SUB10 Systems Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v milimetrovém pásmu Petr Sottner petr.sottner@sub10systems.com Tomáš Bergmann tomas.bergmann@sub10systems.com.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GPON, světlo na konci vlákna part II
Advertisements

KAM KRÁČÍ ČESKÉ TELEKOMUNIKAČNÍ SÍTĚ
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
IP AUDIO AND PAGING SYSTEMS
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI
Senior IT operations manager
Připojení k internetu.
Představení společnosti evvo s. r. o
Solární systémy pro aktivní topení
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Spoj na milimetrové vlně – mýty a fakta
Telephone-based Presales Technical Support Peter Rus.
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Představení společnosti evvo s. r. o
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
1 Rešení Cisco a Linksys – segment SMB. 2 Linksys/Cisco Domácíuživatelé Střední a velké korporace Domácí a malé kanceláře, střední firmy Středně velké.
Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému.
80 GHz – spoje budoucnosti? ALCOMA – rychlé spoje, program MPA
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Motorola GPON v reálném nasazení
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
Rozčlenění nákladů na výstavbu FTTH sítí
od aukce ke skoro funkční síti
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
WiMAX - základy Mobilní systémy, PF, JČU. WiMAX forum Worldwide Interoperability Microwave Access Nezisková asociace založená v roce.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
WiFi fenomén bezdrátových sítí
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Produktová prezentace
Přenosová pásma bezdrátových sítí Wi-Fi
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Bezdrátové sítě.
Jirous spol. s r.o. Vývoj a výroba wifi antén a příslušenství
Kam kráčí české bezdrátové sítě Sušice 2011 Marek Bako- vedoucí velkoobchodu Daniel Nalevajko- manažer rozvoje Jiří Vaja – vedoucí velkoobchodních služeb.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
1 Počítačové sítě Přenosový systém Jednoduchý spoj Lokální síť Rozlehlá síť.
Bezdrátové sítě dle standardu IEEE (WiFi)
FDDI (Fiber Distributed Data Interface). FDDI definice ANSI – X3T tá léta – snaha o propojení superpočítačů také MAC adresy – 4B přístup k médiu.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Redakční systém dopravní informace pro státní správu ISSS 4. dubna 2006.
Špička v každém směru IT 3 Podpora obchodování s elektrickou energií SOAP komunikace Seminář AEM 30. května 2006.
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
Radioreléové spoje ALCOMA – rychlé spoje
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
... umění optické komunikace PROFiber Networking s.r.o. se jako bývalá divize Vláknové optiky MIKROKOM s.r.o. opírá o tradici 15tiletého působení v oboru.
Bezdrátové sítě Používají se, pokud není možné propojení kabelem
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Přímé přenosy Petr Janda.
PB169 – Operační systémy a sítě Přenos dat v počítačových sítích Marek Kumpošt, Zdeněk Říha.
KIT digital Czech a.s. Praha, září 2009strana : 1 KIT digital Czech a.s. Představení společnosti 14. září 2009 initiate data media.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Počítačové sítě 12. Další technologie LAN © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● Arcnet.
» » CentroNet, a. s.
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
PB169 – Operační systémy a sítě
Výpočty, teorie, provozní očekávání, dostupnost v mm pásmech
Transkript prezentace:

SUB10 Systems Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v milimetrovém pásmu Petr Sottner petr.sottner@sub10systems.com Tomáš Bergmann tomas.bergmann@sub10systems.com 25/04/2014 V1.0

ALCOMA a.s. je partnerem Sub10 Systems Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu O Sub10 Systems Sub10 Systems je společnost zaměřená na návrh, vývoj a výrobu systémů pracujících v milimetrovém (mmW) pásmu 60GHz, 70GHz a 80GHz. Jsme privátní společnost se sídlem v Newton Abbot, Devon, Velká Británie, která je podpořena výraznou a zkušenou skupinou mezinárodních investorů. Náš tým má vysokou úroveň odbornosti v oblasti telekomunikací, páteřních sítí, hardware a software řešení na mezinárodních trzích. Jeho manažeři působili na různých pozicích ve společnostech Motorola, IBM apod.. Cílem SUB10 je vyrábět řadu prvotřídních a spolehlivých bezdrátových zařízení Point-to-Point s vysokou spolehlivostí, které byly od počátku navrženy s ohledem na vynikající poměr mezi výkonem a efektivitou nákladů. ----- Meeting Notes (14/02/17 21:21) ----- its founders have a long history and experience in the telecommunication market; need and, therefore, opportunity in the wireless communication market this year the number of invertors increased the team and company is totally commited on the development of mmW PtP wireless links - all the development is done in order to optimize our range of products to opperate in mmW frequencies. ALCOMA a.s. je partnerem Sub10 Systems

