Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Velká klášterní restaurace
Advertisements

autor Mgr. Alena Marková
Pokrmy z těstovin.
Fiktivní firma při Obchodní akademii a Vyšší odborné škole
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Orlík
Složitá a slavnostní menu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
Já jsem kuchař a příjmu kuchaře a číšníki přijďte hned.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
BE soup 1 Zeleninový vývar s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Kuřecí krém se smetanou 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
BE soup 1 Slepičí vývar s rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Rajská s těstovinou 16,60 Kč / 21,- Kč Středa.
BE soup 1 Zeleninový vývar s kapáním 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dršťková z vepřových žaludků 10,60 Kč / 16,- Kč Pátek.
BE soup 1 Hovězí vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dýňový krém 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Zeleninový vývar se smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s klobásou 16,60 Kč / 21,- Kč Pondělí.
BE soup 1 Hovězí s masem a těstovinou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Květáková 16,60 Kč / 21,- Kč Pátek.
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Hráškový krém, krutony 16,60 Kč / 21,-Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 BE – Krémová polévka ze špenátu a sýrem 16,60 Kč / 21,-Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová 25,- Kč.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ČTVRTEK Polévka Cibulačka 20,- Kč Polévka Brokolicový krém 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Zeleninový vývar s mušličkami 20,- Kč Polévka Selská polévka 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Hovězí s těstovinou 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Drůbeží vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Květáková 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s drobením Kuřecí krém se smetanou
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s hvězdičkami
Zeleninový vývar s krupicí a vejcem
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
6. – 10. června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
Zeleninový vývar s hvězdičkami
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar se zeleninou smaženým hráškem
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Hovězí vývar s rýží a hráškem
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar s rýží a hráškem
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Slepičí vývar se zeleninou a rýží
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Hovězí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
27.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar se zeleninou a drobením
27.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Slepičí vývar s nudlemi
Hovězí vývar s masovými knedlíčky
Hovězí vývar se zeleninou a drobením
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
10.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Transkript prezentace:

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

s využitím ICT (Objednávkový systém Autor: Květoslava Švagerová Modul M5 Inovace výuky odborných předmětů a odborného výcviku o moderní technologie s využitím ICT (Objednávkový systém a Recepturní systém) Autor: Květoslava Švagerová

Objednávkový elektronický systém pro restaurace Administrativní část – zadávání položek Jídelní lístek Nápojový lístek Pracovní materiál pro zadávání položek menu do elektronického objednávkového systému

Stálý restaurační jídelní lístek Studené překrmy 75 g Italská šunka „Proscutto“ se strouhaným parmazánem 70,-- 75 g Anglický roastbeef plněný třenou nivou 70-- 100 g Krevetový koktejl 65,-- 75 g Vejce s lososovým kaviárem 55,-- 75 g Chřestové tyčinky v plátcích uzené krkovičky 75.-- 100 g Zeleninový salát s tuňákem 60.-- Polévky 0,33 l Hovězí vývar s masem a smaženými krutony 45.-- 0,33 l Slepičí vývar s játrovými knedlíčky a domácí nudlemi 45,-- 0,33 l Žampionový krém se šlehačkou 45.-- 0.33 l Valašská kyselice 40,-- 0,33 l Gulášová polévka 40.-- 0,33 l Česneková polévka s vejce, šunkou a osmaženým chlebem 35.--

Teplé předkrmy 80 g Mušle s restovanými rýžovými nudlemi 70,-- 100 g Omeleta s husími játry 65,-- g Zapečený chřest se sýrem 65,-- Ryby 150 g Pstruh po zálesácku /za každých 10g + 10 Kč / 80,-- g Rybí filé na másle 55,-- g Steak z norského lososa 150,-- 200 g Grilovaný žraločí steak s bylinkovým máslem 150,-- 150 g Smažený kapr ve vinném těstíčku, citron 80,-- 200 g Smažená krabí klepeta 85,--

