VY_32_INOVACE_33 I AM YOU ARE JÁ JSEM TY JSI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_25 MY BODY.
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.10 Název pro školu:
VY_32_INOVACE_26. APPLE VY_32_INOVACE_26 BANANA VY_32_INOVACE_26.
AFFIRMATIVE, QUESTION, NEGATIVE
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.07 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.09 Název pro školu:
Sloveso BÝT – minulý čas
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.11 Název pro školu:
VY_32_INOVACE_38 IT IS ….
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
Pozdravy Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_36.
Sloveso BÝT – přítomný čas
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.12 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 12 Název materiálu:Sports and games Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací.
Základní škola a mateřská škola Tomáše Ježka Ralsko – Kuřívody Šablona II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji výuky cizích jazyků EU 1/01.
VY_32_INOVACE_35 HE IS …… SHE IS …...
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.18 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 18 Název materiálu:Can Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Tázací zájmena ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.16 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 16 Název materiálu:Present simple Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE _I.C.17 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 17 Název materiálu:Present continuous Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_40. A BEAR VY_32_INOVACE_40 AN ELEPHANT.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Věta jednoduchá- souvětí
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
Tázací dovětky- Question Tags
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivity III/2 Sada Anglický jazyk Název Present continuous Klíčová slova přítomný čas průběhový,
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Present continous- Přítomný čas průběhový Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.04 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 04 Název materiálu:Toys Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
Interrogative pronouns Tázací zájmena Who, What, Where, Why, When?
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.06 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 06 Název materiálu:Clothes Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací oblast:Cizí.
VY_32_INOVACE_23_07 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – How many…………? Anotace – Žáci se seznámí se základní.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
VY_32_INOVACE_23_01 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – Animals Anotace – Žáci za pomoci programu budou.
Draw a face Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.03 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 03 Název materiálu:Face Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:
PRESENT PERFECT QUESTION_15 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
VY_32_INOVACE_06_PRESENT CONTINUOUS Anotace Prezentace k výkladu a procvičení přítomného času průběhového Autor Mgr. Jana Hrbková Jazyk english Očekávaný.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Draw a monster Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.08 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 08 Název materiálu:Domestic animals Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
PRESENT CONTINUOUS QUESTION_14 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
What is it? Let´s play a game! ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmeno WHAT přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Zájmena WHAT, THIS, IT ANOTACE Šablona: ICT AJ Zájmena what, this, it Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmeno ITS Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh: Produktivní a receptivní.
Gramatika Slovesa – mít (vlastnit)
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
VY_32_INOVACE_275 Numbers Čísla 1-20.
Grammar verb - To be plural
Grammar verb - To be singular Gramatika Slovesa – Být VY_32_INOVACE_269.
VY_32_INOVACE_52 VERB TO HAVE GOT NEGATIVE.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
ANJ_Verbs TO BE PAST_02 Mgr. Filip Soviš
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ANJ_Verbs TO BE PRESENT_01 Mgr. Filip Soviš
PRESENT PERFECT NEGATIVE_11
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
VY_32_INOVACE_38 IT IS ….
VY_32_INOVACE_35 HE IS …… SHE IS …...
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_33 I AM YOU ARE JÁ JSEM TY JSI

I AM A . YOU ARE A . I ´M A BOY. YOU´RE A GIRL. Ty jsi dívka. VY_32_INOVACE_33 I AM A . YOU ARE A . I ´M A BOY. YOU´RE A GIRL. Ty jsi dívka. Já jsem chlapec.

YES, YOU ARE. YES, I AM. NO, YOU AREN´T. NO, I´M NOT. AM I A GOOD ? VY_32_INOVACE_33 AM I A GOOD ? ARE YOU A SHORT ? Jsem dobrý chlapec? Jsi malá dívka? YES, YOU ARE. YES, I AM. NO, YOU AREN´T. NO, I´M NOT. Ano, jsi. Ano, jsem. Ne, nejsi. Ne, nejsem.

I´M NOT A GIRL. YOU AREN´T A BOY. VY_32_INOVACE_33 I AM NOT A GIRL. YOU ARE NOT A BOY. I´M NOT A GIRL. YOU AREN´T A BOY. Já nejsem dívka. Ty nejsi chlapec.

Citace obrazového materiálu: VY_32_INOVACE_33 Citace obrazového materiálu: Boy [cit. 2012-01-15]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-12235.html>. Girl [cit. 2012-01-15]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-12190.html>.

Název materiálu: Anotace: Prezentace je určena k osvojení slovesa BÝT – 1.os. a 2.os. č. jedn. Žáci se učí tvořit oznamovací, tázací a zápornou větu. Autor: Ing. Lenka Čekalová Jazyk: angličtina Očekávaný výstup: základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – 1. stupeň – cizí jazyk – 1. období – rozumí jednoduchým pokynům a větám, adekvátně na ně reaguje Speciální vzdělávací potřeby: - Klíčová slova: verb TO BE – I am, you are, affirmative, question, negative Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: výklad Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1. stupeň – 1. období Typická věková skupina: 7 – 9 let Celková velikost: 123 kB VY_32_INOVACE_33