Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Edita Vaníčková Makosová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
Kryptografie Šifrování
Centrum dětského čtenářství Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Český jazyk NA GYMNÁZIU U BALVANU Jindra Zieglerová Septima Leden 2011.
Český jazyk a literatura
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
We speak English in the Bohemia Region
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Vše začíná pasováním prvňáčků. Rytířské ostruhy – 2.třída Hlavolam 3 cizí slova Obtížné slovo.
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
Knihovna města Olomouce se v loňském roce, jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem.
V ROŽNOVĚ SI NASLOUCHÁME
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Báje (mýty) a pověsti 6. ročník.
Možnosti mystifikace ve školním dějepise metodami dramatické výchovy
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Jirotky…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Historie kryptografie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_311_Zdeněk Jirotka, Saturnin AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK,
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
 Sociální síť, komunita, mobilní aplikace  Sdílení, vytváření, čtení článků.
Rozfoukané pohádky Určeno pro MŠ a 1.tř. ZŠ Beseda s převážně praktickou částí (celkově tvořena ze 2 částí) Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
Naše školní knihovna. Jsme Základní škola, Liberec, U Soudu 369/8 V naší škole jsou běžné třídy a speciální třídy pro děti s SPU Všechny děti mají k dispozici.
Syropalestina.
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
T-klub Knihovna Karla Dvořáčka Vyškov. Začátky T-klub vznikl v málo navštěvovaném hudebním oddělení Financován z rezervního fondu knihovny Hlavní.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Český jazyk a literatura Poezie českých autorů 2. poloviny 20. století – Okrývačka Pavel Šupka
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
Jsme kreativní knihovna? Míla Linc. Kreativita Tvořivost neboli kreativita (z lat. creo = tvořím), či invence, je zvláštní soubor schopností, které umožňují.
Spisovatelé dětské literatury
K NIHOVNA KDS Proč jít nebo nejít do Evergreenu. K NIHOVNA KDS Katolický domov studujících – domov mládeže a školní jídelna cca svazků pro žáky.
1 Jak si zabezpečit profil na Facebooku. 2 Zabezpe č ení profilu na Facebooku Na Facebooku klikni na ikonku Účet (vpravo nahoře) a vyber si možnost Nastavení.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
SKIP 02 – střední Čechy Valná hromada Městská knihovna Mladá Boleslav.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_CJ_15 TÉMA:
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Průmyslová revoluce Kladno Gymnázium Kladno. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiáluvy_32_INOVACE_dej1_dkc20 Označení materiáludkc20_prum_rev_kladno_gymnazium.
Městská knihovna Orlová Vedoucí: Iva Sušková
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
DALŠÍ MOŽNOSTI KOMUNITNÍ KNIHOVNY
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Název: „Když tyran není nepřítel“
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
EBSCO a Souborný katalog ČR - propojení PhDr. Hana Nová
Čtenářsky podnětné prostředí
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
MARK HADDON Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Městská knihovna jevišovice
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Vítejte milí žáci/studenti!
Výtvarné umění od pravěku k dnešku
Nabídka vzdělávacích lekcí pro školy
Práce s regionální literaturou a autory, aneb Jak to děláme/neděláme v Rokycanech Jana Aubrechtová Městská knihovna Rokycany
Transkript prezentace:

Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Edita Vaníčková Makosová

Propojování

Zdeněk Jirotka: Saturnin - předčítání 7 hodin - v seznamu ke státní maturitě - dramatická výchova - práce s ilustrací Maraton čtení

-detektivní pátrání po regionálních autorech -spojení s předmětem Náš region -fiktivní příběh -indicie (fotografie míst, úryvky textů, datum, podobenka spisovatele) -literárně zpracovaná zpráva - nejlepší práce uveřejněné v místním tisku Celoroční hra

Beseda s knihou Ivy Procházkové Uzly a pomeranče -formát výukové hodiny (45 minut) -čtenáři pátrají po názvu a autorovi pomocí luštění zašifrovaných zpráv Tradiční netradičně

-během besedy se seznamují s starověkými metodami šifrování -hebrejské šifry, řecký způsob ukrývání zpráv, sparťanská skytala, Caesarova šifra -luští úryvky z knihy, které je seznamují s hlavním hrdinou a s důležitými momenty příběhu -soutěží družstva proti sobě

-Během besedy se seznamují s starověkými metodami šifrování

-1. – 4. ročník SŠ -inspirace americkou soutěží autorské poezie Slam poetry -Ohledy na specifika adolescentního věku -Atraktivní prostředí, atraktivní autoři -(V. Hrabě, F. Gellner, J.H. Krchovský…) - hudební klub, kavárna, čajovna Jak na poezii?

Děkuji za pozornost. Edita Vaníčková Makosová Knihovna Gymnázia Příbram Legionářů 402, Příbram