Drůbež 150 g Kuřecí prsa na másle s broskví a mandlemi 95,-- 150 g Plněná kuřecí kapsa 95,-- 150 g Kuřecí soté se žampiony 90,-- 150 g Kuřecí Kung Pao 90,-- 150 g Smažený kuřecí řízek ze stehýnka 80,-- 150 g Krutí prsa v jemné růžové omáčce se zeleným hráškem 95,-- 250 g Krocan s mandlovou nádivkou 160,-- Zvěřina 150 g Nadívaná křepelka 120,-- 200 g Bažantí špíz se slaninou a jablky 120,-- 200 g Zajíc na smetaně 110,-- 200 g Jelení steak s lesními plody 210,-- 150 g Zvěřinové medailonky na víně v brusinkové omáčce 180,-- 150 g Smažený srnčí řízek 140,--

Dětské pokrmy 75 g Kuřecí prsa na másle 45,-- 75 g Telecí smažený řízek 50,-- 75 g Rybí filé na másle 35,-- 100 g Zelenino rizoto se žampiony, sýr 35,-.- 100 g Švestkové knedlíky s tvarohem 30,-- 100 g Lívanečky s borůvkovým žahourem 35,-- Speciality 200 g Kuřecí prsa po myslivecku, bramboráčky 120,-- 150 g Vepřové medailonky s brusinkovým závojem 110,-- 200 g Mix Gril dle šéfkuchaře 180,-- 200 g Hovězí biftek a avignonskou omáčkou 210,-- 300 g Kotlíkový guláš / pro 2 osoby/ 19,-- 400 g Masové fondue / pro 2 osoby/ 310,--

Pokrmy na objednávku 150 g Steak z kuřecích prsíček na provensálských bylinkách 140, 150 g Přírodní lázeňský řízek zapečený se žampiny,sýrem 130,-- 150 g Vepřová panenky po labužnisku plněná plísňovým sýrem 145,-- 100 g Bramborák s vepřovým masem 95,-- 150 g Smažený vepřový řízek z kotlety b.k. 110,-- 150 g Zbojnické filé z pravé svíčkové 210,-- 150 g Svíčková po stroganovsku 220,-- 150 g Telecí játra s bylinkovým máslem 110,-- Hotové pokrmy 100 g Hovězí maso vař. s listovým špenátem a vař. bramborem 65,-- 100 g Vídeňský guláš, houskový knedlík 70,-- 100 g Telecí na paprice, máslové noky 70,-- 100 g Vepřová kýty pečená, bramborový knedlík, kysané zelí 70,--

100 g Skopová plec na česneku, bramborové krokety 75,-- 100 g Vepřové ledvinky na cibulce, dušená rýže 60,-- 200 g Smažené žampiony, americké brambory, tatar. omáčka 65,-- Bezmasé pokrmy 200 g Zeleninové rizoto se žampiony 55,-- 150 g Smažená brokolice 45,-- 250 g Brambory zapečené s lilkem a sýrem 50,-- 300 g Italské špagety 50,-- 200 g Bramborové taštičky s povidly sypané ořechy 50,-- 250 g Těstovinový salát se zeleninou 45,--

Teplé přílohy 200g Vařené brambory s máslem 15,-- 200 g Opékané brambory 20,-- 150 g Smažené bramborové hranolky 20,-- 150 g Bramborové krokety 25,-- 160 g Houskový knedlík kynutý 20,-- 150 g Dušená rýže 15,-- 150 g Šafránová rýže 20,-- 170 g Šunková rýže 20,-- 200 g Vařené těstoviny 15,-- Kompoty 100 g Broskvový 20,-- 100 g Ananasový 20,-- 100 g Jablkový 15,-- 100 g Míchaný 20,--

Saláty 120 g Červená řepa 15,-- 120 g Mrkvový s rozinkami 20,-- 120 g Rajčatový 20,-- 120 g Okurkový salát s jogurtem 20,-- 120 g Zelný s koprem 15,-- Doplňkový prodej 50 g Tatarská omáčka 10,-- 50 g Dresink – dle výběru 10,-- Studené pokrmy 200 g Sýrový talíř / eidam, niva, hermelín, primátor, 20 g. máslo/ 90,-- 200 g Obložená mísa/ vepř. pečeně, vařené vejce, zelenina/ 80,-- 200 g Drůbeží galantina 70,--

Sýry 100g Gouda 30,-- 100 g Ementál 30,-- 100 g Niva 30,-- 100 g Balkánský 25,-- 100 g Hermelín 30,-- 100 g Sýrové kanapky 30,-- Moučníky 150 g Povidlové taštičky s perníkem 50,-- 150 g Palačinky s ovocem, šlehačkou a čokoládou / 2 ks/ 50,-- 150 g Lívanečky z ovesných vloček s medem / 4 ks/ 40,-- 100 g Staročeský medovník 30,-- 150 g Jogurtový krém s lesním ovocem 40,-- 150 g Borůvkové kynuté knedlíky/ 2 ks/ 40,--

