PORTSMOUTH and chichester

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
Výukově poznávací zájezd do Španělska
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Vyhledávání dopravního spojení na internetu
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
Markéta Horáková Kvinta B
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
VILLA REAL DE SANTO ANTONIO Portugalsko Cesta: - odjezd z LBC 14:00 (autobusem) -p ř íjezd do Prahy 15:10 - odjezd z Prahy v 17:15 vlakem,
VIII. ročník Veletrhu Gaudeamus Praha 27. – 28. ledna 2015.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
ŘÍM věčné město Náš poznávací výlet do Říma ÷ /18.
Cestovní kancelář SUPER-IN
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Cestovní kancelář Travel Tour
Služby letecké dopravy
Estonsko (leden-červen 2014)
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
Ebixpedice za úplným zatměním Slunce 21. srpna 2017 USA
Nejlákavější kulturní památka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Londýn 5. – schůzka s rodiči
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
Evropa – Střední Evropa
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Directions – prepositions and verbs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace At the airport VY_22_INOVACE_35 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. JAROSLAVA KULÁČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_618_ANGLICKÝ JAZYK_MĚSTO TEMA: Město ČÍSLO PROJEKTU:
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM Businessland / After Hours 06B6 AutorLadislava Pechová Období vytvořeníListopad.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Mgr. Alena Miklíčková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ / / Č ÍSLO.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_27_Sightseeing.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_4C_13_London (13) Téma: 4C_Aj 7.tř.
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
University of Central Lancashire Preston - England.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Anglický jazyk English Signs - Easy 1. Mgr. Helena Slaninová VY_22_INOVACE_SLA_AJ.1_1_13.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_19_Konverzace v Aj 6. ročník_London Téma:London CZ.1.07/1.4.00/
Městská hromadná doprava ve Stockholmu Studentská konference Nedorost Jakub, DMŽ3.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Odborná Praxe Portsmouth
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
University of Hull 2015/2016.
„K inovaci s inspirací“
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Anglie Monika Trochtová.
Autor: Mgr. Kateřina Suková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Co jsme si odnesli z Evropy IRSKO – DUBLIN –
Transkript prezentace:

PORTSMOUTH and chichester Single from Portsmouth to Gatwick Airport change journey Out Saturday 12 Jul 2014 Portsmouth & Southsea PMS to Gatwick Airport GTW or Portsmouth Harbour PMH to Gatwick Airport GTW Earlier Later Need a hotel? Book on the next page to save up to 50% Results are based on end-to-end tickets for the fastest available trains. Click here to check if slower routes with cheaper tickets are available.   Print Read more at http://www.thetrainline.com/buytickets/combinedmatrix.aspx?utm_source=Affiliates&utm_campaign=text&Command=TimeTable#0cGTmPfIiMZVlW8f.99 PORTSMOUTH and chichester http://www.visitportsmouth.co.uk/ http://www.chichesterweb.co.uk/00news.htm

Portsmouth Jižní pobřeží Anglie – významný přístav, 190000 obyvatel Historie: - založeno 1180 - důležitý přístav - napadáno Francouzi – 1418 Round Tower - 1944 výchozí místo invaze Významné město s bohatou kulturou i zábavou Většina pamětihodností města souvisí s jeho námořní historií turisticky atraktivní staré loděnice(loď HMS Victory, zbytky vlajkové lodi Jindřicha VIII. Mary Rose, první britský pancéřovaný parník HMS Warrior) D-Day Museum Královské námořní muzeum 168 metrů vysoké věže Spinnaker Tower na nábřeží Gunwharf Quays. Vyhlídkové plošiny jsou ve výšce mořské hladiny a dále v 99, 104 a 109 metrech rodný dům Charlese Dickense, akvárium Blue Reef, přírodovědné muzeum Cumberland House, Královské muzeum námořnictva a hrad Southsea Castle. dvě katedrály: anglikánskou katedrálu sv. Tomáše a římskokatolickou katedrálu sv. Jan Křtitel University of Portsmouth, dříve známou jako Portsmouth Polytechnic.

