Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Seminář v New Yorku Informace z OSN seminářů Poznatky od firem Tomáš HART.
Služby CzechTrade 2012 Ing. Dagmar Matějková,MBA DITTRICHOVA 21
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Evropské vlajky 5. ročník
CzechTrade: Partner pro Váš export
Czech Republic International Chamber of Commerce M EZINÁRODNÍ OBCHODNÍ KOMORA V Č ESKÉ REPUBLICE Exportní politika v praxi Konference „Exportní.
Teritoriální seminář MPO,CT RUSKO-Jekatěrinburg 22.ledna 2009
AGENTURA CZECHTRADE A EXPORTNÍ STRATEGIE MPO
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Aliance v gesci CzechTrade
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Klíčová slova: hlavní města států Evropy
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Základní informace o státě a o počasí v hlavním městě
Evropa Jan Šafařík Daniel Jindřichovský Informace o Evropě 2007.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Státy Evropy regionální dělení.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
Švýcarsko, Mont-la-Ville Lugano - Švýcarsko Zurich - Švýcarsko.
Zahraniční kancelář - CzechTrade Kyjev
CzechTrade Tomáš Karlík Exportní konzultant DITTRICHOVA 21
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Členské státy a jejich hlavní města
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
EVROPSKÁ UNIE.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
1© Rödl & Partner Úspěch nezná hranic! Provázíme Vás po celém světě. Prezentace společnosti Rödl & Partner Zahájení semestru TopSeC Ekonomicko-správní.
CzechTrade 2016 Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry
ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU/CZECHTRADE Specifická hlediska obchodování s Ukrajinou CzechTrade Praha, Aleš Synek vedoucí zahraniční kanceláře.
Česká agentura na podporu obchodu/CzechTrade Konference Exportního klubu „Marketing a firemní komunikační politika“ 8. března 2004 Ing. Jitka Hanzlíčková.
ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU/CZECHTRADE 1. února 2007 Aleš Řiháček ředitel Odboru PR a propagace Podpora exportu.
EVROPA. MAPA STÁTY ZÁKLADNÍ INFORMACE 2. nejmenší světadíl 2. nejhustěji osídlený 731 milionů obyvatel 50 států Západní, Střední, Východní, Severní,
Nové příležitosti pro české firmy na Ukrajině 15. května Praha Ing. Aleš Synek - CzechTrade Ukrajina - Kyjev.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
1 Adresář exportérů. 2 Bezplatná, ale značně omezená prezentace firmy:  základní identifikační a kontaktní údaje  Anotace (max. 250 znaků)  popis činnosti.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
STÁTY A JEJICH VLAJKY II.. ? ? ALBÁNIE Oficiální název: Albánská republika Hlavní město: Tirana Měna: Albánský lek Obyvatelstvo: 3,6 miliónu.
STRATEGIE CZECHTRADE v teritoriu BRAZILIE Jméno přednášejícího : Ing. Jana Brzoňová.
Adresář e xportérů Tomáš Kotiš Podpora státu českým exportérům, 14. ledna 2009.
Hlavní města Evropy Poznávej podle panoramatu, typických staveb a památek, uveď zemi, kde město leží.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT CzechTrade ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU SLUŽBY.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka TémaStáty.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
AKTUÁLNÍ ZAMĚŘENÍ AGENTURY CZECHTRADE
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
Transkript prezentace:

Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb

2 2 Poslání agentury POSLÁNÍ Profesionálními službami přispívat k růstu exportu našich klientů ISO 9001:2000 IQRS

3 3 Zahraniční kanceláře Benelux (Brusel) Bulharsko (Sofia) Brazílie (Sao Paulo) Čína (Chengdu, Šanghaj) Dánsko (Kodaň) Egypt (Káhira) Francie (Paříž) Chorvatsko (Záhřeb) Indie (Bombaj) Irsko (Dublin) Itálie (Milán) Kanada (Calgary) Kazachstán (Almaty) !NOVĚ! Pobaltí (Riga, Vilnius) Maďarsko (Budapešť) Mexiko (Mexico City) Německo (Kolín n. R.) Polsko (Varšava) Rakousko (Vídeň) Rumunsko (Bukurešť) Rusko (Jekatěrinburg, Moskva, Petrohrad) SAE (Dubaj) Srbsko (Bělehrad) Španělsko (Madrid) Švédsko (Stockholm) Turecko (Istanbul) Ukrajina (Kyjev) USA (Chicago) Velká Británie (Londýn) Vietnam (Ho Či Minovo Město)

4 4 Individuální služby v zahraničí Průzkum trhu Vyhledání obchodních kontaktů Ověření zájmu o produkt Organizace obchodních jednání Navazující asistenční služby Exportní tréninková centra Úvodní hodnocení trhu - prověření možnosti uplatnění vývozních komodit aliance/vývozce na zahraničních trzích - NOVINKA Dlouhodobá exportní asistence na zahraničním trhu - NOVINKA

5 5 Exportní tréninková centra Cíl Umožnit zástupcům firem působit přímo v dané zemi a připravit se tak na založení vlastního zastoupení Náplň služby poskytnutí kancelářských prostor pro běžnou činnost a obchodní jednání včetně technického zázemí kanceláře CzechTrade možnost využití informačních zdrojů naší zahraniční kanceláře asistenční služby pracovníků zahraniční kanceláře CT Přínosy dlouhodobé působení zástupce Vaší firmy na konkrétním trhu odborné vedení zkušeným ředitelem naší zahraniční kanceláře a jeho asistence asistenční služby pracovníků zahraniční kanceláře CT Místo realizace především zahraniční kanceláře CzechTrade v Číně a v USA

6 6 Úvodní hodnocení zahraničního trhu (screening) Cíl předání nejzákladnějšího přehledu o situaci na trhu v daných teritoriích Náplň služby výstupní zpráva se základním přehledem trhu v zemi/teritoriu a reálnosti záměru uplatnit produkt na daném trhu; doporučení/návrh vhodné navazující služby CT; po dohodě možnost poskytnutí doplňujících informací (konkurence, dovozní podmínky, celní a daňové informace, technické překážky, možnosti prezentace na daném trhu atd.) Přínosy zjištění potenciálu trhu, kvalitní počáteční informace pro zvážení vstupu na daný trh, úspora času a nákladů Místo realizace regionální týmy, všechny zahraniční kanceláře CzechTrade

7 7 Dlouhodobá exportní asistence na zahraničním trhu Cíl nalézt místní partnery, rozvinout s nimi pravidelnou komunikaci a získat hlubší povědomí o daném trhu Služby doporučené před touto službou: průzkum trhu; získání ověřených příp. neověřených kontaktů Náplň služby např. předávání aktuálních informací z teritoria, zasílání aktuálních poptávek s komentářem, získávání informací o konkurenci, příprava a organizace prezentace, podpora při organizaci veletržní účasti, asistence na obchodních jednání, průzkumy výstav, využívání prostor a zázemí ZK jako back-office, podpora při výběru místního manažera, podpora při registraci/certifikaci výrobku pro vybraný trh atd. Přínosy zahraniční kancelář se detailně seznámí s Vaší firmou a jejími výrobky, bude s Vámi v pravidelném kontaktu a bude dlouhodobě podnikat kroky k tomu, aby se Vaše firma etablovala na daném trhu Místo realizace všechny zahraniční kanceláře CzechTrade

Děkuji Vám za pozornost. CzechTrade Dittrichova 21, Praha 2 Zelená linka pro export: Pavilon Z, stánek 106