Gymnázium, Broumov, Hradební 218

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Malířský styl konce 19. století
Advertisements

VY_32_INOVACE_413, 21. sada, Přírodověda
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Kód VM: VY_32_INOVACE_3ZIM03 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Zimková Datum:
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Ryšánková Základní škola Kolín III., Masarykova 412 Dostupné na
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_202_Měkkýši - Plži AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 7.,
The European Union 2.stupeň
Appearance Length: 80 to 130 cm The tail measures 11 to 25 cm Males usually weigh 18 to 30 kg Females weigh 8 to 21 kg Male can weigh up to 38 kg, reportedly.
CAN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Svatava Mazurová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.20 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 20 Název materiálu:Christmas Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu.
Zvířatae Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze a slovní zásobu na téma Zvířata, což je podpořeno vizuálně i sluchově. Žáci si procvičí čtení.
Dravci a Sovy Přírodopis 6.třída
Autor výukového materiálu:Mgr. Júlia Holíková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2012 Číslo.
Autor výukového materiálu:
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
ASTROFYZIKA MĚSÍC A JEHO FÁZE VY_32_INOVACE_14 - FÁZE MĚSÍCE.
Název školy: ZŠ Podbořany, Husova 276, okr. Louny
Nakupováníe Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze na téma Nakupování, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci si procvičí čtení a dále.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: 3 Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ANJ_VL_3_15.
VY_32_INOVACE_19 - SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_12_INOVACE_ČJL1.38 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Sporty a aktivity e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní výrazy a fráze na téma Sporty a aktivity. Fráze si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Anglický jazyk – gramatika, slovní zásoba Číslo materiálu: EU Název: Present simple Autor: Mgr.
VY_32_INOVACE_ 12 Členské státy EU.  Brusel  Jazyky: nizozemština, francouzština, němčina VY_32_INOVACE_ 12 Členské státy EU.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Wh- questions.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Pavlína Hůrková Datum: Název: VY_ 22_INOVACE_
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Savci – řád chudozubí Autor: Mgr. Eliška Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
VY_32_INOVACE_07_Sluneční soustava Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Ptaci.v.okoli.obce.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Září 2012 Číslo.
Rozvodná elektrická síť
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
PTÁCI PĚVCI Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt.
NázevLIDSKÁ KOSTRA – OPAKOVÁNÍ Předmět, ročník Biologie, 3. ročník Tematická oblast Biologie člověka Anotace Prezentace sloužící k opakování tématu lidská.
Den D (Od vylodění po osvobození Francie) Autor práce: Michal Papaj Vedoucí práce: Mgr. Eva Zálohová.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Mírný pás - Jehličnatý les, tajga
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_204_Systém organismů AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM:
N á zev š koly: Středn í průmyslov á š kola, Ostrava - V í tkovice, př í spěvkov á organizace Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: 5. srpna 2012 N á zev:
VY_32_INOVACE_ 04 - Demokratický stát.  Demokracie je cizí slovo a znamená vláda lidu. VY_32_INOVACE_ 04 - Demokratický stát.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_274_Porovnávání Severní a Jižní Ameriky AUTOR: Alena Hořavová.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 1_2_ZMP_11 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 1. Ročník Anotace Fyzická.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_3316_PR7 Dravci a sovy
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Chráněná území v České republice
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
EKOSYSTÉM POLE živočichové
Podzim v přirodě Hana Mačurová.
VY_32_INOVACE_07 - OTÁČIVÉ ÚČINKY SÍLY
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_155 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Člověk a příroda Číslo materiálu: EU Název: Ptáci I – poznávání. Autor: Pavel Trenčanský Ročník:
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: O12 Číslo klíčové.
Transkript prezentace:

Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Člověk a příroda Číslo materiálu: EU050116 Název: Živočichové v lese - ptáci Autor: Mgr. Lenka Radochová Ročník: první osmiletého gymnázia Doporučený čas: 20 – 25 minut Stručná anotace Materiál slouží k ověření znalostí o ptácích žijících v lese se zaměřením na jejich poznávání. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Gymnázium Broumov“ v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0219.

