Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Marie Forgáčová koordinátorka programu
Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9 MOST MEZI ŠKOLKOU A ŠKOLOU.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Různé role zástupce ředitele školy
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Školní poradenské pracoviště
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Program KOMPAS ® Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Akreditovaný program dobrovolnické služby Duševní vlastnictví DC, chráněn ®
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
Školní poradenské pracoviště
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
MAP ORP OSTRAVA PRACOVNÍ SKUPINA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PÉČE.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Staňte se dobrovolníkem V DOMOVĚ POD LÍPOU LIPNÍK
Sociální práce s rodinou 4
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
RODINNÁ, PÁROVÁ A INDIVIDUÁLNÍ TERAPIE
Občanské sdružení ProCit, z. s
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Dobrovolnické programy
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Třídní schůzky
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Program PĚT P

Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství Přátelství Podporu Podporu Prevenci Prevenci Péči Péči Pomoc Pomoc dětem, kterým může prospět hodnotný vztah s dospělou osobou - dobrovolníkem

O čem je program Pět P? Základem programu je utváření dvojic „1 dítě + 1 dobrovolník“ Základem programu je utváření dvojic „1 dítě + 1 dobrovolník“ Dvojice se setkává 1x týdně na cca 2-3 h, po dobu min. 1 roku Dvojice se setkává 1x týdně na cca 2-3 h, po dobu min. 1 roku Během schůzek dělají, co oba baví (sport, kino, výlety…) Během schůzek dělají, co oba baví (sport, kino, výlety…)

O čem je program Pět P? Pro „PětPéťáky“ také cca 1x měsíčně pořádáme společné akce (např. víkend v Žandově, vánoční besídka, různé výlety apod.)

Děti v programu Věk 8 – 15 let Věk 8 – 15 let Sociálně nebo společensky znevýhodněné Sociálně nebo společensky znevýhodněné Např. Např. Ze sociálně slabé rodiny Ze sociálně slabé rodiny Se zdravotním postižením Se zdravotním postižením Se slabými školními výsledky Se slabými školními výsledky Jiné etnické skupiny Jiné etnické skupiny Děti po traumatickém zážitku (rozvod, úmrtí) Děti po traumatickém zážitku (rozvod, úmrtí) Nesamostatné, nedůvěřivé Nesamostatné, nedůvěřivé

Jak se děti dostanou do Pět P? Rodičům dětí je program doporučován: Rodičům dětí je program doporučován: Psychology Psychology Sociálními pracovníky Sociálními pracovníky Psychiatry Psychiatry Učiteli Učiteli Výchovnými poradci Výchovnými poradci Dalšími odborníky Dalšími odborníky Rodiči již zapojených dětí Rodiči již zapojených dětí

Dobrovolníci Dospěláci (min.18 let) Dospěláci (min.18 let) Absolventi speciálního 3-denního výcviku Absolventi speciálního 3-denního výcviku Velcí kamarádi Velcí kamarádi Nejčastěji studenti VŠ nebo SŠ, ale i pracující Nejčastěji studenti VŠ nebo SŠ, ale i pracující Nesuplují roli rodičů či učitelů Nesuplují roli rodičů či učitelů

Co Pět P dětem přináší? Smysluplné trávení volného času Smysluplné trávení volného času Navázání zdravých sociálních vztahů Navázání zdravých sociálních vztahů Rozvoj různých schopností a sociálních dovedností dětí (např. zlepšení komunikace, chování, školních výsledků, lepší vztahy s dospělými i vrstevníky, uspořádání hodnot apod.) Rozvoj různých schopností a sociálních dovedností dětí (např. zlepšení komunikace, chování, školních výsledků, lepší vztahy s dospělými i vrstevníky, uspořádání hodnot apod.)

Pět P v číslech Ve světě funguje více než 100 let (pod názvem Big brothers Big sisters) Ve světě funguje více než 100 let (pod názvem Big brothers Big sisters) V Ústí nad Labem 9 let, z toho 7 v rámci DC V Ústí nad Labem 9 let, z toho 7 v rámci DC Celkem vzniklo 146 dvojic Celkem vzniklo 146 dvojic V současnosti 16 dvojic + v nejbližší době bude dalších cca 10 V současnosti 16 dvojic + v nejbližší době bude dalších cca 10 Proběhlo 21 výcviků dobrovolníků Proběhlo 21 výcviků dobrovolníků

Program Pět P v ÚL podporuje Město Ústí nad Labem Město Ústí nad Labem HESTIA – Národní dobrovolnické centrum HESTIA – Národní dobrovolnické centrum MPSV ČR MPSV ČR MV ČR MV ČR NROS – ze sbírkového projektu „Pomozte dětem“ NROS – ze sbírkového projektu „Pomozte dětem“ SITEL, s. r. o. SITEL, s. r. o. a další… a další…

A to je od mě vše… Loučí se s Vámi koordinátorka programu Pět P Bc. Michaela Procházková tel

Děkuji za pozornost!