Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Přínos projektu a další rozvoj e-learningu Ing. Miloslav Urban Projektový.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Advertisements

VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
Ing. Adam Mikula FairNet Systems, s.r.o.
Obecně o operačních systémech
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
SOFTWARE operační systémy
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 | spstrutnov
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
3MA381 – Manažerská informatika Lucie Bjačková. Co je to LaTeX?  Systém určený k sazbě vědeckých a matematických dokumentů  Postaven na typografickém.
Označení materiáluVY_32_INOVACE_INF_06 Název materiáluOperační systémy AutorMgr. Radomil Kryl Typ aplikacePrezentace Ročník5. PředmětInformatika AnotaceŽáci.
Obor informační technologie
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_139_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Vzdělávání v eGon Centru ORP Boskovice. Plán 1. dne školení: 1. Úvodní informace 2. Základní předpoklady práce s PC na MěÚ 3. Práce se složkami, soubory,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
Popis a ovládání Plocha I
E-PRAHA 2006/Osička1 Systém managementu jakosti ÚMČ Praha 10 ČSN EN ISO 9001:2001 Systém managementu jakosti ÚMČ Praha 10 ČSN EN ISO 9001:2001.
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky e-Learning na Portálu veřejné správy Renata Brožková, Jiří Průša Ministerstvo informatiky.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Operační systémy Název a adresa školy
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II ZS 2011/2012.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II LS 2007/2008.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ROZHRANI.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
SOFTWARE Operační systémy.
Vypracoval / Roman Málek
Operační systém Windows
Operační systém Windows
SW počítače - operační systém
Škodlivý software, počítačové viry
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Nástroje podpory uživatelů
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Operační systémy - úvod
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Informatika – Operační systémy
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Transkript prezentace:

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Přínos projektu a další rozvoj e-learningu Ing. Miloslav Urban Projektový manažer

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Terminály Pouze znakové prostředí Žádná vlastní tvůrčí činnost Pro informatiku zlaté časy Vše „natvrdo“ nastavené Začátky

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání PC Windows Myš !!!??? Grafika První krůčky

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Zvládání agend Provázanost dat Ale … Rozvoj agend

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Základní testy ECDL Všichni E-Learning …. A jak to dopadlo Pokus o rozvoj úředníka 2003 – 2004

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Sjednocení HW + SW Bezpečnost Provozní řád Rozvoj informatiky 2004 – 2005

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání A další pokus o rozvoj úředníka …. Základy VT a provozní řád. Počítač a operační systém. Informační a komunikační prostředky. Profesní software. Všeobecné vzdělávání. Doplňkové kurzy Školení Povinná bázeVyšší školení

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Věc: Vyjádření k tzv. samoovládání počítače V případě kdy jsou příkazy zadány rychleji, než je počítač stačí zpracovat, uživatel nečeká na jejich dokončení, může se zdát, že se příkazy vykonávají samovolně a dokonce jiné než uživatel v daném okamžiku předpokládá. Všechny počítače vykonávají úlohy dané operačním systémem a správou daného počítače (chybová hlášení, zálohování, sledování virů, ap), které pracují na pozadí uživateli skryty, ale neovlivňují jeho uživatelské rozhraní. Pokud dojde při vykonávání těchto úloh k závažné chybě je o ní zápis v logovacím souboru daného počítače. V daném případě nebyla registrována žádná chyba systému.

Zkvalitnění práce úředníka vůči veřejnosti pomocí dalšího profesního vzdělávání Přínos projektu a další rozvoj e-learningu Děkuji za pozornost