Zpracování informací a znalostí Zadání úkolu č. 4 – DZD Jan Rauch Katedra informačního a znalostního inženýrství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
4IZ210 – Zpracování informací a znalostí Ing. D. Pejčoch
Advertisements

Zpracování informací a znalostí Datové struktury a algoritmy pro vyhledávání informací Doc. RNDr. Jan Rauch, CSc. Katedra informačního a znalostního.
Evidenční software SUAP
3MA382 Manažerská informatika projektové řízení
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
systém na odhalování plagiátů
Prostřednictvím online konta na
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Draw – pracovní prostředí Autor:
David Pejčoch. Práce se SEWEBARem Použijte tutoriál: Krok 1: Stažení.
KDD II David Pejčoch. KDD vs. data mining KDD = Knowledge discovery in databases, česky Získávání znalostí z databází nebo DZD = celý proces (viz např.
Diagramy případů užití.
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
Analytická studie Datový model Funkční model Scénáře použití
Zpracování informací a znalostí Přesnost a úplnost vyhledávání
Bibliografická a rešeršní činnost
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek.
Zpracování informací a znalostí Zadání úkolu č. 4 – DZD
Informační systémy Modelování dynamiky objektového modelu. Koncepce modelu v programu MS Visio.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
ERD - příklad. Definice řešeného problému Vytvořte informační systém evidence nemovitostí a budov, podle následujícího zadání:
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Obhajoba diplomové práce
E-learning ve výuce na SŠ
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
TurboAsistent pro Windows komplexní program pro lékaře
Dokumentace objektů a zveřejnění funkcí
Podmínky vypracování Vypracujte e-learningovou studijní oporu (přípravu na vyučovací hodinu), která bude k dispozici široké pedagogické veřejnosti jako.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Přenos dat Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.05 Téma: Nabídka příslušenství.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z VÝUKY David Chudán 1. NASAZENÍ VE VÝUCE SEWEBAR-CMS je nasazen při výuce OP předmětu 4IZ210 druhý semestr. Za tyto dva semestry.
FIT-GUIDE SOFTWAROVÉ INŽENÝRSTVÍ 1 JAN ČECH, MICHAL KARTÁK, VERONIKA NOSKOVÁ, PAVEL KREJČÍ, TOMÁŠ VOSYKA.
DĚJIINY SVĚTOVÉHO DIVADLA III
Bibliografické citace – cvičení I. Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Využití ontologií při dobývání znalostí z databází Hana Češpivová.
Cvičení 3 - Řešení příkladu na oddíly Zadání viz: cv3_samostatne_oddily.doc.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Autor: Jana Lískovcová Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
DĚJIINY SVĚTOVÉHO DIVADLA III Úvod 2014 / Struktura přednášky DSD Dějiny světového divadla I – ZS Dějiny světového divadla II – LS
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B8 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Projekt LISp-Miner Milan Šimůnek. Milan Šimůnek – Projekt LISp-Miner2 Obsah Význam databází a uchovávaných informací Proces dobývání znalostí z databází.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Powerpoint 2010 Powerpoint - export prezentace do pdf VY_32_INOVACE_19.
POČÍTÁME S JINDROU PETÁKOVOU 8
Office 365 Přihlášení a první spuštění cloudového uložiště OneDrive Pavel Broža Otrokovice 2014 Prezentace vznikla pro interní potřeby zaměstnanců školy.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK. ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta Dílčí úkol I – prostorová analýza.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Ekonomika malých a středních podniků
REGIONÁLNÍ ANALÝZA II ÚKOL 1.
VIKMA06 Rešeršní a studijně rozborová činnost
Debrief ke komunikační kampani Praha, 13. května 2016
VIKMA05 Organizace znalostí
Týmové práce 2015: Tester adaptérů
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Zpracování informací a znalostí Zadání úkolu č. 4 – DZD Jan Rauch Katedra informačního a znalostního inženýrství

2 Úkol číslo 4: DZD – zadání (1) 1.Seznamte se se systémem LISp-Miner. K tomu jsou k dispozici tutoriály na adrese použijte příklad Barbora, viz Barbora - analyza dat.ppsx a Viz též LM_SKRPT_11.pdf Vyřešte dílčí analytickou otázku přiřazenou vašemu týmu na následujícím slide. Podrobnosti jsou na adrese v položce 4IZ210 zadání v menu vpravo. Menu je dostupné po přihlášení, login a heslo bude oznámeno. 3.Dočasná verse podrobností zadání je v souboru Adamek_4IZ210_11_12_zima_ZADANI.pdf. Ukázky zpráv zmíněné v podrobnostech zadání budou dostupné na adrese 4.Podrobný popis dat je v dokumentu ADAMEK – popis dat (verse VI) v souboru Adamek_pro_KIZI_0411.pdf, který bude také dostupný z adresy Data jsou v souboru Adamek_Data.zip

3 Úkol číslo 4: DZD – zadání (2) Ditulka a Terezka T16 Klášterec T17 Ovce T18 Řečice T19 XYZ T20

4 Úkol číslo 4: DZD – skupiny atributů

5 Úkol číslo 4: DZD – data

6 Úkol číslo 4: DZD – poznámky  Pro přípravu a transformace dat použijte proceduru LMDataSource, viz a  Pro řešení analytické otázky použijte proceduru 4ft-Miner, viz a a případně též ADAMEK_4ft_zalozeni_0409.pdf a 4ft-Miner_Cedenty_1111.pdf,  Výsledky procedury 4ft-miner exportujte do systému SEWEBAR, viz a vytvořte analytickou zprávu.  Další informace budou poskytnuty dle potřeby.