Přeřazování operačních systémů v rámci Windows Server 2008 R2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Licenční podmínky produktů Microsoft
Advertisements

Microsoft – licencování produktů
Virtualizace DATA-INTER Opava Vladimír Holub
Obecně o operačních systémech
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Právní aspekty užívání software
OREA Hotel Voroněž 5. – TOP Hotel Praha 7. –
Začátek prezentace Karolína Křížková & Petra Radličková Třída.Vll.A. Den Rok
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Microsoft Desktop Virtualizace
Excel - Funkce MAX Michaela Petáková. K čemu slouží Vrátí maximální hodnotu v množině hodnot.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
System Builder Windows Server 2008 R2 10: :00 Windows Server 2008 R2 - základní přehled 11: :20 Windows Server 2008 R2 - novinky v oblasti.
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
Zálohování a Disaster Recovery pro školy Aleš Hok
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Serverové systémy Windows
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Úvod do síťového operačního systému Novell Netware.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Jan Bartoš MPC,MCTS. OFFICE 365 ÚVOD Microsoft Office 365 Správa a automatizace prostředí Office 365 pomocí Windows PowerShell Základní přehled a vlastnosti.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Prezentace pro Kraj Vysočina Jan Gregor
Jan Vávra Solution Sales Professional Sales & Technical Unit
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
 DAQUAS  Microsoft Gold Certified Partner › Networking Solutions › Information Worker Solutions › Licensing Delivery Solutions  Microsoft Developer.
PHP PHP a MySQL - 15 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Kam kráčí telekomunikační sítě Morava a Slovensko Jiří Lešek (ředitel velkoobchodu datových národních služeb) Milan Petrásek (produktový.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
INFORMATIKA 9 Defragmentace disku III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Výukový Informační Systém Naše stránky:
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Virtualizace Monika Broukalová Pavel Kolář. Co je to virtualizace? Jako virtualizace se v prostředí PC označují postupy a techniky, které umožňují k dostupným.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.20 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Operační systém sítě Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Petr Šetka solutions architect Mainstream Technologies, s.r.o.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Virtualizace PC.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Struktura operačních systémů
Virtualizace Zpracoval Martin Dvořák, ITV 22.Října 2009.
Matematika – Pamětné dělení 5. ročník
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
Struktura operačních systémů
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
SVAZEK NEDEDIKOVANÝCH PRACOVNÍCH STANIC NA BÁZI OS LINUX DANIEL LANGR DIPLOMOVÁ PRÁCE 2004.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Virtualizace ● IP forwarding ● IP tunneling ● Virtuální síť.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Systémové oblasti disku
Operační systémy - úvod
Vybudování Technologického centra MěÚ Vyškov
TÉMA: Počítačové systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Operační systémy.
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Přeřazování operačních systémů v rámci Windows Server 2008 R2

Nutno spustit jako prezentaci (kvůli animacím) POSE = fyzický operační systém VOSE = virtuální operační systém = serverová licence

Změna přiřazení serverové licence OEM – přiřazení licence nelze změnit! FPP/ VL* - přiřazení softwarové licence lze změnit: – Není možné krátkodobě (tj. ne dříve než za 90 dní od předchozího přiřazení) – Je možné změnit dříve, pokud provoz licencovaného serveru je ukončen z důvodu trvalé hardwarové chyby – Pokud se změní přiřazení licencí, nový server se stává novým licencovaným serverem pro danou licenci 3

Windows Server 2008 R2 Standard 1+1 = při virtualizaci slouží POSE pouze ke spuštění virtuálního prostředí povoleno: migrovat VOSE v případě, že je fyzickému serveru přiřazeno více licencí zakázáno: přeřazovat serverové licence OEM přeřazovat krátkodobě VL a FPP serverové licence (= méně než 90 dní*) migrovat VOSE v případě, že je přiřazena pouze jedna serverová licence migrovat VOSE na server, který nemá serverovou licenci Windows Server 2008 R2 Standard

Povolené virtualizační scénáře Windows Server 2008 R2 Standard a) c) b) POSE VOSE

Nepovolené virtualizační scénáře a) d) c)* b) Windows Server 2008 R2 Standard

Windows Server 2008 R2 Enterprise 1+4 = při virtualizaci slouží POSE pouze ke spuštění až 4 virtuálních prostředí (přesto není povoleno instalovat server v POSE i VOSE zároveň – ikdyby nedošlo k překročení 4 OSE) povoleno: migrovat VOSE tak, aby nikdy nebyl překročen počet max. počet VOSE dle přidělených serverových OEM licencí (= 4, pokud mám jednu/ 8, pokud mám dvě,..) zakázáno: přeřazovat serverové licence OEM přeřazovat krátkodobě VL a FPP serverové licence (= méně než 90 dní*) migrovat VOSE na server, který nemá serverovou licenci překročit během migrace max. počet povolených VOSE (udáno počtem serverových licencí) Windows Server 2008 R2 Enterprise

Povolené virtualizační scénáře Windows Server 2008 R2 Enterprise a)b) c) d) WS Standard

Nepovolené virtualizační scénáře Windows Server 2008 R2 Enterprise d) a) b)* c) WS Standard

Windows Server – časté otázky/ chyby OtázkaOdpověď OEM Server licence nesmí být přesunuta na jiný HWNesmí OEM Server a VL Server má stejná virtualizační právaAno OEM Server a VL Server mají možnost downgraduAno Na OEM licenci serveru není virtualizační SWJe (Hyper-V) Mezi OEM servery nelze provádět migraci virtuálních OSLze Nelze mít v clusteru míchané licence OEM a VLLze Nelze migrovat VM mezi OEM a VL serveryLze Windows Server licenci nepotřebujete, když použijete VMwarePotřebujete VL Server licenci můžete přesunout jednou za 90 dníAno, ne dříve OEM VOSE lze migrovat jednou za 90 dníKdykoliv VM vytvořené na serverech OEM „zemřou“, když zemře HWMůže být přesunuto