ŽIVOČICHOVÉ V LESE PTÁCI

šplhavci Pojmenujte ptáky na obrázku. Pokud nevíte napoví vám rébusy STRAKAPOUD VELKÝ DATEL ČERNÝ TA = D STRAKAPOUD ŽLUNA ZELENÁ TÁ = NA ŽLUNA

Šplhavci se takto nazývají, protože jsou velmi dobře přizpůsobeni k Mají prsty s drápy – dva směřují a dva Mají silný a špičatý , v něm je dlouhý a lepkavý , kterým chytají Mají velmi silnou lebku, aby odolala Jako opora těla při šplhání jim slouží dlouhý a tuhý Hnízdí v šplhání po stromech dopředu dozadu zobák jazyk hmyz nárazům ocas dutinách stromů

pěvci Přiřaďte k sobě obrázek, jméno a popis:

má zakřivený zobák živí se semeny jehličnanů žije v lesích, ale často i v blízkosti lidí živí se hmyzem v zimě často létá na krmítka křivka obecná velikost asi jako vrabec obratně šplhá i hlavou dolů žije v lesích, parcích i zahradách sýkora koňadra sojka obecná velikost asi jako holub všežravec modročerná pírka na křídlech brhlík lesní

Uhodnete, o jakého pěvce se jedná? Je největším pěvcem České republiky. Je to velký černý pták s mohutným zobákem. Dorůstá i kolem 50 cm a váží 1,5 kg, rozpětí křídel má 1 m. Je všežravec. Je chráněný. Hnízdo si staví ve vysokých stromech nebo na skalách. Ještě nevíte? Napoví vám rébus: A J E KRK A VEJCE KRKAVEC

KUKAČKU Lidově se mu říká žežulka. Tento pták je známý tzv. hnízdním parazitizmem. Klade vejce do hnízd jiných ptáků. Mládě po vylíhnutí zahubí mláďata náhradních rodičů (např. vyhodí vajíčka z hnízda). Jedná se o KUKAČKU

sovy Poznáte sovy na obrázku? Pokud ne napoví vám přesmyčky. KUŠTÍP CEBONÝ PUŠTÍK OBECNÝ RÝV LEKÝV VÝR VELKÝ VOSA NÁLEPÁ SOVA PÁLENÁ

dravci Přiřaďte k sobě obrázek, název a popis dravce. JESTŘÁB LESNÍ POŠTOLKA OBECNÁ KÁNĚ LESNÍ SOKOL STĚHOVAVÝ velmi rychlý (až 400 km/h) loví ptáky za letu hnízdí především na skalách menší dravec , veliký asi jako holub hnízdí na okrajích lesů, ale také ve městech např. ve starých budovách náš nejběžnější dravec hnízdí v lesích za potravou létá na pole, louky a pastviny často vysedává u silnic žije skrytě v lesích s hustým porostem skvěle létá mezi stromy loví především ptáky

zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Krkavec_velk%C3%BD, 13. 3. 2013 obrázky http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Strix_aluco_2_%28Martin_Mecnarowski%29.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Schwarzspecht.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/03_vgrue-10-11.jpg , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/DendrocoposMajor.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=STRAKA&ex=1#ai:MC900441415| , 13. 3. 2013 http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=POUTA&ex=1#ai:MC900012891| , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dzi%C4%99cio%C5%82_du%C5%BCy_2.jpg?uselang=cs , 7. 4. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:BlackWoods.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=pt%C3%A1k&ex=2#ai:MC900215694|mt:1,3|, 7. 4. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Garrulus_glandarius_B_Luc_Viatour.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sitta_europaea_wildlife_2_1.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Red_Crossbills_(Male).jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parus_major_m.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=%C4%8Dlov%C4%9Bk&ex=1#ai:MP900402191|mt:2| , 13. 3. 2013 http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=vejce&ex=1#ai:MP900177947| , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Corvuscorax001.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Cuculus_canorus_vogelartinfo_chris_romeiks_CHR0791_cropped.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Reed_warbler_cuckoo.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013

http://upload. wikimedia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Strix_aluco_3_%28Martin_Mecnarowski%29.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Bubo_bubo_winter_1.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/Tyto_alba_%28Scopoli%2C_1769%29.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Common_kestrel_falco_tinnunculus-2.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Common_Buzzard_RWD.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/Northern_Goshawk_ad_M2.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Peregrine_Falcon_12.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Falco_peregrinus_-Morro_Rock,_Morro_Bay,_California,_USA_-flying-8.jpg?uselang=cs , 13. 3. 2013