ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Advertisements

Historie lyžování.
Tato prezentace byla vytvořena
Historie zimních olympijských her!!
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
S P O R T Y Z I M N Í.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
< < < < < < < <<< <<<
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
CARVING.
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Novotná
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
LYŽOVÁNÍ.
Běžecké lyže Běžecké lyže se od sebe navzájem liší vzhledem, tvarem, hmotností, a jízdními vlastnostmi Jízdní vlastnosti lyží vyplývají z jejich vlastností.
BIATLON.
OLYMPIJSKÉ HRY.
DÁLKOVÉ BĚHY.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Historie překážkového běhu
Lyžařská výzbroj Výběr lyží Jak jsem schopný lyžař ? - začátečník
Tato prezentace byla vytvořena
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Dětská ozdravovna Bílá voda Harrachov
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní výcvikový kurz Zadov – Zahájení: ve 12:00 Ubytování: Chata Mládí – Zadov, 4 – 6 lůžkové pokoje  Stravování: snídaně.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
ALPSKÁ KOMBINACE.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
SKATEBOARDING a SNOWBOARDING.
Třída:Korýši hlavohruď a zadeček 2 páry tykadel
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Lyžařské sjezdové boty
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÉ ORGANIZACE
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Novotná
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Instruktor lyžování Metodická komise ÚZL SL ČR © 2008 jen pro vnitřní potřebu.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_15_Vědomostní soutěž TÉMA.
BĚŽECKÉ LYŽOVÁNÍ. 1. ZOH V CHAMONIX (1924) 1. LYŽAŘSKÝ ZÁVOD ŽEN V ČESKÝCH ZEMÍCH (1904)
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Zimní sporty Ověřeno: 2. ročník, Cílová skupina: žák základní školy praktické VY_32_INOVACE_24_Zimní sporty_Člověk.
Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, Liberecký kraj Porada ředitelů škol a školských zařízení Liberec
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_70_PRV1
jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Penzion Bílá voda Harrachov
Instruktor lyžování praktikant jen pro vnitřní potřebu
Historie překážkového běhu
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Novotná
Test lyžařských dovedností
Metodický dopis běhu na lyžích pro OSÚ ZS SL ČR (2017)
Transkript prezentace:

ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ

Základní rozdělení Prvním obdobím, kdy se začaly používat lyže ke sportovnímu vyžití, je polovina 19. století. Kolébkou lyžování se stalo Norsko Dalším významným střediskem byly Alpy Na základě místních podmínek tak došlo k výraznému rozdělení lyžařského sportu a to na dvě základní odvětví: alpské lyžování a severské lyžování

Základní rozdělení II. Alpské lyžování lze charakterizovat jako sjíždění zpravidla poměrně prudkých kopců, v závodní variantě mezi brankami. Severské lyžování nebo také klasické lyžování se vyznačuje chůzí nebo během na lyžích, je sem zařazen ještě i skok na lyžích Hlavním rozdílem mezi oběma odvětvími je tvar a délka lyží

Základní rozdělení III. Lyže pro alpské lyžování je kratší a širší a má po celé délce obou okrajů skluznice kovové hrany; sjezdařské hole jsou dlouhé zhruba do poloviny trupu Lyže pro klasické lyžování je delší a užší a nemají kovové hrany kromě lyží na bruslení; běžecké hole jsou vysoké skoro jako lidská postava Lyže pro skok na lyžích jsou nejdelší a nejširší, navíc mají tři vodící drážky na skluznici

Základní rozdělení IV. V posledních letech přibyl mezi lyžařské disciplíny ještě snowboard Jedná se o jednu širokou lyži na obou kratších stranách zahnutou mírně vzhůru Na snowboard jsou na pevno připnuty vázáním obě nohy, nepoužívají se hole Snowboard se ovládá náklonem těla sjezdaře

Konec prezentace