbalového.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Velká Pardubická: tradice 140ti let!
VELKÁ PARDUBICKÁ PŘED 140 LETY A DNES.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Karel.
Problematika informační kriminality
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
EVROPSKá UNIE.
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Nejlákavější kulturní památka
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
HRAJEME SI S ČÍSLY ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 20 VY_32_INOVACE_19 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
DÁLKOVÉ BĚHY.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Styly pro jezdeckou turistiku Iveta Jelínková VOŠ.
Rozvrh výuky – pátek :15 – 10:451. část SharePoint 1 – 6 11:00 – 12:302. část SharePoint 7.1 – :00 – 15:303. část SharePoint –
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
REKULTIVACE Severočeský hnědouhelný revír se rozkládá na přibližně 70 km délky a km šířky mezi městy Ústí nad Labem a Kadaň Severočeský hnědouhelný.
VZNIK VELKÉ PARDUBICKÉ. ZDROJE
124.ro č ník.  Kapitoly O co jde ? historie první místa.
Velká pardubická Obsah.  Historie Historie  Současnost Současnost  Závěr Závěr.
BOBY.
Velká Pardubická. OBSAH  HISTORIE HISTORIE  SOU Č ASNOST SOU Č ASNOST  TABULKA TABULKA.
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
Máme rádi Pardubice. Velká pardubická Denisa Kadaňková, Aneta Komersová.
Pardubický kraj Kraj perníku.
Pardubický kraj.
HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU
Česká republika - Pardubice
Kvalifikační závod na MS, Třída OB 3
Transkript prezentace:

Velká Pardubická Matějková Adéla

Obsah Historie Současnost Zajímavosti Závěr Seznam překážek Konec Obsah Historie Současnost Seznam překážek Zajímavosti Závěr Opakované vítězství Zdroje

Konec Obsah Historie První závod se uskutečnil roku 1836 na chlumeckém panství Oktaviána Kinského. Díky aktivitě knížete Františka Lichtenštejnského se tyto hony přesunuly do Pardubic. V Pardubicích byla první závodní dráha vybudována v roce 1856. Díky snaze o nové a nezvyklé uspořádání překážek vznikla ojedinělá a obtížná závodní dráha. První Velká pardubická se běžela 5. listopadu 1874. Na startu stálo 14 koní. Vítězství si nakonec odnesli plnokrevný hřebec Fantome s anglickým žokejem Georgem Sayersem v sedle. Závod

Konec Obsah Současnost Dráha tohoto dostihu měří 6900 metrů a má celkem 31 překážek. Na startu se setkává asi 15 až 20 koní s těmi nejlepšími žokeji a žokejkami převážně z České republiky. Název Velká pardubická se vžil pro označení celého dostihového víkendu (hlavní program se koná v neděli, kdy se jede 8 dostihů) Ve Velké pardubické mohou startovat pouze šestiletí a starší koně, kteří se musí kvalifikovat v příslušném v jednom ze čtyř kvalifikačních dostihů. Žokejové Trasa Dostihu Seznam Překážek

Seznam překážek Zpět 1. Živý plot (po startu) 17. Kamenná zeď Konec Obsah 1. Živý plot (po startu)  17. Kamenná zeď 2. Živý plot s příkopem 18. Hadí příkop 3. Malý vodní příkop 19. Velký vodní příkop 4. Velký Taxisův příkop 20. Malý Taxisův příkop 5. Irská lavice 21. Malý Taxisův příkop 6. Popkovický skok 22. Velké zahrádky 7. Francouzský skok 23. Suchý příkop (za lesem) 8. Malé zahrádky 24. Proutěná překážka 9. Malé zahrádky 25. Živý plot 10. Anglický skok 26. Velký anglický skok 11. Prodloužený Taxisův příkop 27. Suchý příkop 12. Živý plot s příkopem 28. Havlův skok 13. Živý plot – seskok 29. Havlův skok 14. Živý plot 30. Havlův skok 15. Poplerův skok 31. Proutěné překážky Zpět

Konec Obsah Zajímavosti Dostih má pouze jednoho vítěze-rekordmana. Čtyřikrát vyhrál Velkou pardubickou kůň Železník. V roce 1909 dostih nedokončil žádný kůň. Nejmladším vítězem se stal Josef Vavroušek roku 1956. V sedle Letce. Nejstarším vítězem je amatér Vladimír Hejmovský, který vyhrál ve věku 59 let na koni Salvátor. Jediným osminásobným vítězem je žokej Josef Váňa. Jedinou ženou, která zvítězila ve Velké pardubické, byla Lata Brandisová. Stalo se tak v roce 1937 a jela v sedle klisny Normy. Josef Váňa

Děkuji za pozornost Adéla Matějková Konec Obsah Opakované vítězství Zdroje textu: www.vpcp.cz www.jakubfruhauf.com www.photoextract.com sport.idnes.cz www.galopp-reporter.cz www.pardubice-racecourse.cz www.denik.cz Počet vítězství Jezdec 8x Josef Váňa 4x Peter Gehm Václav Chaloupka 3x Zdeněk Matysík Pavel Liebich Richard Fletcher T.H.Buckenham E.Geoghegan H.Baltazzi Děkuji za pozornost Adéla Matějková 1