Vzdálený přenos obrazu z operačního sálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Advertisements

DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Organizace ošetřovatelské péče u neurochirurgických pacientů
Monitorovací systém Asistent
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Mobilní telefon – součást telemedicínských konzultací Autoři : Filip M. + Lékaři + sestry neurochirurgického oddělení KNTB, Technici útvaru informačních.
Základy databázových systémů
Úvod do počítačových sítí.  =spojení dvou a více počítačů za účelem sdílení informací a nebo zdrojů Mgr. Jiří Nálevka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Adam Pechánek, Ján Ondrušek, Michal Táborský, Roman Machytka 1/5
PC SÍTĚ I.
INTERNET.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Komunikační moduly C2COM a CSAIO8x
Představení mydlink TM Co je mydlink Mobilní aplikace Proč mydlink Pro koho je mydlink určen Rodina produktů mydlink.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
INTERNET - TERMINOLOGIE
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-01.
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
s ohledem na LTE a místní prostředí
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Telemedicina na neurochirurgickém oddělení KNTB Zlín v rámci zlínského kraje Autoři : Filip M. + Lékaři neurochirurgického oddělení KNTB, Technici útvaru.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Počítačové sítě základní pojmy
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Chci nabízet připojení WiFi. Malá domácí síť Nabízí možnost připojení kdekoli v bytě, nebo domě V zahraničí se nabízí v balíčku s připojením ADSL. Ukažme.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
NOKIA N93i. Hlavní funkce 3,2 megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss Nahrávání videa v DVD kvalitě rychlostí 30 snímků za sekundu Pomocí rozšiřitelné.
BEZDRÁTOVĚ OVLÁDANÉ POJEZDY TERČŮ STŘELNICE
Počítač a jeho složení.
Copyright © 2011, atlantis Leden Copyright © 2011, atlantis Aruba VPN NEW.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
Internet široký a bystrozraký Petr Novák - Computer Help.
Eurotel Internet. Vyberte si připojení k internetu přesně podle svých potřeb! Získáte: Neomezený přístup za paušál Připojení vhodné i pro bezpečný přístup.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
PACS Picture Archiving and Communication System
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Bezdrátová technologie WiFi Co se všechno naučíme??? Způsoby.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_02_Inf6 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Připojení k.
Prezentace technologie MLA Od konfigurace počítače přes funkci až k aplikaci.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Typy připojení k internetu
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Elektronické bankovnictví
Remote control, využití v teleKonzultaci
INTERNET - TERMINOLOGIE
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

Vzdálený přenos obrazu z operačního sálu Autoři: Filip,Linzer,Šámal,Jurek,Cigánek neurochirurgické odd. + technici centr.op.sálů KNTB Zlín Technická podpora - Aura

Telemedicínské aplikace v KNTB Zlín – kompletováno v roce 2008 Odeslání na mobil Odeslání domů Neurochirurgie KNTB Centrální PC Region.nemocnice Uh.Hr.,Vsetín,Krom.,V.Mez.

Přenos obrazu z op.sálu Přenos mikroskop.obrazu z op.sálu Technické vybavení 1.Digitalizovaná síť k posílání obrazové dokumentace v rámci nemocniční LAN 2. Mikroskop vybavený softwarem pro přenos obrazu do LAN 3. PC na oddělení vybavené softwarem PCTV 4. Domácí PC propojené pomocí ADSL rychlosti 2 GB s PC na oddělení Přístup pomocí vzdálených obrazovek (podobně jako homeworking) 5. Personál zkušený s využíváním telemedicínských aplikací

Přenos mikroskop.obrazu z op.sálu pomocí LAN na oddělení Přenos obrazu z op.sálu Přenos obrazu z mikroskopu pomocí LAN a softwaru na PC na oddělení Operace pod kontrolou mikroskopu

Přenos mikroskop.obrazu z PC oddělení na domácí PC pomocí ADSL sdílením obrazovek Obrazovka po připojení vzdálenou plochou na PC v pracovně Obraz na PC neurochirurgie ( pracovna, insp.pokoj ) Obrazovka PC doma před připojením k nemocnici Otevření softwaru pro přenos obrazu z op.mikroskopu pomocí sdílení obrazovek Sledování operace na domácím PC Možnost rady telefonem atd.

Závěr : Tento způsob zobrazení je jednoduchý a za současných podmínek bezproblémový. Jediný problém jako vždy – špatná kvalita poskytovatelů propojení Kolísání rychlosti přenosu po ADSL lince ( O2- telefonica )