Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, 7.12.2010 Brno, 14.12.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

Z AŘAZENÍ PUBLIKACE DO SPRÁVNÉHO DRUHU DOKUMENTU ASEP/RIV.
Na co se ptáte?.
Úhradová vyhláška, a regulace v letech 2009, 2010 a 2011.
IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
Patenty Na co dávat pozor při zápisu
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Analýza zastoupení českých a slovenských časopisů z oblasti přírodních věd v databázi Web of Science (1998 – 2006) Věra Kroftová, Agrotest fyto, s.r.o.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ASEP - seminář – Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
Mgr. Vendula Hromádková
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: Prezentující: Daniela Tkačíková
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Rejstřík informací o výsledcích výzkumu a vývoje RIV
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Vkládání záznamů do databáze OBD – revidovaná verze listopad 2015 Zejména pro účely vykazování do RIV.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Články uznávané do RIVu (rejstřík informací o výsledcích)
KNIHOVNA KTF UK Magdalena Hornová.
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Transkript prezentace:

Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,

OBSAH SBĚR 2010 Hodnocení SBĚR 2011 Autority autorů (Z. Chmelařová) Nejčastější problémy při zařazení záznamů ( K. Durecová) Nejčastější dotazy IPAC, klient, www (P. Bártková) ASEP-ARL – úpravy systému Diskuze WOK (I. Laiblová Kadlecová, D. Horký)

Hodnocení 2009 Kdy: Výsledky hodnocení - podzim 2009 Kde: „Modrý RIV“ Co se hodnotilo: Výsledky, které vznikly v roce: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 Pravidla, podle kterých se hodnotí: Metodika 2009 schválená

Hodnocení 2010 Kdy: Výsledky hodnocení 2010 – tabulka T4 leden 2011 Kde: „Oranžový RIV“ Co se hodnotí: Výsledky, které vznikly v roce: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 Pravidla, podle kterých se hodnotí: Metodika schválená

Hodnocení ANALYTIKA ASEP - 1 Záznam byl odevzdán v roce sběru 2010, rok uplatnění je 2009 => hodnotit se bude až v roce Není tam modrý RIV, je tam oranžový RIV (a zelený). Výsledek bude hodnocen dle metodiky 2010.

Hodnocení ANALYTIKA ASEP - 2 Záznam byl odevzdán v roce sběru 2009, rok uplatnění je 2008 => hodnotil se v roce Je tam modrý RIV, je tam oranžový RIV (a zelený). METODIKA (s. 3 bod c): ….u výsledků, které byly již v uplynulých letech hodnoceny, se bodové ohodnocení nemění.

Hodnocení ANALYTIKA ASEP - 3 Záznam byl odevzdán v roce sběru 2010, rok uplatnění je 2010 => bude se hodnotit v až roce Není tam modrý RIV, není tam oranžový RIV (jen zelený).

Hodnocení nebodované výsledky Druhy dokumentů, které se hlásí do RIV, ale a nejsou hodnocené: Kapitola v odborné knize (M) – pokud je uvedena kniha Uspořádání akce (U), Elektronický dokument (E) Ostatní (O)

Hodnocení bodované výsledky - článek Pro hodnocení je zásadní správně uvedené ISSN (není identifikováno dle názvu, či UTISI) Hodnocen: Článek v periodiku SCOPUS, ERIH, Seznam RV (počet stran>2), ve WOS druh Article, Letter, Review, Proceedings Paper Nehodnocen: Pokud ISSN nespadá do žádné bodované kategorie. Vyřazen: Pokud rok uplatnění je mimo rok zahájení a ukončení vydání periodika – bráno jako nepravdivý údaj Chybné zařazení do druhu dokumentu (recenze, překlad)

Hodnocení bodované výsledky – kniha Hodnocen: Pro hodnocení je zásadní správně uvedené ISBN. Nehodnocen: Pokud bude ISBN uvedeno v Conference Proceedings Citation Index. Pokud nebude odpovídat kontrolní součet a nebude ISBN uvedeno ve výjimkách RV. Počet stran<50 Povinný výtisk není v NKP Vyřazen: Chybné zařazení (sborník, ročenka)

Hodnocení bodované výsledky - kapitola Hodnocen: pouze tehdy, pokud není předložen výsledek druhu B (kniha) obsahující tento druh výsledku. Vyřazen: pokud je do RIV odevzdán druh dokumentu sborník C(K) se stejným ISBN

Hodnocení bodované výsledky – článek ve sborníku Není identifikováno dle názvu – jen dle ISSN, ISBN. Hodnocen: Pokud ISSN nebo ISBN je uvedeno v Conference Proccedings Citation Index. Nehodnocen: Pokud ISSN nebo ISBN je uvedeno v Conference Proccedings Citation Index, ale počet stran < 2 Vyřazen: pokud ISSN nebo ISBN neexistuje

Hodnocení bodované výsledky - patent Vyřazen: Pokud je uvedeno číslo patentové přihlášky místo čísla patentu. Neuvedení, nebo chybné uvedení internetové adresy patentového úřadu.

Hodnocení bodované výsledky – aplikované výstupy Vyřazení : na základě hodnocení poradních orgánů

SBĚR 2011 v datech Leden – únor Úprava struktury dat dle pokynů RV (struktura 2011), úprava kontrol a xml souborů, Opravy ??? Březen Kontrola dat, příprava xml souborů. Duben překlopení sběru ARL, odevzdání dat poskytovatelům 30. května 2011 – poskytovatelé předají data do RIV Červenec rozpory tabulky T1 a T2 Říjen rozpory tabulka T4 Leden 2012 – výsledky ohodnoceny

Něco z praxe … Autority autorů Zařazení dokumentu Formuláře, IPAC, klient

Vývoj systému ARL Cosmotron Nový IPAC (v roce 2012) Vylepšený import citací z WOS a SCOPUS

ASEP-ARL v roce RIV – úprava struktury, xml, kontrol RIV odevzdání oprav a xml souborů RIV rozpory I, II Hodnocení AV – Analytika ASEP, grafické výstupy, zavedení oddělení. Repozitáře – připojení plného textu k záznamu ve formulářích

Vývoj systému ARL KNAV Rozlišení periodik SCOPUS, ERIH a vybraných recenzovaných Spolupráce s VŠ, zvýraznění označeného garanta v záznamu Nové druhy dokumentů Předběžný výpočet ohodnocení výsledků Import citací z WOS a SCOPUS Repozitáře NUŠL, AV Analytika ASEP – vazba na projekty

Shrnutí Data do RIV – odevzdání 2011 – úpravy systému, kontroly Repozitáře – zavedení pravidel Systém sběru dat se rozšiřuje Nová školení a semináře na jednotlivé části systému Nové manuály, zpřehlednění nápověd pro zpracovatele i další uživatele Děkujeme za pozornost!!