FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zpřístupnění informačních zdrojů na ČVUT v oblasti biomedicínského inženýrství FRVŠ projekt č. 3368/2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické informační zdroje pro přírodní vědy.
Advertisements

EZB – nástroj pro přístup k elektronickým časopisům PhDr. Petra Šťastná Národní knihovna ČR Seminář Dostupnost elektronických informačních zdrojů v knihovnách.
Klíčové informační zdroje pro medicínu: zkušenosti a projekty v ČR a SR Vladimír Karen výkonný ředitel Albertina icome Praha s.r.o. a Albertina icome Bratislava.
UŽIVATELSKÉ STATISTIKY IEEE/IET ELECTRONIC LIBRARY A ACM DL Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
IS. MUNI. CZ a služba pro odhalování plagiátů 7
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
EconLit with Full Text Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Marika Janoušková Area Sales Manager, Central and Eastern Europe.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Databáze Elektronické informační zdroje. Obsah přednášky používané zkratky: DB a EIZ definice DB a EIZ typologie DB typologie EIZ přístup k EIZ příklady.
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO.
Zkušenosti s konzorciálními projekty Vladimír Karen obchodní ředitel Albertina icome Praha s.r.o.
Miroslav Bartošek ÚVT MU x KIC MU
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
ANOPRESS Databáze TAM TAM (Plné texty českých novin a vybraných časopisů)
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Zajištění a zpřístupnění vybraných online (elektronických) knih jako součást služeb knihoven ČVUT Projekt FRVŠ č. 645/2005 Řešitel : Ing.Petr Vandrovec.
Rešerše v oblasti biomedicíny
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Alternativní platební modely pro přístup k EIZ doplňkové způsoby získávání informací z placených zdrojů (vhodné i pro situaci "kdyby grant nevyšel„) Vladimír.
Útvar transferu technologií VUT v Brně ProQuest Central COS Research Support Suit.
Martin Krčál Proquest 5000 ÚK FSS MU, čtvrtek Ústřední knihovna FSS MU.
EconLit with Full Text Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Elektronické informační zdroje (VIKBA25) Martin Krčál EIZ - kurz pro studenty KISK FF MUBrno, 22. října Významné e-zdroje dostupné na MU.
Kurz pro doktorandy „ ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE NA ČVUT “ Fakulta biomedicínského inženýrství Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
ZDROJE INFORMACÍ NA TUL Marta Zizienová FS / informační výchova.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Seznamy digitálních knihoven
1 Elektronické informační zdroje Oční klinika FN Brno Knihovna univerzitního kampusu Mgr. Vladimír Opatrný
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Karel Roubík, Jakub Ráfl, Thomas Bachman ČVUT FBMI
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
EBSCO a Souborný katalog ČR - propojení PhDr. Hana Nová
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Ústřední knihovna FSS MU
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Elektronické informační zdroje
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Elektronické informační zdroje Katedra porodní asistence 18
Elektronické informační zdroje na VŠB-TUO
ANOPRESS Databáze TAM TAM
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zpřístupnění informačních zdrojů na ČVUT v oblasti biomedicínského inženýrství FRVŠ projekt č. 3368/2006 E a Ing. Jiří HOZMAN, Ph.D. vedoucí katedry biomedicínské techniky předseda knihovní rady fakulty

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Hlavní cíl Základním cílem projektu bylo umožnit přístup do dalších EIZ a doplnit tak stávající množinu EIZ na ČVUT o zdroje v oblasti biomedicínského inženýrství

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Výsledky a výstupy

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Výsledky a výstupy ProQuest Medical Library with Fulltexts + Medline (databáze orientovaná na lékařství)

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE ProQuest Medical Library with Fulltexts + Medline

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Výsledky a výstupy Meditec (oborově zaměřená bibliografická databáze z oblasti techniky s možností prolinkování na full-texty časopisů

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE MEDITEC

Výsledky a výstupy Medical and Biological Engineering and Computing (časopis s plnými texty článků)

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Medical and Biological Engineering and Computing

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Výsledky a výstupy

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Výsledky a výstupy navíc oproti projektu Encyclopedia of Medical Devices and Instrumentation, John G. Webster (trvalý bezplatný přístup, počet uživatelů neomezený, pro celé ČVUT)

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Encyclopedia of Medical Devices and Instrumentation

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Výsledky a výstupy navíc oproti projektu Encyclopedia of Biomaterials and Biomedical Engineering (roční předplatné do cca konce října 2007, počet uživatelů cca do 10000)

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Encyclopedia of Biomaterials and Biomedical Engineering

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zkušenosti 1 IEEE v oblasti EIZ pro BME se jeví jako nevhodný partner

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zkušenosti 2 z hlediska MEDLINE se jeví jako potřebné mít možnost si vybrat svoji kolekci časopisů

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zkušenosti 3 jeví se nám jako nepochopitelné, členění licencí na UNIVERSITY a FACULTY, když např. fakultní licence je pro uživatelů

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zkušenosti 4 není možné realizovat programové rozhraní jako vyhledávací nástroj nad více aplikacemi a to z důvodu používání odlišných přístupových mechanizmů u různých dodavatelů (jsou výjimky)

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zkušenosti 5 je otázka, zdali nestačí přístup do abstraktových databází a pak přes EDD (DDS) získat full-text, přesně pak víme, kolik to bude stát

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zkušenosti celkově je potřeba postupovat koordinovaně a to zejména na úrovni vysoké školy, snažit se hledat průniky a sdružovat finanční zdroje (viz 1N), vše je třeba řešit včas!

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Poděkování paní PhDr. Ramajzlové paní PhDr. Machytkové panu RNDr. Kadlečkovi panu Ing. Vandrovcovi

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Závěr Děkuji Vám za pozornost