VYJMENOVANÁ SLOVA PO V A SLOVA PŘÍBUZNÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S a slova příbuzná.
Advertisements

Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Test – 6. třída SLOVO A JEHO ČÁSTI. Test – 6. třída SLOVO A JEHO ČÁSTI.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Předmět: Český jazyk - mluvnice Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
Vyjmenovaná slova po M a slova příbuzná.
Základní škola a mateřská škola Tomáše Ježka Ralsko – Kuřívody Šablona II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji výuky cizích jazyků EU 1/01.
Vyjmenovaná slova V Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P a slova příbuzná.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO L a slova příbuzná.
VY_32_INOVACE_15_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
KRÁL ATLET – vyjmenovaná slova po V
Český jazyk Vyjmenovaná slova po V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.
Vyjmenovaná slova.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Věta jednoduchá a souvětí
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
MĚSTO, MOŘE, KUŘE, STAVENÍ
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
VZORY PODSTATNÝCH JMEN
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2012/2013 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Neohebné. Společně vyjmenujte, které to jsou. Každá skupina si vytáhne jedno číslo (1-5) a o tom slovním druhu toho ostatním řekne co nejvíc. Tužkou na.
MĚSTO , MOŘE , KUŘE, STAVENÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Vytvořila: Mgr
VYJMENOVANÁ SLOVA V.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
TESTÍK: SHODA PODM Ě TU S P Ř ÍSUDKEM Kdo nasbírá nejvíce bodů?
Vyjmenovaná slova po Z BRZY JAZYK NAZÝVAT SE RUZYNĚ.
PO B. být, bydlit, , byt, příbytek, ,dobytek, obyčej, bylina, ,býk,
TESTÍK: vyjmenovaná slova a shoda podmětu s přísudkem
CIZÍ SLOVA.
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA vy vydra vysoký výr výt vyžle výskat povyk zvykat výheň žvýkat vy - vý.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Český jazyk Ročník :
Poměr Český jazyk 3. ročník ZŠ „Vyjmenovaná slova po V,Z“
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_52_INOVACE_17_ČJ_Vyjmenovaná slova po V a jejich význam - 2 Téma Číslo projektu Anotace ČJ 3 CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ P06 TEMA: Vyjmenovaná slova a sl. odvozená-V ČÍSLO PROJEKTU:
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
PowerPoint – animace VY_32_inovace_01_infpoweranimace_07
Složené slovní úlohy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
VY_32_INOVACE_
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vyjmenovaná slova po V Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_196_ČJ3
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V.,
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Nové modulové výukové a inovativní programy
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_VYJMENOVANÁ.
VY_32_INOVACE_12_Vyjmenovaná slova po V
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vyjmenovaná slova po V Mgr. Iveta Vališková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

VYJMENOVANÁ SLOVA PO V A SLOVA PŘÍBUZNÁ

V Jsou to poslední vyjmenovaná slova, která nás čekají… Pamatujete si písničku? Vy, vysoký pane… A kdo nezapomněl řadu vyjmenovaných slov po V? Zahrajte si hru: Sedněte si do kruhu. Ten nejvyšší ze třídy bude rozpočítávat. Místo rozpočítadla použije vyjmenovaná slova po V. Na koho ukáže na konec musí říct vyjmenovaná slova, která mu vyberete.

V Doplňte, co chybí: VY, _______ , VÝT, VÝSKAT, ________ , ŽVÝKAT, ________ , VÝR, ________ , _________ , ________ , OBVYKLE, SLOVA S PŘEDPONOU ___________ U doplněných slov, vysvětlete jejich význam.

V Spojte slovo příbuzné se slovem vyjmenovaným. VY NEOBVYKLÁ VYSOKÝ ZVYK ZVYKAT VYKAT OBVYKLE NEJVYŠŠÍ Vymyslete a napište do sešitu slovo příbuzné ke slovu ŽVÝKAT, a POVYK.

V Vymyslete každý nějaké slovo s předponou VY-, VÝ- . Např. skočit – vyskočit let – výlet Udělejte soutěž, která skupina jich napíše nejvíc za minutu. (Pište všichni najednou na společný papír.)

V Napište znovu celou řadu vyjmenovaných slov po V a určete slovní druhy. (Napište číslo nad slovo.) ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

V výr x vír výskat x vískat Vysvětlete dvojice slov. Použijte slova ve větě tak, aby byl poznat rozdíl. výt x vít (Vít) výr x vír výskat x vískat

V Hledejte na mapě České republiky: VYŠKOV, VYSOKÉ MÝTO, VÝTOŇ, VYSOČANY Proč v nich píšeme Y ? Co vám říká název VYŠEHRAD? Znáte nějakou pověst? Zjisti význam slov: KAVYL, VYZA, CAVYKY

v Došli jsme až na konec naší cesty vyjmenovanými slovy. Která ti jdou nejlépe? A která ti ještě dělají trochu problémy? Úkol na závěr: Nakresli obrázek, ve kterém bude co nejvíce vyjmenovaných slov. A nemusí to být jen vyjmenovaná slova po V. Ostatní je pak mohou hledat.

KONÉÉÉC!!!

Autor: Olga Josífková, josifek@email.cz, listopad 2011, Český jazyk 4. ročník, Prezentace PowerPoint: Vyjmenovaná slova po V. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.