Microsoft SQL server Databázový systém. Úvod  aktuální verze na trhu je MS SQL 2008.  verze: plná komerční - Enterprise Edition pro vyzkoušení volně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Základní obeznámení s jazykem SQL
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
Mainstream Technologies, s.r.o.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Skupinová politika Windows 200x - požadavky
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Diagramy případů užití.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Uživatelé, Role, Schémata
Úvod do databází Databáze.
Architektura systému Windows
SmartPhone start - Apple iPhone
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Emitent 2005 Michal Panáček vývoj software. 2 3 Úvod Emitent 2005 je software na správu akcionářské agendy akciové společnosti. Je určen pro evidenci.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Adresářová služba Active directory
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Vytvoření řadiče Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec.
Informatika I 7. a 8. hodina 4. týden. Operační systémy I Operační systém (dále také OS) je základní programové vybavení počítače (SW), které je zavedeno.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Operační systémy.
Serverové systémy Windows
Petr Štos Information Worker Microsoft Česká republika.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Úvod do síťového operačního systému Novell Netware.
Jan Bartoš MPC,MCTS. OFFICE 365 ÚVOD Microsoft Office 365 Správa a automatizace prostředí Office 365 pomocí Windows PowerShell Základní přehled a vlastnosti.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-03.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Struktura operačních systémů
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Operační systémy - úvod
5/6/2018 VIZUALIZACE ROZPOČTU Petra Hoffmanová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Přednáška 4 MySQL.
Web Application Scanning
Transkript prezentace:

Microsoft SQL server Databázový systém

Úvod  aktuální verze na trhu je MS SQL  verze: plná komerční - Enterprise Edition pro vyzkoušení volně šiřitelná - Expres Edition.  plně funkční databázové jádro (stroj) MS SQL serveru - MSDE (Microsoft Data Engine) je určeno pro vývoj a testování a může se volně šířit jako součást aplikací vyvinutých ve Visual Studiu nebo Office Developeru.

Utility  každá z verzí (s výjimkou MSDE) je dodávána s užitečnými aplikacemi s grafickým uživatelským rozhraním  je to klientská konzolová aplikace pro práci s databázemi pomocí SQL příkazu, z kteréhokoli jiného databázového serveru.  nejprve se k serveru připojíte a pak do políčka vepisujete SQL příkazy a sledujete výsledky.  máte k dispozici rozhraní pro import a export dat, což se hodí při přechodu z jiného nebo na jiný systém.  aplikace pro správu databází umožňují správcům všechny úkoly administrace serveru - správu rolí, uživatelů a jejich přístupových práv, pravidla pro zálohování a údržbu dat atd.

Spouštění MS SQL  MS SQL je služba a můžete ji ovládat třeba přes Start | Nastavení | Ovládací panely | Nástroje pro správu | Služby.  MS SQL Server Management - slouží ke spuštění a zastavení služeb MS SQL, případně k nastavení automatického spouštění.

Přihlašování k serveru  Windows authentication – kontroluje autorizaci k přístupu na základě přihlašovacích údajů do operačního systému lokálního počítače resp. domény.  SQL Server authentication – MS SQL navíc zavádí vlastní autorizací podle uživatelů a hesel a vyžaduje při připojování tuto další autentifikaci - uživatelské jméno správce databáze je sa (System Administrator).

Studijní zdroje  MS SQL Server  Výukové video -

Zadání: Vytvořte databázi Spořitelna KLIENT: r_cislo jmeno prijmeni ulice mesto /1224 Jan Nový Jánská 25Zlín /5267 Petra Nováková Poštová 128Kroměříž /4891 PavelNováček Nezvalova 697Zlín /2459 Ivana Novotná Pod mlýnem 12Otrokovice UCET: POBOCKA: c_uctu stav r_cislopobockanazevjmeni /5267Zarámí T.Bati /4891T.Bati Zarámí /5267T.Bati TRANSAKCE: c_uctu c_transakcecastkadatum

1. Kteří klienti mají účet u spořitelny? 2. Z kterých měst jsou klienti spořitelny? 3. Které účty jsou u pobočky Zarámí? 4. Kolik činí jmění poboček v USD pri kurzu 20 Kč/$? 5. Kteří klienti mají účet v pobočce T.Bati? 6. Kteří klienti prováděli transakce v pobočce Zarámí ? 7. Bydlí někteří klienti ve stejném domě? 8. Kolik klientů má spořitelna? 9. Jaký byl maximální vklad na účet? 10. Jaká částka je na účtech v jednotlivých pobočkách? 11. Kolik mají na svých účtech jednotliví klienti? 12. Kteří klienti mají na svých účtech více než 50000? 13. Má některý zákazník neúplně zadanou adresu? 14. Transakce na účtech kterých klientů proběhly v říjnu 2007? 15. Které klientky mají příjmení začínající na „N“ a končící na „á“? 16. Kteří klienti jsou ze Zlína nebo z Otrokovic?