chichester 23 000 obyvatel v hrabství West Sussex. Chichester je pozoruhodný z architektonického hlediska -mnoho historických budov Katedrála, zasvěcena Svaté trojici + hrobka sv.Richarda z Chixchesteru, je jedna z nejpozoruhodnějších v zemi. (zbytky mozaikové podlahy z římské doby) - Patronem města je právě svatý Richard z Chichesteru. Hlavní kulturní událostí ve městě je každoroční Chichester Festivities, kulturní, umělecký a hudební festival pořádaný v červenci. Pallant House Gallery - nejznámější galerie - velká sbírka uměleckých děl Chichesterská univerzita (původně Bishop Otter College, později University College Chichester) obdržela nedávno status samostatné univerzity. Chichester College (původně Chichester College of Arts, Science and Technology) - vzdělání jak základního směru tak i kursy k dosažení akademické hodnosti zaměřené na kvalifikaci pro průmyslové obory.

Program - 1.den (14.6. – SOBOTA) Odjezd: Sraz : Letiště V. Havla 10,00 Kde: hlavní hala Nutno brát do úvahy provoz na komunikacích Odlet: ………….12,40 Přílet ………….. 13.45 (místní čas) https://www.google.cz/maps/@51.156284,-0.161719,3a,75y,180h,90t/data=!3m5!1e1!3m3!1sWX8MpAae16PiJjfBvtsBgA!2e0!3e5

Odjezd z nádraží Gattwick Airport Program – 1.den - pokračování Odjezd z nádraží Gattwick Airport Hromadná jízdenka pouze tam – složitý odjezd zpět Max.počet osob na jednu jízdenku – 4! Nutno uchovat – po návratu napsat jména a doložit Pozor – automat „žere“ jízdenky! Skupina „Chichester“ vystupuje po cestě Portsmouth/Chichester – nádraží Pracovnice agentury, rozjezd a ubytování v rodinách Příští den – (předběžně) setkání v 10,00 před nádražím - příjezd Skupinová jízdenka zpět je závislá na společném začátku cesty zpět

Druhý den – neděle 15.6.2014 Sraz před nádražím 10:00 Známá budova i místo, čekání na Chichester (budou-li se chtít přidat) Možnost zakoupit občerstvení Prohlídka centra města Důležité budovy Zastávky autobusu Oběd Přístav - Spinaker a muzeum/akvárium Rozchod

Veřejné toalety v centru Portsmouth

DOPRAVA 2 dopravní společnosti MHD Stagecoach x First Bus https://www.portsmouth.gov.uk/ext/documents-external/trv-bus-route-map-13-14.pdf DOPRAVA 2 dopravní společnosti MHD Stagecoach x First Bus Nelze přestupovat Jízdenky ponechat http://www.myjourneyportsmouth.com/ http://www.firstgroup.com/ukbus/ http://www.stagecoachbus.com/localdefault.aspx?Tag=Alton Park & Ride bus service zřízený Portsmouth City Council má poskytovat přepravu (pro návštěvníky a nakupující) do centra, Gunwharf Quays, the Spinnaker Tower a the Historic Dockyard Autobus meziměstsky - National Express and megabus  v The Hard v Portsea, vedle nádraží Portsmouth Harbour.

Trajekt na ostrov Wight Vlaková spojení South West Trains - trasy do London Waterloo Southern Railway - trasy do Chichester, Brighton and London Victoria First Great Western - trasy do Bristolu and Cardiffu. National Rail  více informací o vlakových spojeních.  Trajekt na ostrov Wight Gosport - nejkratší cesta mezi Gosport & Portsmouth – 5 minut/100 přeprav denně Hayling Island from Eastney Isle of Wight  trajekt z Old Portsmouth do Fishbourne Katamaran z The Hard Vznášedlo (hovercraft) z Southsea do Ryde