Zmrzliny 150 g Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou 50,-- 150 g Zmrzlinový pohár Elektra/ 3 druhy zmrzliny, vaječný koňak, pražené mandle, šlehačka 60,-- 150 g Vanilková zmrzlina s bílkovým sněhem, griliášem, flambovaná 70,-- Ovoce 100 g Čerstvé jahody se šlehačkou 30,-- 100 g Ovocný salát s rozinkami 30,-- 100 g Melounová bowle 35,--

Restaurační nápojový lístek Aperitivy 1 dl Martiny Dry s olivou 40,-- 1 dl Cinzano Rosso 40,-- 1 dl Campari Bitter 45,-- 4 cl Karlovarská Becherovka 35,-- 4 cl Luhačovická bylinná 30,-- Bílá vína 0,75 l Ryzlink rýnský 130,-- 0,75 l Sauwignon 130,-- 0,75 l Rulandské bílé 130,-- 0,75 l Tramín červený 140,-- Růžová vína 0,75 l Rulandské růžové 135,--

Červená vína 0,75 l Rulandské modré 140,-- 0,75 l Frankovka 130,-- 0, 75 l Svatovavřinecké 130,-- 0,75 l André 135,-- 0,75 l Cabernet sauwignon 140,-- Dezetní vína 0,75 l Tokajské 150,-- 0,75 l Metropol bianco 180,-- 0,70 l Garrone Cherry 180,-- 0,75 l Old Porter Red 190.— Šumivá vína 0,75 l Bohemia sekt brut 210,-- 0,75 l Bohemia sekt demi sec 200,-- 0,75 l Bohemia sekt doux 210,--

Destiláty Whisky 4 cl Ballantines 60,-- 4 cl Jim Beam 60,-- 4 cl Johnnie Wolker 70,-- Cognac, Brandy 5 cl Martell V.S. 80,-- 5 cl Hennesy 90,-- 4 cl Vizovgnac brandy originál 40% 60,-- 4 cl Slivovice R. Jelínek originál 45,-- 4 cl Hruškovice 40,-- 4 cl Gin Beefeater 45,-- 4 cl Vodka Finlandia 40,-- 4 cl Rum tuzemský 30,--

Likéry 4 cl Griotte 25,-- 4 cl Becherovka 30,-- 4 cl Fernet Stock 25,-- 4 cl Luhačovická bylinná 30,-- 4 cl Vaječný koňak 20,-- 4 cl Amareto 30,-- Nealkoholiské nápoje/ nápoje ve skle/ 0,3 l Mattoni perlivá 15,-- 0,2 l Sodová voda 10,-- 0,25 l Bonagua 15,-- 0,2 l Coca cola 20,-- 0,2 l Sprite 17,-- 0,25 l Tonic River 25,-- 0,2 l Cappy multivitamín, černý rybíz, grep 25,-- 0,2 l Juice Orange 20,-- 0,25 l Fanta 18,--

Piva 0,5 l Pilsner Urguell 35,-- 0,3 l Pilsner Urguell 22,-- 0,5 l Gambrinus 10° 28,-- 0,5 l Starobrno 14° světlé 35,-- 0,5 l Nealkoholické pivo Birell 30,-- Teplé nápoje Čaje - ovocné dle výběru, černý, zelený 20,-- Kávy – Espresso 7 g 30,-- Cappucino 32,-- Turecká 7 g 25,-- Vídeňská 35,-- Luhačovská 40,-- Latté Machiato 30,-- Horká čokoláda 30,-- Lázeňský nealkoholický punč 25,-- Pravý grog /4 cl rum, citron, cukr/ 40,.— 2 dl Svařené víno / bílé, červené/ 35,--

Doplňkový prodej 1 ks smetana do kávy 3,-- 1 ks řez/1/4/ citronu 4,-- Pečivo: 1 ks pečivo bílé- rohlík 4,-- 1 ks chléb 3,-- g Mandle pražené 30,-- g Chips 25,-- g Oliva zelená 10,-- Cigarety, doutníky – dle nabídky