Analýza podmínek fragmentace tetramerů Ar 4, Kr 4 a Xe 4 Zpracovali:Tomáš Janča (student Bc., M-F) Pavel Naar (student Bc., Ch-F) Vedoucí práce:Doc. Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití fólií z tantalu při studiu produkce a transportu neutronů v sestavách s olověným terčem ozařovaným deuterony s vysokou energií Autor: Ondřej Novák.
Advertisements

Stavba atomu.
MCNP výpočty pro neutronovou a rentgenovou diagnostiku na aparaturách GIT-12 a PALS Ondřej Šíla.
Lekce 7 Metoda molekulární dynamiky I Úvod KFY/PMFCHLekce 7 – Metoda molekulární dynamiky Osnova 1.Princip metody 2.Ingredience 3.Počáteční podmínky 4.Časová.
Termoluminiscenční dozimetrie
Magnetohydrodynamický (MHD) generátor
GENETIKA POPULACÍ KVANTITATIVNÍCH ZNAKŮ 8
ENERGIE KLASTRŮ VODY ZÍSKANÁ EVOLUČNÍMI ALGORITMY
Teoretická výpočetní chemie
Tématické okruhy doktorského studia:  Tribologie  Diagnostika  Únavové vlastnosti  Konstrukce a virtuální navrhování  Průmyslový.
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
Modelování a simulace podsynchronní kaskády
Radiální elektrostatické pole Coulombův zákon
IONIZAČNÍ POTENCIÁLY A FÁZOVÉ PŘECHODY KLASTRŮ ARGONU
Výstavbový princip Periodickou tabulku lze využít také pro určení elektronové konfigurace prvku. Př.: Popište elektronovou konfiguraci H a He H  1s1;
1 Analýza podmínek fragmentace tetrameru argonu Ar 4 Zpracoval:Tomáš Janča (student Bc., M-F) Vedoucí práce:Ing. Ivan Janeček,CSc.
Výsledky analýzy fragmentací tetramerů Ar 4, Kr 4 a Xe 4 po náhlé ionizaci Datum: Zpracovali:Tomáš Janča (student Bc., M-F) Pavel Naar (student.
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_STEIV_FYZIKA2_19  Název materiálu: Fyzika elektronového obalu atomu.  Tematická oblast:Fyzika 2.ročník  Anotace:
OPTICKÁ EMISNÍ SPEKTROSKOPIE
Fúzní neutronový zdroj
Chemické rovnováhy ve vodách
Rotace plazmatu Tomáš Odstrčil Zimní škola Mariánská 2012.
Vejmola, Jan Jirásek, Michael supervizor: Ing. Pospíšil, Vladimír
Speciální teorie relativity - Opakování
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
Využití ionizujícího záření při měření vlastností materiálů.
1 Revidované výsledky srážek iontů Rg+ s klastry Rg3, analýza disociovaných stavů systému Rg4+, rozvoj balíku Multidis (v rámci projektu Otevřená věda.
Anihilace pozitronů v polovodičích záchyt pozitronů ve vakancích mechanismy uvolnění vazebné energie: 1. tvorba páru elektron-díra 2. ionizace vakance3.
Anihilace pozitronů v polovodičích záchytový model pro V -
Řízení kondenzačního chladiče pyrolýzní jednotky Vedoucí DP: prof. Ing Radim Farana, CsC. Student: Bc. Svoboda Radek.
Nové kreativní týmy v prioritách vědeckého bádání CZ.1.07/2.3.00/ Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR Ing. Vladimír Tošovský předseda představenstva a generální ředitel.
1D simulace proudění říčních toků pomocí metody konečných objemů
Termodynamika materiálů 8. Chemická rovnováha jednoduchých reakcí pevných látek Jindřich Leitner  Jindřich Leitner.
Stavba atomového jádra
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
KDAIZ (Rentgenová fluorescenční analýza). Čím se tato metoda zabývá a k čemu ji využíváme? -Tato metoda se nejčastěji používá ke zjišťování složení materiálů.Je.
Zpracování záznamů GPS dispečerských vozů DPO Vedoucí projektu : doc. Ing. Petr Rapant, CSc. Zpracovává : Radim Balon, G363 Vysoká škola báňská – Technická.
Návrh a implementace algoritmu SLAM pro mobilní robot
ZEEMANŮV JEV A. Dominec, H. Štulcová (Gymnázium J. Seiferta) ‏ V.Pospíšil jako vedoucí projektu.
Rentgenfluorescenční analýza Barbora Vlková Pavel Čupr supervisor: Ing. Tomáš Trojek, Phd.
Elektronová struktura atomů
Obhajoba diplomové práce Sluneční záření a atmosféra
Monte Carlo simulace hexameru vody Autor: Bc. Lenka Ličmanová Vedoucí práce: Mgr. Aleš Vítek Seminář KFY PŘF OU.
Progresivní technologie a systémy pro energetiku1 V001 Analýza rozhodujících uzlů oběhů parních elektráren Doc. Ing. Michal KOLOVRATNÍK, CSc.
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
Dolování znalostí z vícejazyčných textových dat Luděk Svozil , Brno Vedoucí práce: doc. Ing. František Dařena, Ph.D.
Fyzika pro lékařské a přírodovědné obory Ing. Petr Vácha ZS – Termika, molekulová fyzika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_41_09 Název materiáluKvantování.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Mgr. Dagmar Muzikářová Gymnázium Brno, Elgartova 2016/2017
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Katedra zbraní a munice
Modelování a řízení dopravních sítí
Specifika ocenění zasilatelských podniků na příkladu konkrétní firmy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Radioaktivní záření, detekce a jeho vlastnosti
POKROKOVÉ PROCESY VYUŽITÍ ENERGIÍ
Konvekce.
Molekulová fyzika 3. prezentace.
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Vibrační reproduktor zvukem budoucnosti?
Modelování procesů úpravy a těžby surovin
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Fyzika elektronového obalu
Prvkové složení respirabilního aerosolu
Excitovaný stav atomů Mgr. Dagmar Muzikářová Gymnázium Elgartova, Brno
18X1ED – Inovace dopravních cest
Transkript prezentace:

Analýza podmínek fragmentace tetramerů Ar 4, Kr 4 a Xe 4 Zpracovali:Tomáš Janča (student Bc., M-F) Pavel Naar (student Bc., Ch-F) Vedoucí práce:Doc. Ing. Ivan Janeček,CSc.

OBSAH Úvod do řešeného problému Postup Získané výsledky Výhledy

Úvod do řešeného problému OBECNĚ:  Neutrální tetramer v rovnovážné poloze je vibračně excitován  V tomto stavu je ionizován => stává se nestabilním => může probíhat fragmentace EXPERIMENT:  Ar 3, Ar 5 až Ar 9 – převaha nabitých dimerů, Ar 4 – mírná převaha monomerů  Kr 3 až Kr 7 a Xe 3 až Xe 5 – dominují nabité monomery (téměř 100%) TEORIE:  stávající metody dávaly vždy převahu nabitých dimerů už pro trimery  V případě trimerů se osvědčila nová metoda MeanField s quenchingem - model se velmi dobře blíží experimentu NÁŠ CÍL:  ověřit, zda je metoda MeanField s quenchingem použitelná i pro větší klastry (než trimery), nejdříve ověřujeme tetramery

Postup ENERGETICKÁ ANALÝZA: a) V rámci diabatické ionizace se sledoval vliv volby: –počáteční vibrační energie –interakčního modelu (DIM s různými variantami zapnutí / vypnutí SO, ID-ID, N3) b) V rámci adiabatické ionizace se pro vybraný model DIM+SO+ID sledoval: –vliv volby počáteční vibrační energie –vliv volby elektronové energetické hladiny ionizovaného klastru DLOUHODOBÁ MD SIMULACE: Spuštěna pro ty modely, kde dala energetická analýza možný příznivý výsledek, tj. zastoupení klastrů s energií postačující pro produkci nabitých monomerů, které převyšuje (nebo je alespoň rovno) zastoupení nabitých monomerů v experimentu.

Získané výsledky Na základě výsledků energetické analýzy jsme určili s experimentem kompatibilní modely Z nich jsme vybrali většinou ty, které mohly skýtat největší produkci monomerů:  DIM+SO+IDID  Poč. vibr energie na disociační limitě  Převážně „horní“ energetické adiabatické hladiny ionizovaného klastru (Ar 4 a Xe 4 => L09 - L12; Kr 4 => L05 - L12) Pro tyto modely spuštěny MD simulace (100 ps), které daly následující výsledky:  Ar 4 : shoda s experimentem pro hladiny L09 a L12  Kr 4 a Xe 4 : pro zvolený model nedošlo ke shodě s experimentem – i po prodloužení doby simulace (až na 200 ps) – zůstávají klastry v nefragmentovaných – metastabilních stavech

Výhledy Analýza počátečních podmínek a spuštění dlouhodobé MD simulace i pro větší klastry Ar, Kr, Xe Příprava odhadu fragmentace z metastabilních stavů zářivými přechody

Děkujeme za pozornost