Žáci procvičují slabiky di a dy ve slovech a ve větách… Autor

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci se naučí druhy vět, procvičí si učivo hravou formou Autor
Advertisements

Doplňte i, y HOR - , NAD – LKA, SCHOD -, T – LKO, MOT – KA,
Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_187
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Slabiky ne, ně ve slovech a větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Procvičování přívlastňovacích zájmen v jednotném a množném čísle. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný.
S LABIKY TE, TĚ ve slovech a ve větách Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Ve slovech a ve větách: Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Rychle hádej - co je to? A B CD EFGH IJKL MNO P Q R S T UV W X.
ICT 2_2/20 Anotace Písemná práce – Párové souhlásky –b- nebo –p- Autor
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: cvičení čtení ze známých písmen,
Lidská kostra Základní škola praktická a základní škola speciální
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Škola:Gymnázium Václava Hlavatého, Louny, Poděbradova 661, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Inovace výuky Číslo.
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Sčítání a odčítání čísel. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Osvojení uvedených početních operací.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Základní škola praktická a základní škola speciální
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
dy,ty,ny – di, ti, ni opakování
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň,
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Jméno autora Zdeňka Sudová název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Sloh - pohádky Hádej pohádku
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Číslovky základní, AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Osvojení a výslovnost číslovek.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví oblečení, popis oblečení - barvy. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
AnotaceMatriál tvoří prezentace.Úkolem je pozdravit,představit se a oslovit ve FJ AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstupOsvojení dialogu.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Opakování předložek a přídavných jmen. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Ověření znalostí z.
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec  Anotace: třídění podstatných jmen, tvorba vět, řazení podle abecedy  Autor: Mgr.
ICT 2_2/15 Anotace Žáci procvičují párové souhlásky –v- a –f- Autor
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Procvičování přívlastňovacích zájmen v jednotném a množném čísle v hovorových tématech. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace obsahující příklady na procvičení konstrukce trojúhelníku podle věty SSS AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci zkonstruují.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá od čítáním desetinných čísel. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci odečtou desetinná čísla. Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá rozšiřováním zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozšiřují zlomky. Speciální vzdělávací.
Škola.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Žáci pomocí návodných hesel hádají název pohádky, relaxační část hodiny sloužící ke změně práce a motivace AutorMgr. Eva Dvořáková JazykČeština.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice AUTOR : Mgr. Jana Christenová NÁZEV: Vy_32_INOVACE_06_Čj_ Vedlejší věty podmětné a předmětné.
Anotace Finanční gramotnost –Kvíz Hospodaření s penězi na svačinu AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Hospodaření s kapesným na svačinu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 15.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 8. 4.
VY_32_INOVACE_09_Vyhledávání daných slabik v textu Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_ Český jazyk
Transkript prezentace:

Žáci procvičují slabiky di a dy ve slovech a ve větách… Autor ICT 2_2/14 Anotace Žáci procvičují slabiky di a dy ve slovech a ve větách… Autor Mgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci procvičují slabiky di, dy, ve slovech a ve větách… Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Druh učebního materiálu Pracovní list, prezentace, test Druh interaktivity Aktivita, test, kombinace Cílová skupina Žáci 3. ročníku ZŠ praktické Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina 8, 9 let Celková velikost 628 kB

Slabiky di, dy ve slovech a větách:

Pozorně přečtěte tyto výrazy: dítě divoch rodiče dýchat dyslektik hrady divadlo dýmka dýha ředitel podívat udice divoký divák dýka schody dílo dynamo hadice dýně vadí jahody díra hrdý divizna dým mladý

Vypište slova s di, dy di dy ……………………… ……………………….

Dejte název obrázku: di, dy

Doplňte di nebo dy do slov: __tě, __ně, __voký, scho__,hra__, ro__če, __slektik, __vat se, mla__, __vadlo, hr__, jaho__, ha__ce, __vák, __tko, va__, z nu__, u__chaná, __ra, u__ce, __mka, __ra, ře__tel, __vky, __žka, __m, __lo, vi__, lo__ha, blou__, hrou__, lou__, prou__, se__, mo__lek, u__,ú__, u lo__, ku__

Vyhledejte di a dy ve větách: Vysoké schody jsou nebezpečné. Naši rodiče se o nás pečlivě starají. Dobrý den, pane řediteli. Kouření dýmky je tu zakázané! Vyřežu si dýni na svátky strašidel. Rádi chodíme do divadla na pohádky. Z ovoce mám nejraději jahody. Moje sestra bude mít dítě. Do letadla si nesmím vzít dýku. Pozor, ať nespadneš do díry! Zahradní hadicí zaléváme dýně i jahody. K projednání přestupku žáka se sešli rodiče i ředitel.

Doplň do vět di, dy a přepiš: Snad nám to ro__če dovolí! Ta __ně se ti povedla vyřezat! Na vysoké scho__ se seřadili žáci. S __kou si nehraj, je nebezpečná! Není dobré, když se __tě __vá dlouho na televizi. V __divadle sedíme ve třetí řadě. Zahradu zavlažíme zahradní ha__cí. __voký kůň shodil jezdce. Na horách __chejte zhluboka. Po__vej, kvete růže, po__vej… Mám rád české gotické hra__.

Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Použité zdroje: Obrázky Klipart Text: Eva Dvořáková 13. 3. 2012