Kulturní akce a poutní místa Eva Vysučková Jana Třešňáková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Procházka Paříží.
Kulturní akce a poutní místa
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
Sokrates Jakubova cesta.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
Karlovarský kraj - procvičování
CESTOVNÍ RUCH A REKREACE
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
XXVI. SVĚTOVÝ DEN MLÁDEŽE Madrid 2011 „V Kristu zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry.“ ( srov. Kol 2,7)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_75.
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
Katedrála v Chartres.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Středověká kultura Románský sloh
Služby.
Kulturní dějiny, ročník Mgr. Ondřej Kunc.
Baroko a rokoko Věk nové zbožnosti.
Sídla.
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
Lucemburk.
Karlovarský kraj K.
Karlovarský kraj.
Kulturní akce a významná poutní místa
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Nizozemsko Konstituční monarchie Velká hustota: 400 obyv./km2
STRUKTURA A FUNKCE MĚST
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Spanilá jízda veteránů (isk) Od roku 1959 se koná tato automobilová soutěž, která probíhá mezi Barcelonou a Sitges.
NázevTuristický ruch Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník Tematická oblast Sociální prostředí Anotace Prezentace na téma turistický ruch, obsahuje otázky,
CESTOVNÍ RUCH.
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Autor: Autor: esrebla Hudba: Secret Garden – You RaiseMeUp Animace: sš Automatická zvuková Slide Show.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Kulturní akce a poutní místa
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Velká písmena Český jazyk 6. ročník ZŠ
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_257_Praha 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Socioekonomická sféra
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 9.
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
VY_32_INOVACE_CER_11 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Historie lázeňství - řešení Jméno autora:Mgr.
Evropa – Jižní Evropa Španělsko Andorra. Španělsko – obecně Rozloha: km 2  velká evropská země Obyvatelstvo: 41,2 mil. (2002)  lidnatá země.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS Téma: Karlovarský kraj Ročník: 9.
Brazilská hudba Eva Michalisková, Tercie. Základní údaje  Hlavní město Brasilia  Počet obyvatel cca 199 miliónů  Rozloha státu km ²  Socha.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Cestov á ní Kateřina Snopková IX.B ZŠ Řevnice 2014/2015 vedoucí absolventské práce : Mgr. Jana Tučková.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
Služby.
Procházka Paříží.
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Marienbad Film Festival
Procházka Paříží.
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Transkript prezentace:

Kulturní akce a poutní místa Eva Vysučková Jana Třešňáková

OBSAH: Význam Karneval v Riu MFF Karlovy Vary a Cannes Hudební festivaly v ČR Poutní cesta do Mekky Santiago de Compostela Zdroje

Význam Velký význam pro cestovní ruch Finanční přínos Kulturní a náboženský význam : -možnost vzájemného setkávání, inspirace a utvrzování se ve víře -lepší společenské vztahy -obnova/udržení tradic,kulturních památek

Karneval v Riu čtyřdenní oslavy, které začínají v sobotu a končí v úterý. Karnevalová neděle je sedm týdnů před Velikonoční nedělí. Samba = božská tanečnice Soutěž škol samby

Cannes Filmový festival v Cannes byl poprvé proveden před druhou světovou válkou. Nicméně, vzhledem k vypuknutí války se nekonal. První skutečný festival byl organizován v roce 1946. zlatá palma

MFF Karlovy Vary Tento festival má své kořeny v Mariánských Lázních, kde byl roku 1946 uspořádán 1. mezinárodní filmový festival v Československu Křišťálový glóbus(1948)

Hudební festivaly

Pouť do Mekky

MEKKA

Santiago de Compostela

Pouť do Santiaga Poutní tradice ke hrobu sv. Jakuba (San Diego) počíná v 9. století a v 90. letech 20. století prožívá velkou obrodu. Zařazení mezi památky UNESCO. Poutníci (peregrinos) se vydávají ke hrobu sv. Jakuba pěšky, na kole či na koni.

Symbol: svatojakubská mušle Každý poutník si zakoupí credencial ( poutní pas)

Potvrzení o vykonání pouti Potvrzení o vykonání pouti.. Pro oficiální “uznání” pouti je třeba zaregistrovat se v poutnické kanceláři v kterémkoli z měst na trase a poté ujít nejméně 100 km pěšky, ujet 100 km na koni, či ujet 200 km na kole.

Poutník, který dojde až na konec světa získá Finisteru

Městečko na trase

Katedrála Notre-dame (Chartres)

Křivka převýšení na cestě

SANTIAGO DE COMPOSTELA

ZNAK SANTIAGA DE COMPOSTELA

ZDROJE www.google.cz ………(obrázky) www.wikipedie.cz www.brazilie-informace.cz www.jako.estranky.cz