Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přítel je osoba, se kterou se odvažujete být sami sebou
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
Čas pádí jako voda v křišťálovém vodopádu a tak jako se spojila kapka s kapkou, tak se nám spojily dny a uplynul nám další rok.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
CELINE DION SO THIS IS CHRISTMAS TAK JSOU TADY VÁNOCE,,A CO JSI UDĚLAL,,DALŠÍ ROK JE PRYČ,,A NOVÝ PRÁVĚ ZAČÍNÁ,,TAK JSOU TADY VÁNOCE,,DOUFÁM ŽE SE BAVÍŠ,,MŮJ.
Člověk náhle zemřel... Najednou uviděl, jak se k němu blíží Bůh - s kufrem v pravici. -Synu, přišel čas, musíme jít... Člověk se zeptal: - Proč tak.
Několik rad, jak si udělat život krásnější … Každ ẏ den běž na procházku s úsměvem na tváři.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Vlak života Před nějakým časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výjimečně zajímavé čtení pod podmínkou, že jej správně.
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
S e t k á n í To je on našeho srdce champion,ten který nás vždy svolá.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
S e t k á n í To je on našeho srdce champion,ten který nás vždy svolá.
Medvídek Pú.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
MOUDRA.
Rok se nám nachýlil ke svému konci a je čas opět po roce vinšovat šťastné a veselé Vánoce a v novém roce, ale to už vám ukážou následující obrázky.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Vlak „život“ Před časem jsem četla knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Vyznání.
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
Každý den jsme trochu starší…
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Pustit zvuk Každý si přeje dlouhý život, ale nikdo nechce být starý.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Přemýšlej o tom… Ťukni myší, abys viděl dál… Určitě to za to stojí.
Hvězdný pozdrav sněžných vloček , mnoho dárků pod stromeček, hodně štěstí, kupu lásky   a příští rok žádné vrásky.
Vánoce přicházejí Posuňte kliknutím podle délky poslechu hudby
Listy mého stromu V našem životě existují lidé, kteří nás činí šťastnými prostě jen proto, že nám zkřížili cestu. Někteří jdou cestou po našem boku dlouho,
Miluj tak, jako by tě ješte nikdy,
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
Trocha poezie (Láska)……….(přátelství)..
Říká se, že stačí jen 1 minuta na to, abychom si někoho zapamatovali!
V životě zažijeme tolik kamarádů.
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
P R O T E B E.
Co je to štěstí…..
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Úsměv je levnější než elektřina
Krásné vánoční svátky.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Štěstí tomu, kdo ho nemá. Lásku tomu, kdo je sám
Ťukni myší, abys viděl dál…
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Živá příroda.
Každý den jsme trochu starší…
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
On.
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu…

Obojím říkáme přátelé. Můžeme je roztřídit do několika kategorií. V našem životě existují lidé, kteří nás činí šťastnými prostě jen proto, že nám zkřížili cestu. Někteří jdou cestou po našem boku dlouho, jiné sotva že čas od času zahlédneme. Obojím říkáme přátelé. Můžeme je roztřídit do několika kategorií.

Snad každý list stromu charakterizuje jednoho z našich přátel. Tím prvním, který se zrodí z pupenu, je náš přítel táta a naše přítelkyně máma. Ti nám ukazují, co je to život.

aby mohli vzkvétat stejně jako my. Poznáváme celou rodinu listů, Pak přicházejí přátelé sourozenci, se kterými se dělíme o svůj prostor, aby mohli vzkvétat stejně jako my. Poznáváme celou rodinu listů, kterých si vážíme a kterým přejeme jen to dobré.

Ale život nám představí další přátele, které jsme neznali a netušili jsme, že nám zkříží cestu. Mnohé z nich nazýváme přáteli duše či srdce.

On dává třpyt našim očím, hudbu našim rtům a skoky našim nohám. Jsou upřímní, jsou pravdiví. Vědí, když se nám nedaří dobře, vědí, co nám dělá radost. A často jeden z těchto přátel duše exploduje v našem srdci, a tak se mu říká zamilovaný přítel. On dává třpyt našim očím, hudbu našim rtům a skoky našim nohám.

Také jsou přátelé dočasní, snad na prázdniny, či jen na dny či hodiny. V čase, kdy jsou nám nablízku, obvykle vzbuzují na naší tváři mnoho úsměvů.

Když už hovoříme o blízkosti, nesmíme zapomenout na vzdálené přátele, ty, kteří jsou na konci větví a kteří se, když vítr zafouká, vždy objeví mezi některým z listů.

Čas běží, léto je pryč, blíží se podzim a my některé listy ztrácíme Čas běží, léto je pryč, blíží se podzim a my některé listy ztrácíme. Některé vypučí následujícího léta, jiné zůstanou po mnoho ročních období.

Jsme však velice šťastní, že ty, které spadly, zůstávají nablízku a živí naše kořeny radostí. Jsou to vzpomínky na nádherné chvíle, kdy nám zkřížili cestu.

Přeji Ti, lístku z mého stromu, pokoj, lásku, zdraví, [...] a aby se Ti dobře dařilo. Dnes i navždy… Jednoduše proto, že každý člověk, který projde naším životem, je jedinečný. Vždy nechává kousek sama sebe a bere si kousek nás. Někteří nechají mnoho, ale nestane se, že by někdo nezanechal vůbec nic.

Všem mým listům...