Optika/Mikrovlnné spoje - současná omezení pro aplikace Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Optika/Mikrovlnné spoje - současná omezení pro aplikace Optika je vždy spolehlivá volba pro infrastrukturu. Vždy hledání kompromisu ohledně nákladovosti výstavby a časové náročnosti - problém stavebních uzávěr, výkopových prací apod. Zejména v městské zástavbě je kritické připojení poslední desítky metrů k zákazníkovi či bodu poskytování služby Rizikovost investice u optiky v případě stěhování či rušení / změny služby Tradiční mikrovlnné spoje v pásmech 6-36 GHz mají některá omezení: Omezující tvarový faktor (těžké a velké) Propustnost - kapacita je omezena z důvodu omezení spektra V některých pásmech - obtížné přidělení frekvence s časově náročnou procedurou Vlastnosti šíření mohou způsobovat rušení Komplikovanější frekvenční plánování Složitější instalace, vyšší náklady na práce Vyšší poměr cena / výkon Tradiční mikrovlnné spektrum není vhodné pro instalace na úrovni ulice

Sub10 optimalizuje využití mmW pásma Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Sub10 optimalizuje využití mmW pásma Kapacita Gigabit/s Full Duplex pro nejlehčí a nejmenší tvarový faktor. 1 Gbps full duplex; Extremně nízká latence (FDD technologie); Carrier class řešení s vysokou dostupností (>99.999%) a odolností; Vysoká životnost (MTBF > 25 let). Unikátní patentovaná “snapback” synchronizace (SyncE, IEEE 1588). Nízké celkové náklady na vlastnictví zařízení Revoluční konstrukce nové generace spoje se softwarově definovaným rádiem. Nejnižší cena za FDD mmW bezdrátový spoj v porovnání s konkurenčními výrobci. Jednoduchá instalace v porovnání s tradičními mikrovlnnými spoji: Unikátní malý tvarový faktor Unikátní patentovaný úchyt jednotky umožňující snadné, ale velmi přesné nastavení antén spoje ----- Meeting Notes (14/02/17 22:03) ----- development of a range of products that using mmW bands could meet the market expectations of high throughput delivery over a wireless link FDD for channel multiplexing medium time before failure no costumized chips/ processing parts - like ASIC - smaller cost more flexibility easy installation, no high qualified people is required 15/20 min for alignment syncE unique system

60 GHz - Full Outdoor 70/80 GHz - Full Outdoor Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu 60 GHz - Full Outdoor 70/80 GHz - Full Outdoor Liberator V1000 (AL60MPR1000) Kapacita: 1 Gigabit/s Full-Duplex Dosah: 650m až 1000m Liberator V100 (AL60MPR100) Kapacita: 100 Mbit/s Full-Duplex Dosah: do 1000m Liberator E1000e (AL80MPR1000) Kapacita: 1 Gigabit/s Full-Duplex Dosah: 2,6 km až 3,5 km ----- Meeting Notes (14/02/17 22:03) ----- Delivery times and availabillity?

Trocha teorie – útlum trasy Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Trocha teorie – útlum trasy

Trocha teorie – vyzařovací úhel antén Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Trocha teorie – vyzařovací úhel antén

Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – případ č.1 občasné rozpadávání linky (VoIP telefony a klient-server aplikace)

Instalace – příklad č.1, vyřešeno Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – příklad č.1, vyřešeno

Instalace – případ č.2 výpadky linky i při velmi slabém dešti Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – případ č.2 výpadky linky i při velmi slabém dešti

Instalace – případ č.2, vyřešeno Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – případ č.2, vyřešeno

Instalace – případ č.3, LoS Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – případ č.3, LoS linka pracovala několik měsíců bez chyby a náhle zvýšena chybovost

Instalace – případ č.4, LoS Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – případ č.4, LoS

Instalace – případ č.5, kde je problém ???? Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – případ č.5, kde je problém ???? Výpadky linky nezávislé na počasí – slunečno, déšť... ale jen v prac. době

Instalace – případ č.6 náhodné restarty a tedy i výpadky linky Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Instalace – případ č.6 náhodné restarty a tedy i výpadky linky

Kolokace ve „V-band“ pásmu Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Kolokace ve „V-band“ pásmu

Kolokace ve „V-band“ pásmu Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Kolokace ve „V-band“ pásmu

Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu A jak to dělají ve světě?

Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu A jak to dělají ve světě?

Zajímavá instalace – mostní pilíř 70m Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu Zajímavá instalace – mostní pilíř 70m

Závěr Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v mmw pásmu MMW je skvělou příležitostí, jak dále využít frekvenční spektrum. Sub10 nabízí kompletní inovované MMW portfólio spojů vycházející z osvědčených produktů s unikátními vlastnostmi a s možností jak adresovat tuto příležitost Zařízení jsou prověřena řadou instalací v různých klimatických pásmech a aplikacích Lokální podpora díky úzké spolupráci se společností Alcoma a.s.

Ash House, Canal Way, Newton Abbot, Devon, TQ12 3RZ, United Kingdom Sub10 Systems Limited Ash House, Canal Way, Newton Abbot, Devon, TQ12 3RZ, United Kingdom Telephone: +44 (0)16 26 - 81 85 20 E-Mail: info@sub10systems.com Web: www.sub10systems.com