Centrum v okolí university Hlavní část na ostrově Centrum v okolí university Placení v hotovosti nebo přímo kartou – nevýhodná směna z eur Grant je na pobyt – čestné prohlášení na ostatní útraty Schovat všechny jízdenky – možnost proplacení Týden se rozkoukávat, potom chtít dokázat víc (poznat náplň práce) ….. Studovat pracovní vztahy Pracovní deník Nákup lístků v předem These tickets offer a discount of around 10% on the normal admission prices - shown in brackets. You can either telephone the Visitor Information Service 7 days a week between 9:30am and 4:30pm on 023 9282 6722, or email your order including a telephone number we can contact you on for payment details: vis@portsmouthcc.gov.uk

http://www. tripadvisor. co http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurants-g186298-Portsmouth_Hampshire_England.html STRAVOVÁNÍ více než u nás - původní tradiční obchody (či obchůdky) a lidé rádi chodí nakupovat do malých obchodů. MoneySavingExpert.com Studentské slevy – na některé druhy zboží mohou platit studentské slevy. Je třeba se prokázat kartou z UK školy, nebo studentskou kartou na MHD někdy i ISIC . Spíše než o potravinové řetězce se může jednat o papírnictví, knihkupectví a tak. Daň daň z přidané hodnoty se sazbou 17,5% (2008). Tato daň se označuje zkratkou VAT – value added tax. V 99 procentech případů je VAT už v ceně. Někdy se můžete setkat s tím, že cena za elektroniku může být v některých obchodech výrazně nižší – většinou je však doplněna cedulkou s nápisem exc VAT. POZOR! Musí se doplatit! Jídlo a pití Nákup surovin vyjde levněji než hotová jídla (která stačí ohřát např. v mikrovlnce). Alkoholické nápoje v obchodech typu off-license,– tyto obchody alkohol mohou pouze prodávat, ale na rozdíl od barů či hospod ho nemohou podávat ke konzumaci přímo v prodejně Některé restaurace (stánky) jako např. indické, turecké, čínské, arabské atd. nabízí kvalitní a dobrá jídla zpravidla za nízké ceny Ovoce a zelenina jsou levnější na městských trzích než v supermarketech

NAKUPOVÁNÍ v portsmouth Gunwharf Quays Zábavní kulturní a nákupní centrum s výhledem na Portsmouth Harbour. Cascades Shopping Centre Nákupní centrum Albert Road Albert Road mnoho rozmanitých obchůdků, barů a kafetérií. Zajímavé ve dne i v noci. Kosmopolitní atmosféra. Palmerston Road Palmerston Road Southsea 2 obchodní domy - John Lewis and Debenhams + další obchody v okolí - Hampshire Farmer's Markets. V nedalekých Marmion Road and Osborne Road jsou obchody s čokoládou, šperky, butiky spolu s mnoha dalšími kavárnami a restauracemi,

VOLNÝ ČAS Cathedrals Royal Marine Museum New Theatre Royal Castles With twelve museums, two cathedrals and a range of attractions and activities Portsmouth offers plenty to inspire and entertain you. Cathedrals Royal Marine Museum New Theatre Royal Castles Kings Theatre Historic Dock Yard Gunwharf Quyas D-Day Museum There are 30 cosmopolitan bars and restaurants, a 14-screen cinema, 26-lane bowling complex, contemporary art gallery, comedy club, casino and nightclub. Beam Engine House Blue Reef Museum Spinnaker Tower Aspex v Gunwharf Quyas - Portsmouth City Museum Charles Dickens Museum

PLÁN NA VÍKEND 21. června – Londýn? 22. června – Portsmouth or Wight dopoledne – centrum Odpoledne – volno Odjezd 18:00 22. června – Portsmouth or Wight

návrat Option 1 2 3 4 Depart PMS 04:56 PMH 05:19 PMH 06:12 PMH 06:29 Arrive GTW 06:25 GTW 07:10 GTW 07:37 GTW 08:07 Duration 1h 29m 1h 51m 1h 25m 1h 38m Changes