Systém savců 6 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sudokopytníci (Artiodactyla)
Advertisements

Stavba buňky - opakování
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
33.1 Sudokopytníci, lichokopytníci
Řád: SUDOKOPYTNÍCI.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Předmět a očekávaný výstup
Systém savců 3 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
ROZMANITOST EKOSYSTÉMU LES
Ptáci 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Sudokopytníci.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
Opakování 7. ročníku 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Krajinná sféra a její části
Třída: SAVCI - II Řád: Ploutvonožci Řád: Kytovci Řád: Chobotnatci
Domestikovaní živočichové
Vodní ptáci Přírodopis VY_32_INOVACE_173, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
sudokopytníci (přežvýkavci) – kančil menší
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a obecnými znaky třídy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
Řád: sudokopytníci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
VY_32_INOVACE_Př – ž 6., 7.20 Anotace: Prezentace charakterizuje rozdíly mezi sudokopytníky a lichokopytníky. Podle obrázků popisuje jednotlivé zástupce.
Listy Přírodopis VY_32_INOVACE_175, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: listopad 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
SAMOSTUDIUM TEST IMPALA NEPŘEŽVÝKAVÍ: ANTILOPA DERBYHO PRASE DIVOKÉ
Ochechule /Sirény/ Lichokopytníci Sudokopytníci
řád Sudokopytníci 2 nebo 4 prsty s kopýtky býložravci, všežravci
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Savci – řád: sudokopytníci
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními znaky a systematickým.
Květenství a plodenství
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky čeledi miříkovitých,
 AUTOR: Ing. Tereza Kovalská  NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_sudokopytníci(nepřežvýkavci)  ROČNÍK: 9. ročník ZŠ  VZDĚLÁVACÍ OBLAST:Člověk a příroda  VZDĚLÁVACÍ.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Poznávačka – Savci VI Číslo vzdělávacího materiálu: ICT 7/18 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
SUDOKOPYTNÍCI 1. Hmotnost těla se opírá o prst (ostatní zakrněly) 2. Prsty ukončeny rohovitými kopýtky 3. Většina býložravých druhů.
SUDOKOPYTNÍCI. CHARAKTERISTIKA Hmotnost těla opírají o dva prsty - třetí a čtvrtý. Prsty zakončeny rohovitými kopýtky. Většinou býložravci. 2 skupiny:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Zoologie bezobratlých a obratlovců
zpracovaný v rámci projektu
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
zpracovaný v rámci projektu
Savci_sudokopytníci_lichokopytníci_poznávačka
Autor: P.Hlavničková,M.Suchá,2013
SAVCI III 12. Řád: LICHOKOPYTNÍCI kůň Převalského.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Výukový materiál VY_52_INOVACE_25_Opak_Sudo_a_lichokopytnIci
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_PŘÍRODOPIS
Řád: Sudokopytníci znaky: na nohách 2 nebo 4 prsty zakončené kopyty
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Systém savců 6 Přírodopis VY_32_INOVACE_357 - 18. sada, Př 5 ANOTACE  Materiál seznamuje žáky s dalším dělením, zástupci a typickými znaky řádu sudokopytníků, obsahuje opakování předchozí látky. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy  Žák charakterizuje sudokopytníky, jmenuje příklady zástupců. Vybrané zástupce systematicky zařadí. Pro koho je materiál určen  Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět přírodopis Autor  Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku 20.9.2012 Vzdělávací oblast  Člověk a příroda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Systém savců 9 sudokopytníci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

osel Evropa J. Amerika S. Amerika Austrálie Afrika Asie Kliknutím na terč označ, odkud daný druh pochází: Evropa J. Amerika S. Amerika Austrálie Afrika osel Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

opírají se o 3. a 4. prst, krytý kopytem Nepřežvýkaví Sudokopytníci opírají se o 3. a 4. prst, krytý kopytem Nepřežvýkaví prase divoké, prase domácí hroch obojživelný všežraví Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

velbloud dvouhrbý, velbloud jednohrbý Afrika, Asie tukové hrby Velbloudi: velbloud dvouhrbý, velbloud jednohrbý Afrika, Asie tukové hrby lama krotká Jižní Amerika nosí náklady, maso, mléko, vlna Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

symbiotické bakterie pomáhají trávit celulózu Přežvýkavci: složený žaludek bachor čepec kniha slez symbiotické bakterie pomáhají trávit celulózu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

jelen, srnec, daněk, los, sob parohy mají samci, u soba obě pohlaví Jelenovití: jelen, srnec, daněk, los, sob parohy mají samci, u soba obě pohlaví plné, kostěné, rozvětvené, shazují se Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

rohy mají většinou obě pohlaví Turovití: zubr evropský, bizon americký, muflon, antilopy, tur domácí, ovce, kozy… rohy mají většinou obě pohlaví duté, kryté rohovinou, nevětvené, trvalé Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

různá plemena ovcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Žirafy: 7 krčních obratlů Afrika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Zařaď sudokopytníky do systému (klikej na šipky): přežvýkaví nepřežvýkaví velbloudi lama ovce žirafa prase daněk antilopa velbloud bizon hroch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková